Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μίσος άχρι θανάτου Εβραίων και Ευρωπαίων

Από τότε που τα κουτάβια οι Εβραίοι ξεστραβώθηκαν, είδαν το φως του ήλιου, μετά πρωτοαντίκρισαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, το αθάνατο πνεύμα. Οι λεγόμενοι Ευρωπαίοι που χρωστούν το όνομα τους περιοχής στην Αρχαία Ελληνίδα ΕΥΡΩΠΗ, περνούσαν τον καιρό τους τους σπηλιές και στα δέντρα. Περπατούσαν με τα τέσσερα. Τώρα, το μίσος όλων αυτών ανάγκασε τους Έλληνες πολιτικούς στον 21ο αιώνα να σέρνονται ενώπιον τους με τα τέσσερα.
Οι Εβραίοι παρακίνησαν τους Ευρωπαίους, αφού στάθηκαν στα δύο πόδια όρθιοι, εναντίον των Ελλήνων που πάντα υπερείχαν και θα υπερέχουν στα πάντα. Καλλιέργησαν τόσο μεγάλο μίσος που ο φθόνος τους φθάνει ως το φόνο ακόμη και την εξαφάνιση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αν είναι δυνατόν και τη γη που πατούν Έλληνα να προκαλέσουν σεισμούς και να την ποντίσουν.
Το μίσος της Ενριέτα Μερτζ να αποδείξει πως ο Όμηρος είναι παραμυθάς ερευνώντας διεπίστωσε την περιπλάνηση του Οδυσσέα στον Ατλαντικό. Έφτασε στην Αμερική και επέστρεψε στην πολυπόθητη πατρίδα του, Ιθάκη, όπου χρόνια τον περίμενε η πιστή σύζυγός του, Πηνελόπη. Ε, αυτά δεν τα αντέχουν Εβραίοι και Ευρωπαίοι, μην έχοντας τίποτε να εφεύρουν και να επιδείξουν, τους μισούν.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πίστη-Συγγνώμη-Αγάπη-Συγχώρεση-Ταπείνωση


Η αγάπη δεν διδάσκεται, ούτε απαιτείται  αλλά, παραμένει ως θέμα καρδιάς. Όλοι λένε «σ’ αγαπώ». Αλλά, τι αγαπάς από αυτόν τον άνθρωπο; Τον πλούτο, την ομορφιά, τη θέση που κατέχει, που είναι καλλιτέχνης, τι; Τίποτα δεν αγαπάς! Είναι μία εφήμερη αγάπη που με το πρώτο συννεφάκι, η αγάπη γίνεται καπνός!
Αν διαβάσεις τα 152 Ορφικά παραγγέλματα ή αν θες νουθεσίες, όχι μόνο θα αγαπάς ανιδιοτελώς αλλά θα έχεις πλησιάσει το Θείον. Τα Ελευσίνια μυστήρια εδιδάχθησαν σχεδόν όλοι οι τύραννοι των Αθηνών και οι Σοφοί.
Ο μέγας σοφιστής Πρωταγόρας έλεγε: «Όλοι οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με τη Δικαιοσύνη και την αιδώ(ντροπή), περί αίσθημα δικαίου. Η ντροπή φέρνει την ταπείνωση και ένας ταπεινός ξέρει να αγαπά γιατί πιστεύει το αγαπημένο πρόσωπο. Αλλά όμως η πίστη και η ταπείνωση δε φτάνουν για την αληθινή ΑΓΑΠΗ». Ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος, έγραψε κυριολεκτικά τον Ύμνο της Αγάπης. Είναι μία επιστολή του προς Κορινθίους Α’ Επιστολή Κεφ. ΙΒ 27-31 και ΙΓ 1-8 η οποία διαβάζεται την 1η Νοεμβρίου.
«Δεν είναι όλοι Απόστολοι, ούτε προφήτες, ούτε όλοι Δάσκαλοι. Όλοι δεν έχουν ιαματικά χαρίσματα. Αλλά πάλι, αν μιλάω όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των Αγγέλων, αν όμως δεν έχω ΑΓΑΠΗ, τότε είμαι σα χάλκινο δοχείο που κάνει θόρυβο ή ντενεκές ηχών. Αν πάλι, προφητεύω και βλέπω τα μυστήρια και έχω όλες τις γνώσεις. Αν πάλι έχω πίστη ώστε να μετακινώ βουνά, ΑΓΑΠΗ αν δεν έχω, δεν είμαι τίποτα. Αν πουλήσω όλα τα υπάρχοντα μου και τα χαρίσω και το σώμα μου να ταλαιπωρήσω, ΑΓΑΠΗ αν δεν έχω, από τίποτε δεν ωφελούμαι». Όλα αυτά τα θεάρεστα, είναι σωστά αλλά, ακόμα δεν ξέρω τι είναι η αγάπη και πώς να αγαπώ αληθινά!
Μια αγκαλιά
του Θεόφιλου Αποστόλου

Με μια αγκαλιά, όμορφη που ‘ναι η ζωή
Μια αγκαλιά, όταν η κόρη παρά την άρνηση κλέφτηκε. Μετά από καιρό τη δέχτηκες.
Μια αγκαλιά  στην αποβάθρα του τρένου
 »»       »»         που είναι έγκυος
 »»       »»         για να απαλύνει τον πόνο
 »»       »»         στον υποψήφιο στρατιώτη
 »»       »»         που τρόμαξε στον ύπνο
 »»       »»         στο μωρό που κλαίει
 »»       »»         επιστροφής απ’ τη δουλειά
 »»       »»         στην πρόταση γάμου
 »»       »»         στον ήρωα που επιστρέφει
 »»       »»         στο γέρο πατέρα
 »»       »»         στον παππού
 »»       »»         της γιαγιάς στον καθένα                                                    
                         μας
 »»       »»         στην τρομάρα σεισμού
 »»       »»         σ’ όσους βρήκε συμφορά