Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η σκιαγράφηση των δημοτικών δρώμενων στο νησί μας


αναδημοσίευση από το Salamis News
Είν’ αλήθεια πως όλη η αγωνία του δημάρχου δεν είν’ άλλη παρά μόνο αν θα έχει απέναντι του ή όχι στις επόμενες εκλογές τον κ Σοφρά κι αυτό γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η διαφορά των 700 ψήφων που του ‘δωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την δημαρχία… έχει απολεσθεί προ πολλού κι είναι απελπιστικά μη αναστρέψιμο το γεγονός.
Ταυτόχρονα, με δική του ευθύνη εκεί που οδήγησε το πολιτικό σκηνικό με τα επαναλαμβανόμενα λάθη του, η εντοπιότητα θα παίξει ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να απαντήσουμε εμείς στον κ Τσαβαρή για το θέμα της αποχέτευσης, αυτό είναι δουλειά του κ Σοφρά κι είμαστε βέβαιοι πως θα το πράξει άμεσα. Το μόνο που θα επιχειρήσουμε είναι να κάνουμε το σκιαγράφημα των επόμενων δημοτικών εκλογών που ‘ναι πραγματικός πειρασμός!
Μέχρι στιγμής μια κι οι ζυμώσεις στο δημοτικό σκηνικό εξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν κατά την δική μας άποψη μέχρι το Πάσχα του 2013, στο προσκήνιο υπάρχουν υποψηφιότητες που πολύ δύσκολα μπορεί να τις ανταγωνιστεί ο ήδη «καμένος» κ Τσαβαρής μια κι απώλεσε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς σε καφενεία, σε ουζερί και σε ταβέρνες δεν ακούς τίποτα άλλο από «σκληρή» κριτική για τον δήμαρχο και για τον εαυτό τους που τον στήριξαν! Ποτέ μέχρι σήμερα νέος δήμαρχος δεν είχε από τον πρώτο χρόνο κιόλας, τόσες μεγάλες απώλειες σε προσωπικούς φίλους και υποστηρικτές! αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο πλέον και να μην βαυκαλίζετε από τους αυλοκόλακες που τον πλημύρισαν από την πρώτη στιγμή πως όλα βαίνουν καλώς!!! Ποτέ δεν φταίει ο γιαλός, δήμαρχε εμείς στραβά αρμενίζουμε…
Ας δούμε όμως ρεαλιστικά την σκιαγράφηση των επόμενων δημοτικών εκλογών:
·         Σπύρος Σοφράς, με δεδομένη την μικρή διαφορά τους, παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τον δήμαρχο μια και η ισχυρή προσωπικότητα του με πείσμα και αποφασιστικότητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε κάποιον να τον βγάλει απ’ τον στίβο όσο κι αν το ‘θελε αυτό!
·         Ρούλα Νάννου, ανανεωμένη κι όπως ακούγεται απαγκιστρωμένη από αγκυλώσεις του παρελθόντος, επιδιώκει μέχρι αρχές του ’13 δυναμική επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό του δήμου μας με νέα και άξια στελέχη. Μια αρκετά σοβαρή και υπολογίσιμη υποψηφιότητα.
·         Μάριος Τραυλός, Θανάσης Μακρής, ο νεοεμφανιζόμενος και εκκολαπτόμενος συνδυασμός είναι ικανός να απειλήσει κι αυτός τον μέχρι τα χτες παντοδύναμο Τσαβαρή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η στήριξη Μάριου Τραυλού στ’ Αμπελάκια και Σελήνια έβγαλε τον Τσαβαρή δήμαρχο, το χάος δε μεταξύ τους δεδομένο και εντελώς αγεφύρωτο. Πράγμα που σημαίνει, πως έστω κι αν δεν κατέβει για όποιους λόγους ο Τραυλός, δεδομένο είναι πως θα στηρίξει έμπρακτα κάποιον άλλο συνδυασμό.
·         Η νέα προσωπικότητα, που τελικά δεν είναι και τόσο νέα, (έχει όμως δυναμική) βρίσκετε σε εξέλιξη από οικονομικούς παράγοντες του τόπου που του προτείνουν την κάθοδό του με πλήρη οικονομική και στελεχιακή υποστήριξη. Αν η πρόταση τελικά ευδοκιμήσει θα χάσουν τον ύπνο τους πολλοί….
·         Η υποψηφιότητα του ΚΚΕ, να θεωρηθεί δεδομένη, άλλωστε μέχρι σήμερα το ΚΚΕ της Σαλαμίνας έχει να επιδείξει άξιες και σοβαρές προσωπικότητες χρήσιμες στα δημοτικά μας συμβούλια όπως αυτή του κ. Βασίλη Λεμπέση και τελευταία της κας Γιωργίας Γκαβογιάννη.

·         Ο ΣΥΡΙΖΑ, Σαλαμίνας μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του να πιθανολογήσουμε πως δεν θα κάψει προσωπικότητα στα δημοτικά μας πράγματα μια κι ο στόχος είναι οι Βουλευτικές εκλογές.
·         Ακούγονται βεβαίως και κάποια άλλα ονόματα που όμως διαβλέποντας το χοντρό παιχνίδι που θα ακολουθήσει μέχρι στιγμής αποφεύγουν να πουν το μεγάλο ναι, ώστε να μην εκτεθούν και κάψουν το χαρτί τους.
·         Θα υπάρχουν βεβαίως και οι «χρηματοδοτούμενες» υποψηφιότητες αντιπερισπασμού, που στόχο έχουν όχι την εκλογή τους, μια και γνωρίζουν το ανέφικτο της προσπάθειας, αλλά την διάσπαση του όποιου αρραγούς μετώπου προς διευκόλυνση της σημερινής πλειοψηφίας να πάει στην δεύτερη Κυριακή ελπίζοντας στην έκπληξη.
Συνωστισμός, παρατηρείται στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» που κάποιοι από τους προαναφερόμενους υποψηφίους αποζητούν «εμμέσως» την στήριξη τους, με τοποθέτηση υποψηφίων στον συνδυασμό τους κα προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Θα χαρούμε να διαβάσουμε και να δούμε και τα δικά σας σχόλια και προβληματισμούς για το αύριο αυτού του τόπου. Ας μην ξεχνάμε δε, πως οι δημαιρεσίες είναι προ των πυλών, οπότε οι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι μας «άρχοντες» θα πάρουν σάρκα και οστά μια και οι πολλές υποσχέσεις τώρα πια θα ξεμπροστιαστούν.