Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018


ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ; Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΟΗΕ ΠΆΙΑΣ, ΜΗΠΩΣ;

Ο Διονύσιος Σολωμός, βλέποντας το καιόμενο Μεσολόγγι, αναστέναξε, λέγοντας: « Βάστα, κατακαημένο Μεσολόγγι!!!» Στο Facebook, αχ, Ελλάδα μου.
Το θέμα καταρχήν είναι γεωπολιτικό-οικονομικό. Όλοι αυτή η περιοχή είναι γεμάτη από μεταλλεύματα, όπως βωξίτη κ.ά.
Οι Ευρωαμερικανοί μας έστειλαν τον Πρέσβη Τζέφρι Πάιας για ανακατωσούρα. Τάραξε τα νερά στην Ε.Ε. και έβαλε τις βάσεις για ανακαταμερισμό των Βαλκανίων.
Αποφάσισαν: Οι Αλβανοί να πάρουν ένα κομμάτι Ελληνικής γης, ομοίως και οι γυφτοσκοπιανοί· ακολουθούν οι Βούλγαροι, έπονται οι Τουρκομογγόλοι. Αν αυτό προφτάσουν να το πραγματοποιήσουν, τα σύνορα της Ελλάδας θα φθάσουν στη Θεσσαλία(!!!)(κάτι το οποίο είναι βέβαια προαποφασισμένο από 30ετίας) και ανεξάρτητη Κρήτη –νέο κράτος, όπως η Κύπρος.


ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Απόγονοι των Θεών του Ολύμπου και των τέκνων των παιδιών αυτών, ονομάζονται οι Έλληνες (Πλάτων, Τίμαιος, 40Β).
Γεννήματα και θρέμματα Θεών, γεμάτοι αρετές, χαρακτηρίζονται οι Έλληνες (Πλάτων, Τίμαιος, 24 D).
Θεοί και άνθρωποι έχουν την ίδια καταγωγή (εννοεί τους Έλληνες): Ησίοδος, Έργα και Ημέρες.

Πίνδαρος, Ωδή, Νεομενίκου.

Είναι φυτά του Ουρανού οι Έλληνες και όχι της Γης. Γιατί, στον Ουρανό βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά (Πλάτων, Τίμαιος, 23 DS).
Ολοφάνερο το ακράτητο μίσος από μία Ελβετίδα στο βιβλίο, Σκυλάνθρωποι, όπου γράφει μεταξύ άλλων πως, είχε ένα φλογερό μίσος κατά των Ελλήνων.
Οι σοφοί μας δάσκαλοι μας δίδαξαν ότι ήδη είχαν ανακαλύψει ή να μην το είχαν τεκμηριώσει ή τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. 
Αισθάνομαι πνευματική κακοποίηση.
Η γνώση, η σοφία είναι βασισμένες στη σοφία κάποιου Έλληνα. Σε όλα τα βιβλία υπάρχει η Ελληνική παρουσία: Ασκληπιός, Ιπποκράτης, Γαληνός Ορειβάσιος και τόσοι άλλοι.
·         Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει το Βατικανό να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στο πλευρό της Ασίας, στο κατώφλι της Αφρικής. Ο Ελληνισμός τους αφαιρεί σεβασμό και κύρος.
·         Παρ’ όλα αυτά μισώ τους Έλληνες γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους. Τους θαυμάζω και τους σέβομαι. Θα συνεχίσω να μελετώ Πλάτωνα, Σωκράτη, Περικλή όσο ζω, διδάσκοντας τα παιδιά μου τη σοφία, την επιρροή στη ζωή μας και στην ευτυχία(πηγή, www.green.gr)