Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Έρχεται η Δημοτική Αστυνομία!

Συνέντευξη του Δημάρχου Σαλαμίνας σε περιοδικό του Σαρωνικού για την ασφάλεια του νησιού που ερωτήθηκε πριν μερικές μέρες είπε:
Στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής η αίτηση του Δήμου Σαλαμίνας
 Η Δημοτική Αστυνομία, ένα από τα…αγαπημένα «προεκλογικά» χαρτιά όλων των δημοτικών παρατάξεων, φαίνεται ότι δρομολογείται και στη Σαλαμίνα, όπως επιβεβαιώνει με δήλωση του στο  γνωστό περιοδικό ο δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής. Αν και παραμένει άγνωστος ακόμα ο χρόνος, η Περιφέρεια Αττικής έχει στα χέρια της τη σχετική αίτηση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αίτηση θα δοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου και θα δοθεί το «πράσινο φως». Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο νόμος, που θα εφαρμοστεί και στη Σαλαμίνα.
Oι κλοπές στο νησί αποτελούν πλέον καθημερινό… σπορ, ενώ στην επιφάνεια βγαίνουν και άλλα προβλήματα
Ανησυχία στο νησί
Χωρίς αμφιβολία, η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται (τουλάχιστον, θα πρέπει) να δώσει λύσεις, σε ένα νησί που έχει αφεθεί στη… μοίρα του και το οποίο η Αστυνομία, με το λιγοστό προσωπικό που έχει, αδυνατεί να το φυλάξει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κλοπές στο νησί αποτελούν πλέον καθημερινό… σπορ, ενώ την ίδια στιγμή και άλλα προβλήματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση δείχνει χαώδης:
1 Με τα σκουπίδια που ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε απαγορευμένους χώρους.
2 Με τους μικροπωλητές μετανάστες, που έχουν αυξηθεί δραματικά.
3 Με τα διπλοπαρκαρίσματα, που προκαλούν πολλές φορές ατυχήματα.
4 Με τα παράνομα μαγαζιά που ανοίγουν χωρίς… άδεια, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να φωνάζουν έντονα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της μεγάλης αντικατοχικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 στην Αμμόχωστο, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής επισκέφθηκε με δικά του έξοδα την Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μεταξύ άλλων περιλάμβανε πορεία από την εκκλησία του Αγ. Μόδεστου προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, 300 μέτρα από τα τούρκικα φυλάκια, όπου άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων της τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και των 13 θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας στο Μαρί.
Ακολούθως, στο πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
Η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου έκλεισε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ…

Μετά το πανηγύρι της Φανερωμένης και την απομάκρυνση των πάγκων των μικροπωλητών το χάος που επικρατούσε ήταν απερίγραπτο, τόνοι με σκουπίδια, άχρηστα αντικείμενα δέσποζαν παντού ακόμα και πάσσαλοι καρφωμένοι στο οδόστρωμα επικίνδυνοι για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλευόμενοι την χαώδη κατάσταση με τα σκουπίδια πέταξαν και ξύλα. Χάρη στην καθοδήγηση του προϊσταμένου της καθαριότητας κ. Σκοπελίτη και τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των οδηγών και πληρωμάτων καθαρίστηκε από τα ξημερώματα έως αργά το μεσημέρι ο δρόμος, χωράφια, προαύλιος χώρος της Μονής και όλα περιμετρικά από αυτήν. Μέσα στην ζέστη και την δυσωδία τα παιδιά καθάρισαν όλα αυτά που  έκθεταν το νησί. Το Μοναστήρι για να ευχαριστήσει τα παιδιά, τους κάλεσε και τους πρόσφερε « πρωινό». Μπράβο στις προσπάθειες τους που όπως απέδειξαν έπιασαν τόπο, και σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά καθαρίστηκε από τα απομεινάρια του  μεγαλύτερου πανηγυριού του νησιού τόσο γρήγορα και σωστά.






<><>
<>
<><>


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ"

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», συνεργεία του Δήμου Σαλαμίνας θα καθαρίσουν το δάσος Φανερωμένης από τα σκουπίδια,
το Σάββατο, 27 Αυγούστου .


Σημείο Συνάντησης

Κατασκηνώσεις ΧΑΝ
Σάββατο 27 Αυγ. 2011 στις 10:00 το πρωί



Πληροφορίες

Δ/νση Περιβάλλοντος - Τηλ. : 210- 46 46 046