Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ. Άλλαξαν τα πολιτικά… ειωθότα στο Δήμο Σαλαμίνας, με εισαγόμενα ήθη κι έθιμα, η πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων Πειραιά.



Όταν τα πολιτικά επιχειρήματα είναι ανίσχυρα ή καθίστανται ανίκανα πλέον, να πείσουν την κοινή γνώμη για την ορθότητα της σκέψης  ή το δίκαιο των επιλογών   και  κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν την   άποψή τους,  φιμώνοντας την πολιτική υγιή αντιπαράθεση, δια της οδού των προσωπικών μηνύσεων και αγωγών, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν ανοίξει οι πύλες της πολιτικής και ηθικής  κατάπτωσης.
Μια επίσκεψη στις αίθουσες αλλά και τους διαδρόμους των δικαστηρίων του  Πειραιά, θα μας κάνουν να αισθανθούμε μειωτικά. Μια συζήτηση με παράγοντες της δικαιοσύνης θα μας διαβεβαιώσει, ότι κατέχουμε τη θλιβερή εικόνα και τα πρωτεία ως δήμος, σε δικαστικές υποθέσεις με εμπλεκόμενους τους φορείς του δήμου. Εδώ γεννάται το ερώτημα,

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάει η κατασκευή τεσσάρων σημαντικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων



Μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό των σχετικών συμβάσεων με τους αναδόχους, ξεκινάει άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων η κατασκευή τεσσάρων σημαντικών έργων στα Νησιά και την Τροιζηνία, συνολικού προϋπολογισμού 40.808.488 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ξεκινούν τα εξής έργα:
1.    Βελτίωση της επαρχιακής οδού Δρυόπης (κόμβος Καλλονής) - Γαλατά.
  Προϋπολογισμός: 31.000.000  ευρώ
Πρόκειται για έργο 20 χιλιομέτρων με αφετηρία στη συμβολή της Επαρχιακής Οδού Δρυόπης - Γαλατά και πέρας στην είσοδο του Γαλατά. Κατά μήκος της οδού προβλέπεται ο επανασχεδιασμός δέκα ισόπεδων κόμβων για την εξυπηρέτηση των γύρω οικισμών και η κατασκευή δύο νέων γεφυρών για τη διέλευση ρεμάτων της περιοχής. Για την αντιπλημμυρική προστασία του δρόμου σε ορισμένα τμήματά του θα κατασκευαστεί υπόγειο δίκτυο αγωγών ομβρίων με τα αντίστοιχα φρεάτια επίσκεψης, καθώς επίσης και η κατασκευή 30 εγκάρσιων οχετών.
2.    Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στα Παλούκια Σαλαμίνας.
Προϋπολογισμός: 7.300.000 ευρώ

Μάριος Τραυλός. Χαιρετισμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, καλή χρονιά. Παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητας και παρά τα προβλήματα που έφερε στον τόπο μας η οικονομική κρίση, όλοι, και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το μοναδικό όπλο μας απέναντι στην κάθε είδους ανέχεια των καιρών είναι η παιδεία και η γνώση. Η σωστά μορφωμένη και καλλιεργημένη νέα γενιά είναι η ελπίδα μας για καλύτερο αύριο.
Μάριος Τραυλός
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ενωτική Κίνηση Σαλαμίνας