Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το FISTIKI FEST


Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στηρίζουν για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας με την πίστη ότι η κορυφαία αυτή διοργάνωση προάγει ένα σπουδαίο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης των νησιών της Αττικής και αποτελεί παράδειγμα και οδηγό για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε μια εποχή που το έχει ανάγκη το νησί και η χώρα.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού με τις παρακάτω τρεις δράσεις:

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει στο Στάδιο της Αίγινας μουσική εκδήλωση με το κορυφαίο καλλιτεχνικό σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αήθη και δολία επίθεση κατά των λαϊκών επιλογών κι όχι… μόνο


Το ότι θα ‘βγαινα να στηρίξω τον δήμαρχο μαζί με τις λαϊκές επιλογές από μια παμπόνηρη αήθη και ανυπόγραφη ανάρτηση σε γνωστό blog (ελλείψη παλληκαριάς να το πω; ή συνήθης πρακτική του παρελθόντος;) ούτε που το φανταζόμουνα ποτέ.

Σ’ ένα τόσο “σοβαρό” άρθρο που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον δήμαρχο ότι εκκολάπτει τα αυγά του φιδιού θα περίμενα αν μη τι άλλο, μια φαρδιά πλατιά υπογραφή από κάτω κι όχι ο διαχειριστής του εν λόγω blog να μας το παίζει κριτής και επικριτής των πάντων, να δρέπει φιλάρεσκα και αυτάρεσκα δάφνες δημοκρατικονομιμοφροσύνης

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ρούλα Νάννου καταγγέλλει για, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΓΟΥΒΑ-ΜΠΑΤΣΙ”, ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Σαλαμίνα  17/9/2012
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: 1) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
           2) Γ.Γραμματέα ΥΠΕΚΑ           
           3) Γ.Γραμματέα Αποκ/νης Διοίκησης Αττικής
           4) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων
           5) Υπηρεσία Επιτρόπου Ελ. Συν. Πειραιά
           6) Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά         

Κοιν.: 1) Επιθεωρητή Μεταλλείων Ν. Ελλάδος (ΥΠΕΚΑ)
           2) Δ/νση Δασών Πειραιά
           3) Δασαρχείο Πειραιά
           4) Δασονομείο Σαλαμίνας          

Θέμα: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ  ΛΑΤΟΜΕΙΟ
          ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΓΟΥΒΑ-ΜΠΑΤΣΙ”, ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.  

Ο Επιθεωρητής Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος του ΥΠΕΚΑ, με την υπ΄ αριθ. ΕΜΝΕ/Φ11.3.5Ψ/1/4756/24-11-2011 Απόφασή του,  επέβαλε την προσωρινή απαγόρευση εξορυκτικών εργασιών στο εν θέματι λατομείο εξαιτίας πολλαπλών σοβαρών παραβάσεων, που συνοπτικά συνίστανται στη μη ορθολογική εκμετάλλευση του λατομικού χώρου, στην παντελή απουσία  αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και στην έλλειψη επαρκών μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την Απόφαση, η απαγόρευση θα αρθεί μόνο εφόσον υποβληθούν και εγκριθούν νέα Τεχνική μελέτη και νέα Μ.Π.Ε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δήμου Σαλαμίνας την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 ώρα 10 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΔΟΥ Σαλαμίνας στην οδό Αγ. Μηνά


O Δήμος Σαλαμίνας καλεί όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κλιμακούμενη μεταφορά υπηρεσιών της ΔΟΥ Σαλαμίνας και την αποψίλωσή της από το υπαλληλικό και στελεχιακό δυναμικό της.

 Το Υπουργείο Οικονομικών  με  ενέργειες   ουσιαστικά ισοδύναμες με πλήρη μεταφορά μιας ακόμη Δημόσιας Υπηρεσίας εκτός νησιού, προκαλεί τεράστια  προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών της Σαλαμίνας, που είναι ο   τέταρτος  σε πληθυσμό  νησιωτικός Δήμος της χώρας και φιλοξενεί πάνω από 200.000 οικιστές το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

     Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 ώρα 10 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΔΟΥ  Σαλαμίνας  στην οδό Αγ. Μηνά.

 

ΝΟΒΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διασυλλογικός αγώνας τριγώνου «Νέα Πέραμος».
Οκτώ Ναυτόπουλα του ΝΟΒΣ συμμετείχαν στον ΦΙΛΙΚΟ Διασυλλογικό αγώνα «Νέα Πέραμος», που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Νέας Περάμου στις 15 και  Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Πεύκο, για σκάφη Optimist.
Συμμετείχαν 21 αθλητές από 5 Ναυτικούς Ομίλους και τα κορίτσια του ΝΟΒΣ Βιολέτα Αθανασίου, Σεμίνα Φράττη και Χρυσή Τσoβού, κατέλαβαν τις τρείς πρώτες θέσεις αντίστοιχα. 
 
Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης
Βρίσκεται σε εξέλιξη το 8ο Σχολείο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΒΣ στο οποίο φοιτούν 7 μαθητές.  

Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2012»
Το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Σεπτεμβρίου συνδιοργανώνουμε, με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ειρήνης Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τον Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος – Ιστιοπλοϊκή Φιλία 2012». Η πρώτη Ιστιοδρομία «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2012» σε διαδρομή Φάληρο – Σαλαμίνα, θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έχει ενταχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνος στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Σαλαμινίων». Η απονομή επάθλων θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο προαύλιο του Δημαρχείου. Τα σκάφη που θα συμμετέχουν στον αγώνα θα διανυκτερεύσουν στο Λιμάνι και η εκκίνηση της δεύτερης Ιστιοδρομίας «Ιστιοπλοϊκή Φιλία 2012» θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11.00. 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 
            Η προγραμματισθείσα δράση του ΝΟΒΣ για καθαρισμό των ακτών την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), αναβλήθηκε λόγω βροχής για το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 11.00.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο υπ. Δήμαρχος Σπύρος Σοφράς καταγγέλλει για Αλαζονεία - Αδιαφορία και Αφασία τον δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή


Ο κ. Τσαβαρής αδιαφορεί για οποιαδήποτε διαμαρτυρία - καταγγελία γίνεται και γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του φαινόμενα μόλυνσης περιβάλλοντος.
Καλά κάνει, οι ευαίσθητοι περιβαλλοντικά κοι Κόγιας και Φουρίκης μέλη του ΠΕΡΙΒΟΥ συμφωνούν με αυτές τις εικόνες. Η κα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων την απασχολεί αυτή η εικόνα - κατάσταση που βρίσκεται σε απόσταση πενήντα μέτρων από το Γυμνάσιο Αμπελακίων στη φάτσα του Καματερού, δεν την απασχολεί η πιθανή ποινική ευθύνη που μπορεί να έχει; εκτιμώ τους κους Αντιδημάρχους Αμπελακίων και Καθαριότητας θα τους καλύψει πολιτικά και ποινικά ο κ. Τσαβαρής.

Οι φωτογραφίες είναι η πρώτη στις 14.9 και οι άλλες στις 17.9 απόγευμα


Νέα επιχορήγηση για την υδροδότηση της Αίγινας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 17 - 9 - 2012

Στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων για την υδροδότηση των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με υδροφόρα πλοία, υπογράφηκε σήμερα απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Αίγινας με το ποσό των 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα καταβληθούν τμηματικά άλλα 550.000 ευρώ.

Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας, έγινε η ακόλουθη κοινή δήλωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδα Αθανασιάδη:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών, που δε μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα ούτε με τα έξοδα για τη διατροφή τους, φανερώνει η αυξημένη κίνηση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο και ειδικά από το Σεπτέμβριο και μετά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής  γνωρίζοντας ότι στην λίστα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου  περιλαμβάνονται και 90 παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (52 φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια), τα οποία εκτός από την ανάγκη για επιβίωση έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, πρόσφερε γραφική ύλη και σχολικές σάκες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην ανάγκη των καιρών και στη συνεργασία όλων, πιστεύοντας ότι το