Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μαζική αντίδραση για την επέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου, αίσθηση και εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η αποχή του καθ’ ύλην αρμοδίου δημάρχου Σαλαμίνας

Μαζική αντίδραση για τα Ναυπηγεία Σπανόπουλου
Σάλο προκάλεσε η  απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου να εγκρίνει την προμελέτη επέκτασης της εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (Σπανόπουλος) στο χερσαίο και ενάλιο χώρο στην Κάτω Πούντα Αμπελακίων που έχει χαρακτηριστεί ιστορικός και αρχαιολογικός, εδώ και πολλά χρόνια από την Πολιτεία.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο Σπύρος Σοφράς την Δευτέρα 17/03/2014 στον SalamisSol Web Radio στις 18:00΄

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-3-14 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ" ΠΑΡΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ" Κο ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΟ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ......
ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00-20.00 ΣΤΟ SALAMISOL WEB RADIO.....
www.salamisol.gr
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
http://salamisol.gr/live/index.php
 

Ημερίδα για τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τροιζηνία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συνδιοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης
με θέμα «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης», τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 17:30, στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας.
Η ημερίδα σκοπό έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Θράσος χωρίς όρια…

Πλησιάζοντας πια στην ώρα της αλήθειας, στην οποία ο κ. Τσαβαρής και οι συν αυτώ θα συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται στην ιστορική θέση της πιο θλιβερής περιόδου των δημοτικών μας πραγμάτων, ο σημερινός Δήμαρχος ξεπερνά και τον εαυτό του σε αμετροέπεια και προσπάθεια εξαπάτησης των Σαλαμινίων.
Με χθεσινό του Δελτίο Τύπου, ο κ. Τσαβαρής επαίρεται(!) για την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μελέτης για Δεύτερη Αναβάθμιση του τερματικού σταθμού  ΥΦΑ νήσου Ρεβυθούσας (“επέκταση κρυογεννητικών δραστηριοτήτων για την αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης”) από τον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., η οποία Μελέτη εγκρίθηκε στις 6/3/2014 από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους μόνο των Δημοτικών Συμβούλων του κ. Τσαβαρή (και όχι όλες).

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» για τη συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Αστράκου

Η “Νέα Πορεία Σαλαμίνας”, δημοτική παράταξη του κ. Σπύρου Σοφρά, πρ. και υποψ. Δημάρχου Σαλαμίνας, με την ευκαιρία της πρόσφατης Συνέντευξης Τύπου του κ. Βαγγέλη Αστράκου, πρ. Δημάρχου και πρ. Βουλευτή Σαλαμίνας, δηλώνει για άλλη μια φορά την ικανοποίησή της για τη συνεργασία των δύο πρώην Δημάρχων στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.
Όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι πολυπληθείς δημότες που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, οι θέσεις του κ. Αστράκου και οι απόψεις του, δοσμένες μ’ έναν αυθόρμητο και καταλυτικό καταγγελτικό λόγο, τόσο στην ομιλία του όσο και στις απαντήσεις του προς τους δημοσιογράφους, συμπίπτουν με τις θέσεις του κ. Σοφρά,

Δέκα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 17.325.951 ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Οι προγραμματικές συμβάσεις 10 νέων έργων εγκρίθηκαν χθες κατά την 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τα οποία θα υλοποιηθούν σε Δήμους της Περιφέρειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συγκεκριμένα πρόκειται για δέκα (10) έργα, συνολικού προϋπολογισμού 17.325.951 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ανέφερε: «Ανεξαρτήτως του προεκλογικού πνεύματος που επικρατεί, εμείς μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στο έργο που ξεκινήσαμε. Με την έγκριση των δέκα νέων αυτών προγραμματικών συμβάσεων, θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 Φ. 14

 

ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, του Εθνικού μας λιμανιού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του. Η ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της πραγματικής αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, διατηρώντας τον πετυχημένο σημερινό δημόσιο έλεγχο. Επιπροσθέτως,

Επιτυχής προβολή της Αττικής και των Νησιών της στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB BERLIN»

Ιδιαίτερα αποτελεσματική ήταν η πρώτη παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB Berlin που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή σύμβουλο Άννα Ροκοφύλλου και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε ολοκληρωμένα την Αττική με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της.
Από τον ειδικό χώρο της Περιφέρειας Αττικής, μέσα στο Ελληνικό Περίπτερο  πέρασαν τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης χιλιάδες

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια για την επέκταση των ναυπηγείων Σπανόπουλου

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. 
(Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια για την επέκταση των ναυπηγείων Σπανόπουλου 
Πλήθος απλών πολιτών, αλλά και εκπρόσωποι φορέων του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. για την πραγματοποίηση ενημερωτικής επίσκεψης  στους αρχαιολογικούς χώρους των περιοχών Κυνόσουρα και Πούντα.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά, τους οποίους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής η υποψήφια Δήμαρχος Δ. Καρούση και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 

Εισήγηση του πρώην δημάρχου και πρώην βουλευτή Σαλαμίνας, Βαγγέλη Αστράκου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου στο «Viento»

          Η σημερινή συνέντευξη Τύπου εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων της Σαλαμίνας, για θέματα δημοτικής πολιτικής που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής του, την οικονομική ανάπτυξη των ιδίων και του τόπου που κατοικούν.
          Πάντα στην πολιτική μου δράση αναδεικνύω την αλήθεια, το ήθος, την αξιοπιστία, την ικανότητα και την εντιμότητα ως οπαδός της θεωρίας ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.
          Το ρητό μου είναι:  Όποιος πολεμάει με ψέματα την αλήθεια, στο τέλος θα νικήσει η αλήθεια το ψέμα.