Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό αλλοδαπού εργαζομένου στη Σαλαμίνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση


«Ο απάνθρωπος ξυλοδαρμός μετανάστη που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Σαλαμίνα προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό σε κάθε λογικό άνθρωπο. Η εικόνα ενός άγρια κακοποιημένου και αλυσοδεμένου ανθρώπου, προκαλεί αηδία και αγανάκτηση για τους δράστες. Είναι τρομακτικό να συνειδητοποιεί κανείς πού μπορεί να φτάσει η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.
 Αυτή η ξεκάθαρα ρατσιστική επίθεση ήρθε να προστεθεί σε έναν κατάλογο ανάλογων περιστατικών, ο οποίος μεγαλώνει καθημερινά. Δυστυχώς το φαινόμενο αποκτά μεγάλες διαστάσεις και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι δράστες δεν είναι πάντα οργανωμένοι σε ακροδεξιές ομάδες αλλά ακόμη και απλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν το «νόμο» ή της απόψεις τους με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο.
Το ελληνικό κράτος έχει νόμους και πρέπει να τους εφαρμόσει προς κάθε κατεύθυνση όσο είναι καιρός και πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, είναι υποχρέωση όλων μας, πολιτών και φορέων, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκλείψουν οι λόγοι που εκτρέφουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Αυτή είναι μια μάχη καθημερινή, που ο καθένας τη δίνει από το δικό του μετερίζι και κρίνεται αναλόγως».
Από το Γραφείο Τύπου