Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η αρχή του τέλους για την κυριαρχία Τσαβαρή στο πολιτικό σκηνικό μετά την σημερινή παραίτηση Μπούτση που θα αφήσει εποχή

Αγαπητοί φίλοι,
Όλοι γνωρίζετε, από την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, ότι ο ΟΛΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προσπαθούν να ξαναλειτουργήσουν το νταμάρι της Τούρλας.
Αυτό γίνεται βάσει μιας προσχηματικής μελέτης, που τιτλοφορείται «μελέτη αποκατάστασης», ενώ στην ουσία προγράφει την κανονική λειτουργία του νταμαριού με μοναδικό στόχο την εξόρυξη αδρανών υλικών που θέλει να χρησιμοποιήσει ο ΟΛΠ, στα λιμενικά έργα που εκτελεί στο Ικόνιο.
Ο λόγος που συγκάλεσα το χθεσινό, έκτακτο, Συμβούλιο της Κοινότητας, είναι ότι ο κ. Τσαβαρής, για μια ακόμη φορά αγνόησε παντελώς τόσο τον θεσμικό μας ρόλο, όσο και τα δικαιώματα που έχει η Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου.
Το νταμάρι της Τούρλας, ανήκει εξ ημισείας, στις Δημοτικές Κοινότητες Σεληνίων και Αιαντείου. Ο κ. Τσαβαρής, ζήτησε τη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων για το θέμα, πιστεύοντας ότι θα είναι θετική, και έτσι θα μπορούσε να προχωρήσει ανενόχλητος στα σχέδια του. Και φυσικά, για άλλη μια φορά, εμάς, μας αγνόησε εντελώς.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Τροιζηνία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης ζήτησε από την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού την μετάβαση επιστημονικού προσωπικού στο Κέντρο Υγεία Γαλατά, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι της Τροιζηνίας που ασχολούνται με τις γεωργικές εργασίες.
Η κ. Κρεμαστινού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό και αύριο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στην Τροιζηνία για να ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας από νόσους που μεταδίδονται με διαβιβαστές, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τα τεστ ταχείας διάγνωσης της ελονοσίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ευχαριστεί δημόσια την καθηγήτρια κ. Τζένη Κρεμαστινού για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά συνδρομής, και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Γιάννη Σαμπάνη για την εξαιρετική συνεργασία.


Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Πρόκληση και βιασμός η νέα επέμβαση του ΟΛΠ στην Τούρλα

Αν η παραπάνω φωτογραφία σας προκαλεί σοκ, απέχθεια ή αίσθηση ότι είστε πολίτες β κατηγορίας, μπορείτε να την ξεχάσετε. Μέσα σε δυο περίπου χρόνια, η εικόνα θα αλλάξει, μιας και το βουνό αυτό στην Τούρλα θα έχει ξεκοιλιαστεί τουλάχιστον κατά μισό εκατομμύριο κυβικά μέτρα αν βέβαια τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και περιορισμοί (κάτι που σχεδόν ποτέ δε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στη χώρα μας, άρα η ζημιά θα είναι σαφώς μεγαλύτερη). Και όλα αυτά με το πρόσχημα (λες και απευθύνεται σε υπάνθρωπους)  της βελτίωσης του περιβάλλοντος  (βλέπε αποκατάσταση λατομικού χώρου).