Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: Ανικανότητα ή ενοχή;


Αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, στην ανεξήγητη ανικανότητα ή την απροθυμία της Δημάρχου να προασπίζεται τα ζωτικά συμφέροντα του δήμου.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκληματικής αδιαφορίας είναι η ευκαιρία που χάσαμε ως Δήμος, με αφορμή τη μεταβίβαση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Ο.Λ.Π. στην COSCO, να διεκδικήσουμε χερσαίες και θαλάσσιες λιμενικές ζώνες που κατείχε και εκμεταλλευόταν μέχρι τότε ο ΟΛΠ. Τέτοιες ζώνες βρίσκονται στην Κυνόσουρα, τον Αρχαίο Λιμένα και την Πούντα και ήταν επιταγή ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να τις διεκδικήσουμε.
Πέρασαν μήνες και χρόνια (η απόφαση του Λ.Τ. είναι το 2015 και του Δ.Σ το 2016) και το μόνο που κατάφερε η κ. Δήμαρχος είναι ένα μεγάλο μηδέν, αφού οι αποφάσεις συνεχίζουν να παραμένουν στα συρτάρια.

Ολιγωρία ή σκοπιμότητα;
Δυστυχώς, ζούμε το θέατρο του παραλόγου, αφού από τη μια ορκίζεται στην νομιμότητα και από την άλλη δεν κάνει το παραμικρό για την σκανδαλώδη ανομία που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους.
Ανικανότητα ή ενοχή;
Δεύτερο κορυφαίο ζήτημα απεμπόλησης δικαιωμάτων του δήμου, είναι η μη διεκδίκηση χρήσης και εκμετάλλευσης της Α' Ζώνης της Κυνόσουρας (730 στρέμματα ξηράς) και ενάλιας αρχαιολογικής ζώνης  πλάτους 200 μ. περιμετρικά αυτής, οι οποίες εξαιρέθηκαν από την παραχώρηση στην COSCO, σε αντίθεση με τους όμορους δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Πειραιά που διεκδίκησαν και κέρδισαν σημαντικές εκτάσεις.
Ανικανότητα ή ενοχή;
Τρίτο και σοβαρότατο θέμα, η μεταβίβαση 210 ακινήτων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποίησης, που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Σαλαμίνας και συγκεκριμένα: 
 1.Αιάντειο: 80 ακίνητα
 2.Αμπελάκια: 19 ακίνητα
 3.Σαλαμίνα: 70 ακίνητα
 4.Σελήνια: 41 ακίνητα
Μετά τα ανωτέρω, ρωτάμε την Δήμαρχο:
- Γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα ακίνητα;
-Γιατί σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης δεν ενημερώσατε τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο;
- Έχετε εκφράσει αντιρρήσεις για τα ανωτέρω ακίνητα (πότε και ποιες) και τι απαντήσεις πήρατε;
- Συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα ακίνητα αρχαιολογικά μνημεία, πολιτιστικοί χώροι, χώροι φυσικού κάλλους, σχολικά κτίρια, παραλίες κλπ;
- Ποια η τύχη της δικής μου αναφοράς για την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του Αρχαίου Λιμένα και της Κυνόσουρας που κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε στις 17-12-2012 με αριθμ. πρωτ. Δήμου Σαλαμίνας 2490, το οποίο παρελήφθη από την εισαγγελία Αρείου Πάγου στις 31-12-2012 με αριθμ. πρωτ.  8653; (βλέπε σχετικό ΕΔΩ)
Επειδή τα ερωτήματα αυτά είναι  κ α τ α λ υ τ ι κ ά, ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρείτε το θάρρος και την ευαισθησία απέναντι στους πολίτες και να απαντήσετε.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας