Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης “σώζουν” την Ύδρα από τους κερδοσκόπους της ακτοπλοΐας….

πηγή: newsTA
Λύση στο μείζον θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας από και προς το νησί της Ύδρας θέλουν να δώσουν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, σπάζοντας το μονοπώλιο των δρομολογίων από Πειραιά που κοστολογούν περί τα 50 ευρώ το κάθε εισιτήριο για μια μόνο διαδρομή!
Τα ακριβά εισιτήρια «σκοτώνουν» τουριστικά την Ύδρα, αφού πλέον η μετάβαση στο νησί είναι απαγορευτική για τους επισκέπτες, ενώ ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοί της, των οποίων η μεταφορά κατά καιρούς είναι αναγκαία.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Κώστας Διάκος από την Οικολογική παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας έθεσε το ζήτημα, ζητώντας πρωτοβουλίες για να λυθεί το πρόβλημα.
Απαντώντας ο κ. Κατσικάρης τόνισε ότι ήδη η Περιφέρεια ολοκληρώνει το έργο του δρόμου Γαλατά – Μετόχι, ώστε να γίνει η πρόσβαση των οχημάτων στο προσωρινό λιμάνι πιο εύκολη.
Όμως ο αντιπεριφερειάρχης αναζητά μόνιμη λύση.
Έτσι λοιπόν, στις προτάσεις του είναι η συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδος για την εις αεί εγκατάσταση λιμένα στο Μετόχι, όπου η εκεί Περιφέρεια μπορεί να διαμορφώσει καταλλήλως.
Στην περίπτωση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε δεν επιθυμεί, είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο έργο, ο κ. Κατσικάρης δηλώνει έτοιμος να φέρει μελέτη με την οποία η Περιφέρεια Αττικής πλέον, χωρίς να έχει ανάγκη κανένα, θα κατασκευάσει λιμάνι στη Τροιζήνα (στα δικά της «χωράφια»), με ίδιους πόρους.