Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η σκιαγράφηση των δημοτικών δρώμενων στο νησί μας


αναδημοσίευση από το Salamis News
Είν’ αλήθεια πως όλη η αγωνία του δημάρχου δεν είν’ άλλη παρά μόνο αν θα έχει απέναντι του ή όχι στις επόμενες εκλογές τον κ Σοφρά κι αυτό γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η διαφορά των 700 ψήφων που του ‘δωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την δημαρχία… έχει απολεσθεί προ πολλού κι είναι απελπιστικά μη αναστρέψιμο το γεγονός.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ


Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε προσδιοριστεί για τις 5.12.2012. Λόγος αναβολής είναι ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού όσο καθυστερεί με τον τρόπο αυτό την εκδίκαση της υπόθεσης, δημιουργεί τετελεσμένα, εκδίδοντας κατ΄ εφαρμογήν του Χωροταξικού δεκάδες διοικητικές πράξεις υπερεπέκτασης και αύξησης δυναμικότητας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και θεσμοθετώντας την πρώτη βιομηχανική ζώνη αποκλειστικής ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και το Δίαυλο των Ωρεών.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εκπαιδευτική - ενημερωτική ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorus ferrugineus)


Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από όλες τις Περιφέρειες, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική – εκπαιδευτική ημερίδα για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorus ferrugineus) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με σκοπό την εκπαίδευση δημόσιων και ιδιωτικών συνεργείων που διαχειρίζονται τα φοινικοειδή.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη,  ενώ τους σκοπούς της δράσης αυτής παρουσίασε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Νήσων, Σταματία Ράφτη.