Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: “Η νεολαία μας σε πρώτο πλάνο”


Είναι κοινό μυστικό πως το “μάρμαρο” της οικονομικής -και όχι μόνο – κρίσης το πλήρωσε περισσότερο από όλους, η νεολαία της πατρίδας μας.
Πλείστα όσα τα παραδείγματα που μπορεί κάποιος να επικαλεστεί με πρωταγωνιστές φυσικά την ανεργία στους νέους και την έλλειψη υποδομών και εκσυγχρονισμού στην παιδεία.
Αυτά τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, ίσως είναι οι κύριες αιτίες που τους αναγκάζουν εν πολλοίς να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς.
Πώς μπορεί, για παράδειγμα, ένας νέος άνθρωπος να ενδιαφέρεται για την πολιτική, όταν δεν έχει άμεσο λόγο για προβλήματα, όπου η επίλυσή τους σε πρώτο χρόνο, του δυσκολεύουν την ζωή και σε δεύτερο χρόνο του την διαμορφώνουν αρνητικά;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: "Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο δίκαιος κριτής όλων μας"


Αγαπητοί συνδημότες
Η προσπάθεια των Αυτοδιοκητικών Παραγόντων για την εύρεση θεσμικών παρεμβάσεων, ούτως ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά την όλο και περισσότερη διαφάνεια κατά την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, πρέπει  να είναι διαρκής και να προκύπτει από την εμπειρία της καθημερινής εφαρμογής.
Είναι γνωστό ότι με το Πρόγραμμα Δι@ύγεια η πολιτεία θέσπισε κανόνες διαφάνειας με την υποχρεωτική δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων, των Ανεξάρτητων Αρχών, και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό αποτέλεσε σταθμό στην ενημέρωση του πολίτη και στον έλεγχο της Διοίκησης.
Δυστυχώς όμως το Πρόγραμμα Δι@ύγεια, δεν καλύπτει όλες τις πτυχές της οικονομικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να μένουν σκοτεινά σημεία και επειδή ο "διάβολος" κρύβεται στις λεπτομέρειες, είναι ανάγκη να θεσπίσουμε επιπλέον μέτρα διαφάνειας και ελέγχου της Διοίκησης.