Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αυξημένο φόρο 1200% θα πληρώσει μισθωτός με εισόδημα 15.000 ευρώ

Προετοιμαστείτε για φόρους έκπληξη. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Γ.Γ.Π.Σ. του υπ. Οικονομικών σε ένα δείγμα 12.500 ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προέκυψε ότι η συνολική επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων είναι υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Από την εκδήλωση “ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ” μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κας Καραγιάννη με την συμπαράσταση κ. Δερτούζου και της κας Τσενόγλου

ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΜΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «Δ. ΜΠΟΓΡΗ» ΤΟΥ Δ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάλεξη του καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Μπαρμπή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δ. Μπόγρης».
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δ. Σαλαμίνας και πρωτοβουλία του δημοσιογράφου-εκδότη κ. Θεόφιλου Αποστόλου, o οποίος και υποδέχτηκε τον καλεσμένο του.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα “Χριστιανισμός – Ελληνισμός”, ο κ. Μπαρμπής έθεσε ερωτήματα που πραγματικά συγκλόνισαν τους παρευρισκομένους, όπως ποιά ήταν η καταγωγή της Μητέρας του Χριστού; Γιατί η Εκκλησία μας υμνεί τον Ύψιστο με εβραϊκό τρόπο;

ΣΚΕΨΕΙΣ….

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ποιητικό από ένα απλό λουλούδι… Ένα ταπεινό χόρτο. Φρονίζετέ τα με αγάπη. Θα σας το ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο. Πιο πολύ νιώθει ένας σκύλος παρά ένας άνθρωπος. Όχι, δεν είμαι μόνος! Γύρω μου λουλούδια, πουλιά κι ένας σκύλος που με ακολουθεί παντού. Έμαθε τους θορύβους, το τρυπάνι, τον τροχό και δεν φοβάται. Ενοχλείται αλλά δεν φοβάται. Κάνει πιο πέρα και μετά, όταν σταματήσει ο θόρυβος, έρχεται κοντά.
Έλα μέσα! Βγες έξω! Περίμενε εδώ! Μικρός όταν ήταν τον φοβέριζα για να μάθει κι έτσι του έμεινε ένας αμυδρός φόβος. Κάποτε έπνιξε δύο κότες-νανάκια και μου τα έφερε στην πόρτα. Τον μάλωσα! Τώρα πια δεν τις κυνηγά. Κρατιέται με το ζόρι. Μικρός κοιμόταν μέσα στις γλάστρες. Μεγάλος αγώνας να αποφεύγει τα λουλούδια. Ψέλνω, τραγουδάω, αλλιώς πώς να ζήσω! Αποφεύγω τις υπερβολές που μόνο κακό κάνουν.

Προσκλητήριο...μετά εορτής!


«Προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν, απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ με αφορμή την προκήρυξη εκλογών».
Πολύ μου αρέσουν τα προεκλογικά προσκλητήρια! Λες και η μόνη μορφή αγώνα είναι οι κάλπες! Πρέπει δηλαδή τα «βασανισμένα λαϊκά στρώματα» να θυμούνται τη δυστυχία τους κάθε 4 χρόνια στη χειρότερη περίπτωση. Όσο για την «εργατική τάξη» ο όρος δεν υφίσταται, αφού η εργασία είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι ακριβώς θα γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά, την πάλαι ποτέ «εργατική πρωτομαγιά», την ημέρα δηλαδή που δεν είναι αργία, αλλά απεργία...

ΠΑΠΑ-ΔΗΜΙΟΣ

Αυτός μοιάζει με άνθρωπο ή ανθρωπόμορφο τέρας. Αγέλαστος, ανέκφραστος, ύπουλος, ψυχρός ως οι Άλπεις. Είναι σκοτάδι και σκοτάδι είναι αυτό που βλέπεις όταν δεν βλέπεις τίποτε. Είναι ο Άδης και η μετενσάρκωση του. Θα μπορούσα να πω πως είναι η ενσάρκωση του διαβόλου. Εξάλλου αυτή είναι και η θρησκεία που πρεσβεύουν τα αφεντικά του των οβραίικων τραπεζών.
Αυτός ο αχυράνθρωπος δίκην μαριονέτας ομίλησε ανέκφραστα πως τάχα υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων και άλλα που μόνο οι χαχόλοι θα πίστευαν.

Ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Γιατί εγώ δεν ξέρω...

Βασίζομαι σε εσάς που διαμορφώνετε για μένα την προσωπικότητά μου. Άρα είμαι ο καθρέπτης σας. Εσείς με ξέρετε, αυτός είμαι για τον καθένα από εσάς.
Αν είμαι μικρομεσαίος θα είμαι κατά κανόνα καλοκάγαθος, φιλόξενος, ευαίσθητος κ.λπ.
Αν είμαι πολιτικός, αξιωματικός, ή κρατώ όπλο, χρήματα, ή κάποιο τίτλο, τότε εγώ δεν είμαι εγώ, αλλά εκπρόσωπος της δύναμης που μου εδόθη.
Θα είμαι τότε θρασύς, αυθάδης, εκβιαστής, αναίσθητος κατά κανόνα, γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, έτσι, για να ισχύει ο κανόνας.
Όμως θέλω να ξέρω τις ρίζες μου και τη βιογραφία των προγόνων μου. Να ξέρω αν οι πρόγονοί μου ήταν φτωχοί, πλούσιοι, επιστήμονες, λογικοί, παράλογοι, επιπόλαιοι, καταθλιπτικοί, θαρραλέοι, ήρωες. Αυτό θα μου δώσει δύναμη να τους φτάσω, ακόμη και να τους ξεπεράσω.

Ζεύξη Σαλαμίνας Έργο πνοής ή εκπνοής; Έργο ζωής ή θανάτου;

Τους τελευταίους μήνες άρχισε να γίνεται πολύς λόγος για την αμφίπλευρη ζεύξη της Σαλαμίνας με την Αττική. Οι γνώμες διίστανται, εικονίζοντας το έργο άλλοτε σωτήριο για το νησί μας και άλλοτε καταστροφικό. Που βρίσκεται η αλήθεια; Ποιά είναι τα υπέρ και ποιά τα κατά;
Το γεγονός είναι ότι το Υπουργείο, όπως λέγεται, δεν ενημέρωσε τον Δήμο μας, ούτε καν ζήτησε τη γνώμη μας!
Ας μεταφερθούμε στο μέλλον και ας «δούμε» με ένα υποθετικό σενάριο, τι εικόνα θα παρουσιάζει η Σαλαμίνα μετά την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία...
Η υποθαλάσσια διάβαση από τη στεριά προς το νησί θα προεκτείνεται σε όλο του το μήκος και με εναέρια γέφυρα θα συνεχίζει προς την απέναντι μεριά, έχοντας τουλάχιστον τρεις εξόδους στη Σαλαμίνα. Ο όγκος των οχημάτων που θα διέρχεται θα πολλαπλασιαστεί, αφού ο χρόνος που θα κερδίζουν οι οδηγοί θα είναι αρκετά υπολογίσιμος.

ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

«Έκπληξη και αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, ο οποίος προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει από μόνη της στην πώληση μερικών απομεμακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών»!!!
Θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα, ισχυρίζεται ο ίδιος!
Σίγουρα όσοι διαβάσατε την παραπάνω είδηση κουνάτε με αποδοκιμασία το κεφάλι πάνω-κάτω
Γιατί απορείτε όμως; Δεν το περιμένατε; Δεν εννοώ φυσικά την ανόητη δήλωση του ανεγκέφαλου Λάιτλ, αλλά την κατάληξη που θα έχουμε ως Χώρα από την «πολιτική» των τελευταίων ετών.

Ανεργία – ρεκόρ και τον Ιανουάριο

«Συγκριμένα σκαρφάλωσε στο 21,8% , από 14,8% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011.Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 και ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα»
Η είδηση αυτή που αποτελεί απλά μια διαπίστωση για την κατρακύλα που έχει πάρει η Πατρίδα μας από τους εθνοσωτήρες, δημοσιεύεται σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ. Το πραγματικό νούμερο είναι ασφαλώς μεγαλύτερο, αφού χιλιάδες άνεργοι δεν είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ.
Αλήθεια, τι κάνει να πιστεύουν οι πολιτικοί μας ότι με την τακτική υποτέλειας που ακολουθούν θα βγει η Χώρα μας από τα αδιέξοδα; Όταν 2.000.000 καταναλωτές είναι εκτός αγοράς, πως θα επιβιώσει το εμπόριο; Όσοι από τους μεγαλόσχημους αναλυτές με τους παχυλούς μισθούς, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δεξιά και αριστερά υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα φέρουν ανάκαμψη, είναι μακριά νυχτωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν κάτι τέτοιο, εκτός κι αν είναι ηλίθιοι ή αποπροσανατολιστές του κόσμου. Κι επειδή κανείς δεν πετάει τα λεφτά του σε ηλιθίους, μάλλον είναι το δεύτερο.
ΑΘ

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

 «Η ανεργία σκαρφάλωσε στο 21,8% , από 14,8% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011.Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 και ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα»
Η είδηση αυτή που αποτελεί απλά μια διαπίστωση για την κατρακύλα που έχει πάρει η Πατρίδα μας από τους εθνοσωτήρες, δημοσιεύεται σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ. Το πραγματικό νούμερο είναι ασφαλώς μεγαλύτερο, αφού χιλιάδες άνεργοι δεν είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ.
Αλήθεια, τι κάνει να πιστεύουν οι πολιτικοί μας ότι με την τακτική της υποτέλειας και των χαρατσιών που ακολουθούν θα βγει η Χώρα μας από τα αδιέξοδα; Όταν 2.000.000 καταναλωτές είναι εκτός αγοράς, πως θα επιβιώσει το εμπόριο;