Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Συνέντευξη Μιχάλη ΚΟΡΡΟΥ, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό της κας Ρούλας Νάννου “ΚΟΝΤΑ στον ΔΗΜΟΤΗ”

Καλησπέρα κ Μιχάλη, είσαστε μια νέα και δυναμική προσωπικότητα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή της Σαλαμίνας, θα μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε όλοι το ποιος είναι ο Μιχάλης Κορρός;
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι πράγματι, στην πολιτική σκηνή της Σαλαμίνας εμφανίζομαι για πρώτη φορά λόγω της φύσεως της δουλειάς μου «στρατιωτικός», όμως στους κοινωνικούς αγώνες στην Σαλαμίνα και εκτός αυτής, είμαι χρόνια τώρα κοντά στους συνανθρώπους μου που με είχαν ανάγκη, βοηθώντας κάθε συνάνθρωπο μου από το δικό μου μετερίζι στο μέτρο του δυνατού και χωρίς τυμπανοκρουσίες, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και απ’ το νέο μου μετερίζι εφ’ όσον ο λαός ης Σαλαμίνας με τιμήσει τελικά με την ψήφο του.
Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι, ποια τα όνειρα σας με δυο λόγια;
Πρωταρχικός στόχος όλων μας, είναι να πετύχει ο συνδυασμός μας την εκλογική του νίκη στις 18 του Μάη ώστε να μπορέσουμε να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία του δήμου μας και να ανακάμψουμε προς το συμφέρον όλων των Σαλαμινίων. Όνειρα για τον τόπο μου έχω πολλά, θα αρχίσω όμως να τα «ξετυλίγω» εφ’ όσον εκλεγώ, έχουμε μπροστά μας 5 παραγωγικά χρόνια και σκοπεύω να σας εκπλήξω ευχάριστα. Άλλωστε σύντομα θα ‘χουμε την ευκαιρία με τα επινίκια να τα ξαναπούμε.
Τόσο βέβαιος για την νίκη; Ποια θα ‘ναι η επόμενη μέρα στο δήμο εφ’ όσον τελικά ο συνδυασμός σας και σεις προσωπικά;
Σαφέστατα η νίκη είναι της κας Ρούλας Νάννου, αυτό το έχουν ενστερνιστεί ακόμα και οι αντίπαλοι μας γι’ αυτό και μας χτυπούν όπως, όπως, ακόμα και κάτω από την μέση, άλλωστε εσείς το ζείτε καθημερινά με τα βρώμικα σχόλια των ολίγων ευτυχώς.
Η επόμενη μέρα στο μυαλό μου είναι χαραγμένη με μια μόνη λέξη, δουλειά, δουλειά, δουλειά, είναι απίστευτες οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε, όμως έχουμε την θέληση, την γνώση και το πείσμα να τα αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
Ο τόπος θα ορθοποδήσει σε πείσμα των «Κασσάνδρων» που ήδη έχουν βγει και μας επικρίνουν για να ανακόψουν την πορεία μας, μια πορεία που ότι και να γίνει δεν ανακόπτεται.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά θα αγωνιστώ με την ίδια θέρμη και διάθεση σε όποια θέση κι αν με βάλει η αρχηγός μας κα Νάννου γιατί πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες που και βέβαια έχω, είναι το καλό της πατρίδας γιατί έτσι γαλουχήθηκα και έτσι θα συνεχίσω, στην ίδια αταλάντευτη πορεία.
Ποια η θέση σας για το περιβάλλον; Για τις ιχθυοκαλλιέργειες, για τα ναυπηγεία, για τα νταμάρια κα;
Εδώ δεν θα σας απαντήσω γιατί σύντομα δημοσιεύεται το πρόγραμμα του συνδυασμού μας και δεν θέλω να προκαταβάλω την αρχηγό και την ομάδα που συντάσσει το πρόγραμμα, το μόνο που μπορώ να σας πως είναι πως προσεγγίζουμε το θέμα με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον και σεβασμό στους εργαζόμενους και στην οικονομική πορεία του τόπου μας.
Ο Κορρός τι επιδιώκει εφ’ όσον εκλεγεί συνδυασμός και ο ίδιος; Τι θέση αναμένει ως προϋπόθεση εξαγοράς του αγώνα του;
Νομίζω πως ήδη σας απάντησα, δεν εξαγοράζω κανένα αγώνα ήμουν είμαι και θα παραμείνω στρατιώτης της πατρίδας και θα αγωνιστώ από όποια θέση κληθώ να το πράξω χωρίς μικρόψυχες μεμψιμοιρίες.
Ποιες είναι οι αυτονόητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται ανεξάρτητα του ποιος διοικεί σήμερα ή αύριο τον δήμο;
Πάνω απ’ όλα, η τήρηση της νομιμότητας που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε τελευταία. Κανείς αιρετός δεν μπορεί να εκβιάζει την διοίκηση του δήμου και τους υπαλλήλους του για ίδιον όφελος έστω κι αν αυτό είναι ψηφοθηρικό μόνο. Θα επαναφέρουμε την διοίκηση στην τροχιά της νομιμότητας κι αυτό θα ‘ναι το ευαγγέλιο μας. Το «…αν δεν παρανομήσεις, έργο δεν κάνεις…» είναι έξω από την δική μας φιλοσοφία.
Πολιτική απόφαση, πόσο ορθή και χρήσιμη είναι στην διοίκηση του δήμου και πόσο μπορεί αυτή να επηρεάσει το μέλλον μας;
Όλα σχετικά, αν η «πολιτική απόφαση» έχε κοινωνικό χαρακτήρα και είναι απόφαση του συνόλου κι όχι εκ πονηρού του ενός, τότε στοχεύει σωστά, άλλωστε γι’ αυτό είναι εκεί το δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίζει με σωστές και κυρίως τεκμηριωμένες εισηγήσεις.
Τι σημαίνει αντιδήμαρχος και με ποια φιλοσοφία οφείλει να διοικεί;
Ο αντιδήμαρχος όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι εκεί ως υπηρέτες του λαού κι αυτό οφείλουν να κάνουν να υπηρετούν το λαϊκό συμφέρον με μετριοφροσύνη και κατανόηση, ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα για να αντιμετωπίσει κι ένα καβαλημένο αντιδήμαρχο, αυτές οι φιλοσοφίες ανήκουν στο παρελθόν ΤΕΛΟΣ.
Θα ‘πρεπε ο αντιδήμαρχος αν μη τι άλλο να χει τα τυπικά προσόντα του αντικειμένου που του ανατίθεται;
Θα συμφωνήσω μαζί σας εν μέρει, πρέπει να χει ο αντιδήμαρχος αν μη τι άλλο κάποια στοιχειώδη μόρφωση για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του με την στήριξη της δομημένης υπηρεσία που θα προΐσταται, από ‘κει και μετά οι πολιτικές του αποφάσεις του πρέπει να λαμβάνονται ομαδικά και μετά από διάλογο.
Ποια η θέση σας για τα αδέσποτα που έχουν κατακλίσει το νησί; Υπάρχει θέση στο όραμα σας για την Σαλαμίνα του αύριο και ποια είναι αυτή;
Δεν ξέρω αν το θέμα των αδέσποτων υπάρχει στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας θα το δούμε άμεσα, γεγονός είναι πως το πρόβλημα έχει οξυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και επιβάλλεται επιτέλους να λυθούν μέτρα δραστικά σε αγαστή όμως συνεργασία με τις φιλοζωικές του νησιού μας που υπερβάλλουν πολλές φορές εαυτόν στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν με αγάπη το πρόβλημα, το βέβαιο είναι πως εμείς σαν νέα δημοτική αρχή θα σταθούμε δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες.
Ποια η γνώμη σας για τα δημοτικά-κοινοτικά διαμερίσματα, πως λειτούργησαν ως σήμερα και πως θα ‘πρεπε να λειτουργούν;
Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή αν και είχε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί προς όφελος των δημοτών τον θεσμό, όχι μόνο τον υποβάθμισε αλλά θα τολμούσα να πω τον τορπίλισε με τα γνωστά αποτελέσματα δυσλειτουργίας όλων των διαμερισμάτων.
Η θέληση του συνδυασμού μας είναι όχι μόνο να τα αναβαθμίσει και να τους δώσει την θέση που πρέπει να έχουν στην τοπική κοινωνία αλλά να τα κάνει και εργαλεία επίλυσης προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο έξω και πέρα από προσωπικές και πολιτικές συμπάθειες και αντιπαραθέσεις, άλλωστε αυτή ήταν και η φιλοσοφία του νομοθέτη, να μην αποκοπεί η τοπική κοινωνία από τον κεντρικό ιστό διοίκησης.