Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η νέα Δήμαρχος Ρούλα Νάννου παίρνει θέση για τις όψιμες απολύσεις υπαλλήλων με πρόταση, για δίμηνες συμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που δημιουργούνται

Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος κα Ρούλα Νάννου, αμέσως μόλις έμαθε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, χωρίς καμία συνεννόηση μαζί της, προέβη στην απόλυση όλων των - με ασφαλιστικά μέτρα - εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας που αριθμούνται σε μερικές δεκάδες, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουνίου για ενημέρωση.
Ο κ. Τσαβαρής, όσον αφορά την απόλυση των εργαζομένων, επικαλέστηκε τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν εκδοθεί και φυσικά έπρεπε να τις εφαρμόσει αμέσως για να μην υπέχει ποινικές ευθύνες.
Όμως εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Γιατί δεν απέλυσε τους εργαζόμενους τον μήνα Φεβρουάριο που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, αλλά προέβη στην πράξη αυτή μετά από 4 μήνες και αμέσως μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών; 
Προφανώς τους κράταγε σε “ομηρία“ προς άγραν ψήφων, αψηφώντας τις ποινικές ευθύνες που όψιμα τώρα επικαλείται.
Η κα Νάννου πρότεινε στον Δήμαρχο να προβεί άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του τομέα της καθαριότητας.
Δυστυχώς, ο κ.Τσαβαρής απέρριψε την πρόταση της με την αιτιολογία ότι δεν έχει λεφτά  ο Δήμος να τους πληρώσει.
Εδώ γεννάται άλλο ερώτημα. Από πού και πως εύρισκε τα λεφτά να τους πληρώνει 3,5 χρόνια, κι αμέσως μετά τις εκλογές να μην μπορεί να τα βρεί;
Τι μεσολάβησε μέσα σε μία εβδομάδα και ήρθε το ….τέλος του κόσμου;
Μόλις πριν λίγες μέρες μας έλεγε στο προεκλογικό του φυλλάδιο ότι “νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου και πέτυχε στην καθαριότητα”.
Τώρα τι συνέβη και επικαλείται (απόφαση Ο.Ε.) την “δυσχερεστάτη οικονομική κατάσταση” του Δήμου;
Είναι προφανές ότι η απόλυση τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας, τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με την άμεση νόμιμη πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίες δεν χρειάζονται εγκρίσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.
Ήδη, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και πολύ σύντομα θα καταστεί τραγική ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν.
Η κα Νάννου καλεί και πάλι δημόσια το Δήμαρχο κ. Τσαβαρή να αποδεχθεί την πρότασή της και να προστατέψει την υγεία των κατοίκων, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται περί εκδικητικής πολιτικής προς τους δημότες επειδή δεν επανεκλέχθηκε δήμαρχος, διότι τότε μόνο ντροπή μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερα για όποιον είχε την τιμή να του εμπιστευτεί τη θέση του Δημάρχου.  
Οι συνδημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι Δήμαρχος μέχρι την 1 Σεπτέμβρη είναι ο κ.Τσαβαρής ο οποίος έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη.
Το μόνο που μπορεί κατά νόμο να κάνει μέχρι τότε η κα Νάννου, είναι να προτείνει λύσεις, όχι όμως και να τις επιβάλλει.
Σαλαμίνα 11/6/2014
Γραφείο Τύπου
της νεοεκλεγείσας Δημάρχου  Σαλαμίνας
κυρίας Ρούλας Νάννου