Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΌΧΙ ΆΛΛΑ ΨΆΡΙΑ, ΜΎΔΙΑ, ΣΤΡΕΊΔΙΑ


Μεγάλη διαμαρτυρία μεθ’ αγανακτήσεως καθ’ ότι και πορεία πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Βασιλικά, Ψιλή Άμμο, Ήμερο Πεύκο στην παραλία.
Το αναίσχυντο κομμουνιστικό κράτος των άθεων κατσαπλιάδων αποφασίζει και διατάσσει να γίνουν μόνιμες εγκαταστάσεις στην τεράστια αυτή περιοχή με ψάρια, στρείδια, μύδια.
Στην Ηλιακτή τρομάξαμε να τους διώξουμε, διότι μολύνουν τα θαλάσσια νερά και εμφανίζονται άμεσα ασθένειες όπως, δερματικά εξανθήματα και προβλήματα σε νεφρούς και μάτια. Δε μας έφτανε η μόλυνση πετρελαίου από το σαπιοκάραβο, τώρα θα ολοκληρωθεί η πλήρης καταστροφή των ακτών Σαλαμίνας. Ήρθε και η Δήμαρχος να πει κάτι. Ανέφερε πως, η θαλάσσια περιοχή που μολύνθηκε έχει καθαρίσει. Ακόμα κοροϊδεύει τον κόσμο. Η μόλυνση από τα πετρέλαια απαιτεί 10-15 χρόνια για να καθαρίσει. Είπε και άλλα φαιδρά για έργα που έκανε, τα οποία ήταν προγραμματισμένα από τον τέως Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή. Ούτε ένα έργο δεν έγινε από την ίδια και να μην είχε ήδη προεγκριθεί από τον πρώην δήμαρχο.
Ο κόσμος, μες στην πίκρα του, γέλασε αρκετά και άρχισε να απομακρύνεται.
Ακολούθως, έλαβε το λόγο ο τ. Δήμαρχος κ. Γ. Τσαβαρής, ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για όλες τις εγκαταστάσεις και το πώς κατάφερε να τις απομακρύνει. Τώρα, πάλι, θα πάει με τους κατοίκους στο αρμόδιο υπουργείο την Παρασκευή.
Ο κ. Τσαβαρής πρότεινε να πάνε κατ’ αναλογία και σε άλλα νησιά: Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Λέσβο(όπως την αποκαλεί ο αγεωγράφητος Τσίπρας). Γιατί, δεν υπάρχουν απομακρυσμένα ξερονήσια; Αλλά, θέλουν να έχουν λίγα έξοδα εις βάρος της υγείας του παντέρμου ελληνικού λαού και της Σαλαμίνας, που με τα λίγα χρήματα που είχαν έχτισαν καμαρούλα μια σταλιά για να κάνουν λίγα μπάνια τα καλοκαίρια.
Το ανάλγητο αυτό κράτος λέει πως αυτές οι εγκαταστάσεις φέρνουν συνάλλαγμα από τις πωλήσεις αλιευμάτων. Ναι, να μην είναι εμπόδιο στο λαό και να επιφορτισθεί με επιπρόσθετες ασθένειες. Έλεος, πια!

A.Θ.

Γ Ι Ά Ν Ν Η Σ Τ Σ Α Β Α ΡΉΣ Θ α ε ί μ α ι υ π ο ψ ή φ ι ο ς Δ ή μ α ρ χ ο ς Σ α λ α μ ί ν α ς σ τ ι ς ε π ό μ ε ν ε ς Δ η μ ο τ ι κ έ ς ε κ λ ο γ έ ς


Έπεσαν στο κενό οι άθλιες προσπάθειες των γνωστών παλαιοπολιτικών οικονομικών κέντρων, που είχαν ως στόχο να μην έχει ο Γιάννης Τσαβαρής την δυνατότητα συμμετοχής στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.
Έτσι, μετά από τέσσερα(4) χρόνια συνεχών δικαστηρίων δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν και γι’ αυτό θα είναι παρόντας μαζί με τους συνεργάτες του και σ’ αυτή τη δημοτική μάχη.
Είναι δε βέβαιο ότι με την συμπαράσταση & στήριξη των χιλιάδων φίλων του, για άλλη μια φορά. θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στα δημοτικά δρώμενα στο νησί της Σαλαμίνας.

Ισιδώρα η μηδενίστρια


Χάριν της αδράνειας της Δημάρχου κ. Ισιδώρας, η Σαλαμίνα έγινε ένας μεγάλος βόθρος!
Η πετρελαιοκηλίδα από το σαπιοκάραβο θα κάνει πάνω από 10 χρόνια για να καθαρισθούν οι παραλίες της Σαλαμίνας. Μόνιμες οχλήσεις και βρομερές εγκαταστάσεις λυμαίνονται στις παραλίες της ταλαίπωρης Σαλαμίνας. Η κ. Δήμαρχος περί άλλων τυρβάζει, αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα Ψυτάλλεια, Ρεβυθούσα, Ναυπηγεία, Νταμάρια, Ιχθυοκαλλιέργειες.
Κυρία Ρούλα, είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστής τα νόμιμα δικαιώματα τόσο επί της Νήσου Σαλαμίνας, όσο και στα παράλια της, αλλά και στα νησάκια της. Μετέτρεψες με την αδιαφορία σου τη Σαλαμίνα ως μια μεγάλη χαβούζα.
Μπείτε σκύλοι, αλέστε!! Η αποκεντρωμένη διοίκηση ενέκρινε βόθρο-μυδο-καλλιέργειες 20 στρεμμάτων στην Ψιλή Άμμο.
Έγκλημα καθοσιώσεως για σας κ. Ρούλα μας και συλλήβδην όλης της πλειοψηφίας. Η καρμανιόλα ίσως είναι η λύση. Κάτι πρότεινε ο Γ. Καπετανάκης αλλά ποιος τον ακούει. Είναι πλέον γραφικός.!!

Α.Θ.

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΘΛΙΟΙ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ KAI ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ


Άθλιοι και αντίχριστοι κρυμμένοι κάτω από την δήθεν ανωνυμία κατήγγειλαν στο ΣΔΟΕ για οικονομικά σκάνδαλα την Ηγουμένη και την κουστωδία της. Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μοναστήρι της Φανερωμένης από την σημερινή δημοτική εξουσία (ο Δήμαρχος της Δημάρχου είχε πάει στη Μονή και ζήτησε να περιέλθει η ιερά πανήγυρις του Ναού στο Δήμο Σαλαμίνας «θα σας δώσουμε εμείς κάτι!!!»), έγιναν πολλά ευτράπελα.
Είναι γνωστός ο απαράδεκτος τρόπος της οικονομικής υποταγής της Μονής που επιχειρείται από τον Δήμο και συγκεκριμένα από τη σημερινή νομενκλατούρα.
Γνωστή και σώφρων αντίθεση της Ηγουμένης σ’ αυτή την πρωτόγνωρη άγρια επίθεση που δέχθηκε η Ιερά Μονή από τον σύζυγό της Δημάρχου (το γνωστό Μηνάρα) με αφορμή τον έλεγχο του ετήσιου πανηγυριού.
Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκε και ουδέν πρόβλημα προέκυψε εις βάρος της Μονής. Ποιοι όμως κακόψυχοι, ανώνυμοι, έκαναν την καταγγελία;
Από δημοσιογραφικής απόψεως και γενικού ενδιαφέροντος του λαού της Σαλαμίνας μάθαμε πως είναι οι: (Τραυλός Μηνάς) και ο (Νάννος Μάριος). Μάλλον φάρσα θα είναι. Η εφημερίδα έψαξε και με αυτά τα ονόματα δεν βρέθηκε Σαλαμίνιος. Εμείς όμως δια το πιστόν, θέλουμε και τις δύο απόψεις.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Μετά από 4χρόνια καθυστέρησης ξεκινάει η πολυπόθητη ασφαλτόστρωση των κεντρικών λεωφόρων του νησιού μας


Ένα έργο που η χρηματοδότηση του είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή αφού η ασφαλτόστρωση ήταν συνοδό έργο της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων.
Γεγονός που επιβεβαίωσε και σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, αλλά κι οι πρώην αντιδήμαρχοι Μπίλλιας Γεώργιος και Αστράκος Ευάγγελος.
Βέβαια το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι «Γιατί κυρία Δήμαρχε καθυστερήσατε 4χρόνια; Έπρεπε να σπάσουμε τα αυτοκίνητά μας και μετά να φτιάξετε τους δρόμους επειδή θέλατε να τους φτιάξετε πριν από τις δημοτικές εκλογές;»
Αγαπητοί φίλοι στη Λεωφόρο Φανερωμένη, στην Ιπποκράτους, στη Θέμιδος, στη Λ. Σαλαμίνας, στα Παλούκια κλπ είχαν τελειώσει τα έργα της αποχέτευσης των ομβρίων από αρχές του 2015.
Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια η δήμαρχος;
Τίποτα απολύτως.
Γι’ αυτό κυρία Δήμαρχε σας λέμε; Μαύρο θα ρίξετε τώρα προεκλογικά στους δρόμους που έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητά μας.
μαύρο θα σας ρίξουμε και εμείς στις επόμενες δημοτικές εκλογές.


Το σαπιοκάραβο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» έφερε τον καρκίνο


Η συμφορά στο Σαρωνικό είναι διπλή. Μια από την ολιγωρία του κρατικούς μηχανισμού και δεύτερον από την παντελή αδιαφορία όσο αφορά τις ενέργειες από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας τη Ρούλα-Ισιδώρα μας. Προφανώς έχοντας άγνοια του υψίστου κινδύνου μολύνσεως της θάλασσας μας από 3.200 τόνους από το πετρέλαιο που πλημύρισε τη θάλασσά μας.
Στη Βουλή που συζητήθηκε εκτάκτως το όλο ρυπογόνο θέμα η κ. Ρούλα-Ισιδώρα μας εκθειάζει τον χορευταρά, ζεϊμπεκάκια, τυφλό, ανοιχτομάτη Κουρουμπλή, που την προηγούμενη ημέρα γλένταγε με τον φίλο του, ιδιοκτήτη του πετρελαιοφόρου θανατηφόρου σκάφους που μετέτρεψε το Σαρωνικό σε μια απέραντη πετρελαιοκηλίδα. Είπε λοιπόν, η Δήμαρχός μας, πόσο καλός είναι ο κ. Κουρουμπλής και που την βοήθησε στο μνημόνιο!!! Εξεμάνησαν οι πάντες γνωρίζοντας την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Την είδα να περιδιαβαίνει την παραλία Σεληνίων, ανέκφραστη και μάλλον αδιάφορη. Λες και από περιέργεια έβλεπε μαύρη την παραλία. Ίσως να μην πήγαινε καθόλου, αλλά αυτή την ημέρα, είχε έρθει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης. Έπρεπε η κ. Δήμαρχος να κινήσει γη και ουρανό να έρθουν αυτοστιγμής απορρυπαντικά σκάφη, ειδικές βάρκες με έμπειρο προσωπικό για την απορρύπανση.
Ολιγώρησαν Δήμος και οι ανάγωγοι πολιτικοί φορείς. Τώρα είναι αργά γιατί το μαζούτ, βυθίστηκε και κάθισε στο βυθό. Συγχρόνως αποσυντίθενται, διασπώνται σε μικρομόρια που διαλύονται μέσα στο νερό και γίνονται διάφορες ενώσεις που είναι καρκινογόνες που προκαλούν αλλεργίες, δερματοπάθειες, καρκίνο.
Αυτή η ολιγωρία της Ρούλας-Ισιδώρας και του κράτους θα κρατήσει τη θάλασσα μας για είκοσι χρόνια περίπου, ώσπου η φύση να διασπάσει τελείως το μαζούτ που επικάθησε στο βυθό. Κι αν ακόμη δεν κάνουμε μπάνιο, μπορεί να φάμε ψάρια που ασύδοτοι ψαράδες θα ψαρέψουν από τη μολυσμένη περιοχή κι ας υπάρχει
απαγόρευση. Μήπως το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνα έχει κάποια ευθύνη για τον καθαρισμό του παραθαλάσσιου χώρου των ακρογιαλιών της Σαλαμίνας;


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ 3,5 ΕΤΩΝ


Έμοιαζε σαν απολογία κατηγορουμένου, για κακούργημα, που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον ευφυή λαό της Σαλαμίνας, ο οποίος σχεδόν από την αρχή , άρχισε να αποχωρεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας , επειδή τον θεωρούσε βλάκα να πειστεί για έργα τρέχοντα του δήμου και άμεσα εκτελεστέα. Εξάλλου αυτές είναι οι υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής. Δεχόμαστε την αγανάκτηση των δημοτών, αλλά εμείς δεν φέραμε τον δήμο σε αυτή την κατάσταση. Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι παρέλαβαν "καμμένη γη" , το ίδιο λέγατε κι εσείς Ρούλα μας, τότε, αφού ξέρατε σε τι οικονομική κατάσταση ευρίσκετο η δημοτική αρχή. Εσείς Ρούλα μας γιατί βάλατε υποψηφιότητα για δήμαρχος και μάλιστα δεχτήκατε και τη συνδρομή και των άλλων αποτυχημένων δημάρχων που χρέωσαν τον δήμο και ανέβηκαν μαζί σου στο παλκοσάνιδο ως τάχα υποστηρικτές σου; Μάλλον με το αζημίωτο, διότι μάθαμε πως προσλάβατε την κόρη του πρώην δημάρχου στον δήμο.Τίποτε δεν γίνεται χωρίς αλισβερίσι. Στις επόμενες εκλογές που οσονούπω καταφτάνουν, θα γράψω τον βίο και την πολιτεία ενός έκαστον εξ αυτών. Βεβαίως -βεβαίως  και για εσάς, ως την πιο αρνητική δημαρχεύουσα αρχή. Ο χρόνος εγγύς. Λέτε πως παραλάβατε χρέος 35.000.000 ευρώ, αλλά δεν αναφέρατε πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε προηγούμενους δημάρχους. Γνωρίζατε πολύ καλά πως υπήρχε κακοδιαχείριση, ενώ επί των ημερών σας ευδοκιμούμε, γ'αυτό μας χώσατε στο Δ.Ν.Τ. προς εξυγίανση, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι ήταν χρεωμένοι με απείρως πολλαπλάσια ποσά, αλλά δεν κατέφυγαν στην εξυγίανση.

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


Είκοσι τέσσερα χρόνια γίνονται ανασκαφές στη Σαλαμίνα κατά τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο σε προγραμματισμένες θέσεις από τον τομέα αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, υπό τον καθηγητή κ. Γιάννο Λώλο και την συνεργάτιδά του, την Δρ. Χριστίνα Μαραμπέα ως υποδιευθύντρια, η οποία είναι υπεύθυνη τόσο εις την παρακολούθηση των ανασκαφών από μαθητές αρχαιολογίας που Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και στα εργαστήρια. Είναι και η συνεργάτιδα κ. Άννα Νοτία, ο κ. Σταύρος Οικονομίδης Διδάκτωρ Αρχαιολογίας, αρκετοί συνεργάτες, καθώς και τεχνικό – βοηθητικό προσωπικό. Μένουν σε ξενοδοχείο στα Σελήνια και για αρκετά χρόνια την μεταφορά τους στα σημεία εργασίας γίνονταν με το πουλμανάκι του Δήμου Σαλαμίνας. Αφ’ ότου, ανέλαβε ως Δήμαρχος η κ. Ισιδ. Νάννου, η Ρούλα μας, σταμάτησε να προσφέρει το πουλμανάκι με την αγοραία δικαιολογία ότι είναι χαλασμένο. Κατά σύμπτωση μετά από λίγες μέρες το είδα να κυκλοφορεί. Αιδώς Ρούλα μας, Αιδώς!!!

ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Η ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ


Γράφει ο Αχιλλέας Μπιθιζής

Το 1983 όταν άρχισα την έρευνα για την ιστορία της Σαλαμίνας και συγκέντρωνα σπάνια και δυσεύρετα στοιχεία, κάποια μέτρα που ήμουνα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην Αθήνα και καθώς ερευνούσα κάποια πράγματα στην Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, ανακάλυψα πως στην Κολομβία υπήρχε μια πόλη που την ονόμαζαν «Σαλαμίνα».
Αμέσως στο μυαλό μου έκανα τη σκέψη πως κάποιος ή κάποιοι Σαλαμίνιοι ναυτικοί πριν από πολλά χρόνια θα ξέμειναν σ' αυτά τα μέρη και σε ανάμνηση της αγαπημένης τους πατρίδας έδωσαν στον τόπο όπου τελικά αποφάσισαν να μείνουν, το όνομα Σαλαμίνα, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από τρείς χιλιάδες περίπου χρόνια ένας άλλος Σαλαμίνιος, ο Τεύκρος, ο αδελφός του Αίαντα μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου, όταν εξορίστηκε από τον πατέρα του Τελαμώνα και πήγε να κατοικήσει στην Κύπρο.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι όπως τα σκέφτηκα. Τώρα μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, μου δίνεται η ευκαιρία να σας γράψω με την πένα μου και να σας περιγράψω γιατί ονομάστηκε αυτή η πόλη «Σαλαμίνα», ποιοι την ίδρυσαν και ποια είναι η ιστορία της.
Με τη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. καταγράφηκε η ενδοξότερη σελίδα της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, της επιτυχημένης απόκρουσης της Περσικής επίθεσης. Η νίκη αυτή ήταν αιώνια, ήταν ένας θρίαμβος του πολιτισμού. Ο περσικός στόλος κατατροπώθηκε. Η Σαλαμίνα το στολίδι της Ελλάδας έγινε παγκόσμιο σύμβολο. Αυτό υποκίνησε μια ομάδα ανθρώπων το 1825 να δώσουν το όνομα «Σαλαμίνα» σε ένα καινούριο χωριό που ίδρυσαν τότε στην Κολομβία.