Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΜΑΝΟΣ  ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ  ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΑΠΌ Φ/Β  ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ 

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!
ΔΙΚΗ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ!!
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΓΜΗ ΑΣ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ!!
Το προχθεσινό δικαστήριο στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου αθωώθηκε ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, πρέπει να προβληματίσει όλους για το που οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση στη Σαλαμίνα.
Η προχθεσινή αθώωση του τ. Δημάρχου η οποία προέρχεται από μία «βαριά» κατηγορία αλλά σαθρή, ( το έγκλημα!!!!! ήταν ότι συναίνεσε νομίμως στο δίκαιο αίτημα δύο συμβασιούχων του πρώην Δήμου Αμπελακίων στο δικαίωμα στην εργασία,) χωρίς να υπάρχει το ισχυρό υπόβαθρο για να μετατραπεί η κατηγορία σε καταδίκη, δείχνει ότι στόχος είναι, να θιχτεί ο πολιτικός αντίπαλος με οποιοδήποτε τρόπο.
Η προχθεσινή ΔΙΚΗ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ όπως εξελίχτηκε, είχε και άλλα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν και είναι τα θύματα της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Για να οδηγηθεί κατηγορούμενος ο πολιτικός αντίπαλος, θα έπρεπε να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαριές κατηγορίες, δύο κυρίες που εργαζόταν στο Δήμο Αμπελακίων από το 1997 και διεκδικούσαν όπως χιλιάδες εργαζόμενοι το δικαίωμα βάσει του νόμου στην εργασία . Οι κυρίες αθωώθηκαν, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο ζουν στην ανεργία , αλλά συγχρόνως αντιμετώπιζαν βαριά κατηγορία περνώντας τον δικό τους Γολγοθά. Αυτό αποτελεί από τα σοβαρότερα σημεία της προχθεσινής δίκης, που έπρεπε οπωσδήποτε να ταλαιπωρηθούν ηθικά και οικονομικά δύο εργαζόμενες, για να στοιχειοθετεί κατηγορία στον πολιτικό αντίπαλο. Θεωρώ ότι είναι μείζον ηθικό πολιτικό ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει.
Εξ ίσου πρόσωπα της ημέρας σε αυτή τη ΔΙΚΗ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ είναι ακόμη πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη οικονομικής Επιτροπής το 2012, οι οποίοι με την ψήφο τους θέλησαν να σταθούν αρωγοί στους εργαζόμενους στο δικαίωμα εργασίας, όπως πάντοτε γίνεται σε όλους τους Δήμους. Κατηγορούμενοι και αυτοί καθισμένοι επί 11 ώρες στο εδώλιο, γιατί έκαναν το «έγκλημα» να συμπαρασταθούν σε δύο εργαζόμενες για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Από μένα έχουν τα συγχαρητήρια μου, γιατί η ενέργειά τους δεν απέβλεπε να έχουν οποιοδήποτε όφελος, αλλά να τακτοποιηθούν εργασιακά 2 κυρίες ως ο νόμος ορίζει.
Πρόσωπο της ημέρας και της ΔΙΚΗΣ - ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ , μία υπάλληλος του Δήμου μάρτυρας στο δικαστήριο, άριστη και υψηλού ήθους και κύρους, η οποία όμως άλλα κατέθεσε στο δικαστήριο που έγινε το 2012 και άλλα κατάθεσε στο προχθεσινό δικαστήριο και το ερωτηματικό είναι τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και άλλαξε την κατάθεσή της προς το δυσχερέστερον για τους υπαλλήλους; Είναι και αυτή ένα μεγάλο θύμα της προχθεσινής δίκης αποτέλεσμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στο νησί μας.
Αυτή η ΔΙΚΗ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ πρέπει να συνετίσει όλους και να σταματήσουν τώρα οι διώξεις, που τείνει να μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένα διαρκές δικαστήριο και σε ένα φαύλο κύκλο διώξεων από όλες τις πλευρές, που θα έχει τεράστια προβλήματα στην ίδια την λειτουργία του Δήμου.
Έστω και την τελευταία στιγμή ας πρυτανεύσει η λογική.

Φωτογραφία του Μάνος Δερτούζος.