Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 Μαρτίου 1857 οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
157 χρόνια μετά κι ενώ οι γυναίκες έχουν κατακτήσει την πολυπόθητη ισότητα, συνεχίζουν να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες για την ίδια εργασία.
Είναι οι πρώτες που δέχονται τις συνέπειες της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους (κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, μείωση αδειών και επιδομάτων).
157 χρόνια μετά, κάποιες γυναίκες, οι καθαρίστριες του  Υπουργείου Οικονομικών, είναι επί 6 μήνες στους δρόμους και αγωνίζονται για την ζωή και την αξιοπρέπειά τους.
Ας γίνουν τρανταχτό παράδειγμα για όλες μας και ξέροντας ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται,  ας αγωνισθούμε ενάντια σε κάθε εξουσία που επιβουλεύεται την ζωή και την αξιοπρέπειά μας
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΡΟΥΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου για την γιορτή της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αφιερωμένη στην προσωπικότητα, τους αγώνες και τις κατακτήσεις της.
Επ΄ευκαιρία της ημέρας αυτής, εύχομαι στις γυναίκες όλου του κόσμου υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.
Πορεία αγώνα, θυσίας και προσφοράς στους ανθρώπους γύρω μας.
Με εκτίμηση
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των τοπικών blogs

 
H κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. εμπιστεύεται σταθερά για τη δημοσίευση των ανακοινώσεών της τα τοπικά blogs , που αποτελούν ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, ανοιχτό στο κοινό.
Θεωρούμε θεμιτή την καταφυγή στην ανωνυμία, ως μέσο άμυνας απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή που απειλεί σήμερα κάθε ελεύθερη φωνή.
Προϋπόθεση φυσικά είναι να αποφεύγεται η εμπάθεια, η κακοήθεια και η λασπολογία.
Όποιος προσπαθεί να φιμώσει τον έλεγχο, τη σάτιρα και την κριτική, το κάνει διότι αντιλαμβάνεται ότι τα έργα του και τα επιχειρήματά του δεν πείθουν.
Γραφείο τύπου της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

«Ναι στους bloggers, όχι στην υποκρισία»

Αναμνήσεις από το παρελθόν μας έφερε για άλλη μια φορά, ο σημερινός Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, με τις συνεχείς αποστροφές στις οποίες, συχνά πια, καταφεύγει περί «ανώνυμων διαχειριστών» και «ανώνυμων σχολιαστών». Στην «ηρωϊκή» του εκείνη περίοδο, όταν ακόμα κανείς δεν είχε καταλάβει το ποιος ακριβώς ήταν ο υποψήφιος τότε Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, συχνά χρησιμοποιούσε «φήμες» και «πληροφορίες» που αναγράφονταν σε κάτι σχετικά πρόσφατο, τότε, για την Σαλαμίνα: Τα περίφημα blogs. Φυσικά, χωρίς να υιοθετεί «άκριτα» τις πληροφορίες, τον θυμόμαστε όλοι να χρησιμοποιεί κάποια περίεργα σχόλια σε αναρτήσεις σε blogs, προκειμένου να ασκήσει… αντιπολίτευση στον τότε Δήμαρχο κ. Σοφρά.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη μέρα που ανέλαβε ο κ. Τσαβαρής

Τα κοντά ποδάρια του Τσαβαρικού ψέματος

 
Όπως όλοι ξέρουν, καλέσαμε μέχρι στιγμής ουκ ολίγες φορές τον σημερινό δήμαρχο της Σαλαμίνας να ενημερώσει τους δημότες για το θέμα των δύο επισκέψεων του ΣΔΟΕ στο δημαρχείο. Οι απαντήσεις που πήραμε, από την… αυτού εξοχότητα, ήταν στην αρχή μια μικρή ανάρτηση στο facebook όπου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο του ελέγχου, και προέτρεψε όποιον έχει έννομο συμφέρον να απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ.
Κατόπιν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε επιμένοντας στην ίδια γενικά γραμμή, η αυτού εξοχότης, συνέπλεξε τα αντικείμενα ελέγχου από το ΣΔΟΕ με προηγούμενες δημοτικές περιόδους, και μάλιστα αποκλειστικά. Χαρακτηριστικό ήταν, μάλιστα, ότι αντί να αναφερθεί καθαρά στο τι έλεγξε ακριβώς το ΣΔΟΕ, μίλησε για «πέντε σημεία που απομόνωσε ο εισαγγελέας και αφορούν περασμένες δημοτικές περιόδους» λες και είχε ήδη φτάσει σε σημείο πορισμάτων η υπόθεση! Και, στο τέλος, η αυτού εξοχότης επανήλθε με δελτίο Τύπου υπό τον… κυνηγετικό τίτλο «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του», για να επαναλάβει τα ίδια αυτά με το γνωστό ύφος.
Επειδή ο κ.Τσαβαρής επιδίδεται και πάλι στο αγαπημένο του άθλημα του άλματος εις… ψεύδος, επιχειρώντας να εξακολουθεί να εξαπατήσει τους Σαλαμίνιους, ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Κατ’αρχήν η προσπάθεια να «φορτωθούν» οι περασμένες δημοτικές αρχές τα κατορθώματά της δημοτικής αρχής Τσαβαρή, αν και επιχειρήθηκε (όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και κατά τη διάρκεια του ελέγχου) έπεσε στο κενό. Τα πεπραγμένα καθενός είναι στη θέση τους και όσες δραματικές οιμωγές και να βγάζει ο σημερινός δήμαρχος, η αξία και το μερίδιο ευθύνης είναι επίσης εκεί.
Αυτά που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ είναι:
·         Οι δοσοληψίες με την λατομική επιχείρηση «Αγγέλου» διαχρονικά, δηλαδή τόσο σε περασμένες δημοτικές περιόδους όσο και σε αυτή.
·         Έργα που αφορούν την αποχέτευση, αμοιβές μελετητών και εργολαβίες της δημαρχιακής περιόδου Τσαβαρή.
·         Πληρωμές που έγιναν από τα κονδύλια ληξιπροθέσμων που χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.
·         Συνομολόγηση από πλευράς δήμου στην ικανοποίηση διαταγμάτων πληρωμής που, όμως, εκδόθηκαν για παραγεγραμμένα χρέη του δήμου.
Επίσης, τα στοιχεία περί ΔΗΚΕΣΑ και του ενσκύψαντος σε αυτή προβλήματος, παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ από τα στελέχη της δημοτικής αρχής.
Σε ό,τι αφορά το ευφάνταστο σενάριο περί των πιέσεων που άσκησε η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» επί των δυστυχών δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να μάθουμε αυτά που… ήδη γνωρίζαμε, το βρίσκουμε ανάξιο σχολιασμού. Η φαντασία στην συγκεκριμένη δημοτική εξουσία έχει προ πολλού περάσει τα όρια της διαστροφής…
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» δεν ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο κανενός. Είναι και θα είναι εδώ. Και στην ανώτατη αξία της διαφάνειας, δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, όχι στην επέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δυνατότητα επέκτασης των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην οποιαδήποτε δυνατότητα επέκτασης των ναυπηγείων στη Σαλαμίνα, όταν μάλιστα βρισκόμαστε μπροστά στο ορόσημο του εορτασμού των 2.500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία, η έκβαση της οποίας καθόρισε την πορεία του Δυτικού Πολιτισμού.
Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κοινή υποψηφιότητα Σαλαμίνας - Πειραιά ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και αυτή η προοπτική συνδέεται ευθέως με την

Επέκταση Ναυπηγείου Σπανόπουλου. Απλή γλύστρα …..αποκαλεί την επιχωμάτωση 11 στρεμμ. Θάλασσας, ο κ.Τσαβαρής

Αμέσως, μετά την ενημέρωση από τον PERIVOS στις 26/2, ότι ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού με την από 3/2/2014 Απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας της εταιρείας “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε” (Σπανόπουλου) για την επέκταση του ναυπηγείου, σήμανε συναγερμός.
   Η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα ποιούσε την νήσσαν, προφανώς διότι δεν ήθελε να το αναδείξει. Τούτο τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι 3 συνεδριάσεις του ΔΣ έλαβαν χώρα από τις 3/2 που βγήκε η απόφαση του ΥΠΠΟΑ και σε καμία δεν συζητήθηκε. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν ήταν ενήμερη.
Στις 28/2 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς πάλι το σοβαρό αυτό θέμα να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΔΕΣΦΑ ΚΑΙ… “ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ”

Στο δελτίο Τύπου μας υπό τον τίτλο «Πυροτεχνήματα φυσικού αερίου»,  διατυπώσαμε την απορία προς τι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τα οποία εκαυχάτο ο κύριος Δήμαρχος ως αποτέλεσμα του περιβόητου (και πλέον διαβόητου) «Συμφώνου Συνεργασίας», διερωτώμενοι αν όλα αυτά δεν είναι παρά… «γυαλάκια σε ιθαγενείς» προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος ανομολόγητος σκοπός του ΔΕΣΦΑ.
Όπως πάντα, σε ό ,τι αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.
Τα αντισταθμιστικά που προσέφερε ο ΔΕΣΦΑ, είναι πράγματι “γυαλάκια σε ιθαγενείς”, και μάλιστα θαμπά, ώστε να μη διακρίνεται καθαρά η εικόνα. Αλλά το πράγμα άρχισε να ξεκαθαρίζει, από τη στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, το 7ο κατά σειράν θέμα, είναι η συζήτηση για το:

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Όλη η Ευρώπη λέει όχι στα διαλυτήρια πλοίων, εμείς θα τα δεχτούμε και μάλιστα στον ιστορικό αρχαιολογικό μας χώρο?

ΚΙΝΗΣΗ   ΠΟΛΙΤΩΝ   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η  δημοτική   κίνηση   πολιτών  Σαλαμίνας   ΝΑΥΜΑΧΗΑ,  στα  πλαίσια  των  ενεργειών  της για  την   αποτροπή του  ξεπουλήματος  του  αρχαιολογικού  χώρου και  την  απαράδεκτη ενέργεια  του  ΥΠΠΟ  για  την   καταρχήν  έγκριση  της επέκτασης των   ναυπηγείων Σπανόπουλου ,  πραγματοποιεί   την  Κυριακή   9/3/14  και  ωρα 11.00 πμ   μαζί  με την υποψήφια   περιφερειάρχη   Αττικής   κ.  Δούρου και  κλιμάκιο  Βουλευτών  του

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ….. επιβεβαιώνεται η άνευ όρων παράδοση του Δήμου στη ΔΕΣΦΑ

Το ξεπούλημα του Δήμου δεν έχει τελειωμό………
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στο συμφωνητικό συνεργασίας με τη ΔΕΣΦΑ, ξέρετε αυτό που ανακοίνωνε ο κ.Τσαβαρής ότι τάχατες έρχεται στη Σαλαμίνα το φυσικό αέριο εξαπατώντας τον κόσμο,  και να που η …συνεργασία παίρνει σάρκα και οστά.
Εγώ νόμιζα ότι ο επαίσχυντος όρος για την εκ των προτέρων και χωρίς επιφυλάξεις συναίνεση του Δήμου στις όποιες επεκτατικές βλέψεις της πουλημένης στην Αζέρικη εταιρεία Socar ΔΕΣΦΑ αφορούσε μόνο το αύριο και το μεθαύριο, εδώ όμως αφορά και το χθες και το προχθές. Πλήρης παράδοση. Πού πάει επιτέλους αυτός ο τόπος;  
    Αύριο 6/3 η Δημοτική Αρχή εισάγει στο Δημ.Συμβούλιο το αίτημα της ΔΕΣΦΑ για ακύρωση της αρ.355/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο στις 25/10/2013 είχε ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδοτήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση των κρυογενικών εγκαταστάσεων του Σταθμού Υ.Φ.Α. στη Ρεβυθούσα.

Δήλωση κας Ρούλας Νάννου υπ. Δημάρχου Σαλαμίνας για το πρόβλημα που προέκυψε με τα τοπικά blogs Σαλαμίνας και την κατασυκοφάντηση τους από ην δημαρχιακή πλειοψηφία

«…… καταδικάζω απερίφραστα την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά της παρούσας δημοτικής αρχής απέναντι στους διαχειριστές των τοπικών blogs οι οποίοι αναμφισβήτητα επιτελούν σοβαρό έργο αφού αυτό έχει να κάνει με την ενημέρωση των δημοτών μας και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Και βέβαια στέκομαι απέναντι στη λαίλαπα που σαρώνει με διάφορες μορφές τον τόπο μας τα τελευταία αυτά χρόνια.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η ελεύθερη έκφραση είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και θα πρέπει να διαφυλλαχτεί ως κόρη οφθαλμού.
Η όλη πολιτεία του σημερινού δημάρχου είναι γνωστή και καταδικαστέα. Με μηνύσεις και αγωγές προσπαθεί να εκφοβίσει και να φιμώσει την αντίθετη προς αυτόν άποψη ή κριτική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
Τι υποκρύπτει η διαστρέβλωση της αλήθειας;
Και τι η αποφυγή ενημέρωσης των Δημοτών;
Κύριε Τσαβαρή,
Απάντηση νομίζεις (ή βαθειά ελπίζεις) πως έδωσες στο ερώτημα:  “Τι ερευνά στον Δήμο Σαλαμίνας το ΣΔΟΕ”, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσες στις 27 Φεβρουαρίου.   Είπες, ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον, να ρωτήσει το ΣΔΟΕ για τα αποτελέσματα της έρευνας, αφήνοντας αιχμές για προηγούμενες δημαρχίες.
 
Κύριε Τσαβαρή,
Κατά την προσφιλή σου συνήθεια, διαστρέβλωσες και πάλι την αλήθεια: Επαναλαμβάνουμε:

Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

Κύριε Τσαβαρή,
Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας (ακριβέστερα τον αποτροπιασμό μας) για τις μεθόδους που μετέρχεσθε στην αντιμετώπιση των πολιτικών σας αντιπάλων!
Ο κ. Αστράκος ανακοινώνει εδώ και μία εβδομάδα, ότι στις 6 Μαρτίου θα δώσει Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, για τους προβληματισμούς και τις θέσεις του για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. [Είναι γνωστό ότι ο κ. Αστράκος, πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας, πρώην βουλευτής Σαλαμίνας, έχει αποχωρήσει από τη συνεργασία σας καταγγέλλοντάς σας επανειλημμένα σε Δημοτικά Συμβούλια].
Μία εβδομάδα μετά, σεις καλείτε τους Δημοτικούς Συμβούλους σε Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα με τη συνέντευξη Τύπου του κ. Αστράκου. Φυσικά, την πρόσκληση παίρνουν και οι δημοσιογράφοι του έντυπου και

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση της Αττικής και των Νησιών της, από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB BERLIN

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει φέτος για πρώτη στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB Berlin, στο Βερολίνο, που θα διαρκέσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Μαρτίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής, θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα την Αττική με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου, θα γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων ειδική παρουσίαση της Αττικής και των Νησιών της στους μεγαλύτερους tour operators και travel agencies της Γερμανικής αγοράς, των ανθρώπων δηλαδή που παίρνουν τις σημαντικότερες αποφάσεις για την κατεύθυνση της τουριστικής ροής, με προβολή του video «Athens - Attica 24 hours alive»,

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας σε συνεργασία με το ΚΕΚ “Academy Skills “  συμμετέχει στο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εργασίας για 75.000 θέσεις εργασίας με voucher για προσλήψεις και πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
*Θεωρητική κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών.
*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 5 μηνών.
*Εκπαιδευτικό επίδομα θεωρητικής κατάρτισης
*Επίδομα πρακτικής άσκησης
*Ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθ’ όλη την διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Γιώργος Μητρόπουλος, απάντηση στον ανώνυμο φίλο 28/2/14 14:52

Αγαπητέ “ανώνυμε φίλε” 28/2/14 14:52
Μου γράφεις και αναρωτιέσαι γιατί με έδιωξαν από τον Δήμο του Ρέντη, μάθε λοιπόν ότι ποτέ δεν με έδειξε ΚΑΝΕΙΣ και για κανένα λόγο. Η αλήθεια είναι το 2010 ο φίλος σου και νυν δήμαρχος, μου έκανε μεταδημότευση για να είμαι στον συνδυασμό του. Του άρεσαν βέβαια τότε οι σκέψεις και οι απόψεις μου προεκλογικά αλλά μετεκλογικά έδειξε έναν άλλον χαρακτήρα ήταν άλλος άνθρωπος! Τον πρώτο χρόνο που εκπλαγήκαμε, όπως και συ είμαι βέβαιος ότι θυμάσαι, έφερα από τον δήμο Ρέντη (τέτοιες μέρες) άρματα και στολές χωρίς καμιά χρέωση του δήμου μας, θα μπορούσα να το είχα κάνει αν με είχαν διώξει όπως εσύ αναφέρεις; Σαφώς και όχι.