Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πάλι ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο;

 
Περισσεύει η υποκρισία. Η κοινοπραξία λέει πως θα μείνουν 200 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Σαν να λένε πως δεν θα ασφαλίσουν τα F/B. Λέτε να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα; Απλώς κάνουν τάχα πως ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους στα F/B. Υποκρισία στο έπακρον.
Αδιαφορούν για τους εργάτες Σαλαμίνας που καθημερινά χρησιμοποιούν τα F/B με πανάκριβο εισιτήριο. Ενώ η γραμμή θεωρείται αστική και πληρώνουμε εισιτήρια για… «ποντοπόρα».
Λένε πως είναι μικρή η διαδρομή σαν σε μικρή λίμνη. Αυτοί οι «τσιφλικάδες» που εκμεταλλεύονται τα πορθμεία Σαλαμίνας, όποτε γουστάρουν με «λάδι» την θάλασσα απαγορεύουν τον απόπλου από την Φανερωμένη.
Είναι δε τόσο αδιάφοροι, που δεν έχουν ακόμα ούτε μειωμένο εισιτήριο για ΑΜΕΑ, αιμοκαθαρώμενους και γενικά όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, τους άνεργους στους εργαζόμενους εκτός Σαλαμίνας (καθημερινοί τους πελάτες) στους μαθητές, στους αποδεδειγμένα φτωχούς.
Όταν γίνει η υποθαλάσσια ζεύξη, να δούμε αν θα κοκορεύονται!
Σειρά έχει τώρα το ανάλγητο κράτος που για τους καθηγητές αδιαφόρησε και ενδιαφέρθηκε τάχα, για τους μαθητές ρίχνοντας το φταίξιμο στους καθηγητές που τους επιστράτευσε. Υποκρισία τρανταχτή.
Αδιαφορεί για τον λαό της Σαλαμίνας, απαγορεύοντας τον απόπλου των F/B. Στους καθηγητές ενδιαφέρθηκε για τους μαθητές (λαός). Στους φερρυμποτατζίδες αδιαφορεί για τον λαό χάριν του κεφαλαίου. Υποκρισία, υποκρισία, υποκρισία. Όλα τα πιο πάνω είναι ακαταλόγιστα και δικτατορικά. Ποιοι επωφελούνται; Οι ασφαλιστικές εταιρίες που ναι όλες εξωτερικού.
Επομένως τα ασφάλιστρα εξέρχονται από την Ελλάδα. Αλλά έχουμε και τους φερρυμποτατζίδες που θα κερδίσουν πληρώνοντας τα ασφάλιστρα θα αυξήσουν τα εισιτήρια από 5,20 στα 8 έως 10 ευρώ. Επομένως, ο λαός πληρώνει και πάλι το μάρμαρο.
Εν κατακλείδι η Ε.Ε. που έστειλε την νότα ασφάλισης στοχοποιεί την φτωχοποίηση  του λαού, με απώτερο σκοπό, την τέλεια φτώχευση, ούτως ώστε να αγοράσουν (πάρουν) τσάμπα ορυκτά-πετρέλαιο κλπ. Στη μέση ο λαός και γύρω, γύρω όλοι.
Τα πιο κάτω θα μπορούσαν να μην γραφούν ως αμελητέα.
Όμως η ενημέρωση πρέπει να ναι σφαιρική. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. το απόγευμα της παραμονής της απαγόρευσης του απόπλου! Συνέχεια έλεγε πως πήγε στο υπουργείο αν και δεν τον κάλεσαν (ορθώς τι να τον κάνουν). Μίλησε με τους πλοιοκτήτες με το υπουργείο με όσους μπόρεσε μόνος του! Ποιος είσαι ο Ηρακλής;
Όσοι χρησιμοποιούν το εγώ είναι δήμαρχοι μιας χρήσεως. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ξαναβγεί γιατί είναι ανενεργός.
Ο Σοφράς που πήρε τον λόγο είπε μεταξύ άλλων. «… κ. δήμαρχε έκανες μια τρύπα στο νερό...»
Θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το Δ.Σ. το οποίο θα όριζε μια επιτροπή με αξία και γνώσεις ειδικά για το θέμα αυτό. Ο δήμαρχος εθίχθη και μη έχοντας τι να πει αμόλησε λάσπη: «…ο Σοφράς χάνει τον ειρμό και πιτσιλάει…»
Το Δ.Σ. το υποβίβασε εις το υποπόδιον των ποδών του. Δεν φτάνει που τα θαλάσσωσε χωρίς να πετύχει τίποτα για τα F/B, όλο το ρεζίλι πάνω του αφού δεν φρόντισε να πάει ενισχυμένος με απόφαση Δ.Σ.
Ένας μπούφος άλλωστε, δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά έρχονται χελιδόνια πελαργοί κα αποδημητικά εν γένει. Πως τόλμησε να συνδιαλαγεί μόνος του  για θέματα του λαού εν αγνοία του λαού και του Δ.Σ.
Αποστόλου Θεόφιλος

Ρούλα Νάννου. Το ταμείο είναι μείον

 
Τώρα που κόπασε λίγο ο κουρνιαχτός από τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές ορισμένων, είναι ώρα να κάνουμε ταμείο και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος.
Η κόντρα που καλλιεργήθηκε με το Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των σκαφών προς τρίτους βάσει των διατάξεων του ΠΔ 06/12, ήταν τελείως αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη.
Συνέπεια αυτής η αποδρομολόγηση των ferries με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι αγαπητοί ιδιοκτήτες, πρέπει να ξέρουν ότι με την κάλυψη αυτή, που επιβάλλεται από την Κοινοτική Οδηγία 2009/20/EC (γνωστή στο ναυτικό κόσμο ως P&I), τίθεται περιορισμός ευθύνης των Πλοιοκτητών σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση και αποζημιώνονται πλήρως τόσο τα μέλη του πληρώματος όσο και οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας κατά τη διάρκεια του πλου.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση των δρομολογίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας. Πρόκειται για τις μοναδικές πορθμειακές γραμμές στη χώρα στις οποίες οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση ασφαλιστικής