Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής. Να γιατί είσαστε ανίκανοι και επικίνδυνοι!


Αγαπητοί συνδημότες, σε λίγους μήνες συμπληρώνεται η πενταετής θητεία της σημερινής δημοτική αρχής.
Μιας δημοτικής αρχής που απ’ τον πρώτο χρόνο, έδειξε ότι ο πρώτος στόχος της και όχι μόνον, ήταν η πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της μέσα από δίκες και δικαστήρια και όχι η επί της ουσίας ενεργοποίηση της για λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.
Πολλές φορές της είχαμε επισημάνει τους κινδύνους αυτής της λαθεμένης πολιτικής επιλογής της, ακόμη δε περισσότερες φορές της είχαμε προτείνει την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστήμονα συνεργάτη, προκειμένου να παρακολουθεί τα Ευρωπαϊκά (ΕΣΠΑ 2014 / 2021), Εθνικά, Περιφερειακά προγράμματα και μέσω αυτών να εκμεταλλευτεί ο δήμος για να πετύχει την χρηματοδότηση αναγκαίων έργων για τον τόπο.
Δυστυχώς έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια και κανένα σοβαρό έργο από το ΕΣΠΑ 2014 / 2021 δεν έχει ενταχθεί για το δήμο μας.

Για παράδειγμα κα Νάννου ποιές είναι οι κινήσεις που κάνατε ως διοίκηση για να εντάξετε μελέτες που αφορούν μείζονα προβλήματα του τόπου και για τα οποία υπήρξαν αντίστοιχα προγράμματα στο ΕΣΠΑ 2014 / 2021 (βλέπε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ) όπως:
·       Στον τομέα των δημοτικών δικτύων ύδρευσης για αναβάθμιση και περιορισμό των διαρροών με  προϋπολογισμό προγράμματος 30εκ.€
·       Αποκατάσταση ρυπασμένων χώρων από βιομηχανικά και επικίνδυνα απόβλητα με  προϋπολογισμό προγράμματος 8εκ. €
·       Έργα ύδρευσης ”αντικατάσταση δικτύων” με  προϋπολογισμό προγράμματος 30εκ.€
·       Έργα πράσινης γειτονιάς με  προϋπολογισμό προγράμματος 6εκ.€
·       Έργα ολοκλήρωσης των υποδομών με  προϋπολογισμό προγράμματος 150εκ.€
Κα Νάννου, είσαστε η πιο ανίκανη δημοτική αρχή που με κατεβασμένα τα χέρια και τα μολύβια, παρακολουθείτε άπραγοι τις εξελίξεις… Πραγματικά πετύχατε μετά από μεγάλη προσπάθεια, το ΤΙΠΟΤΑ.
Ενώ για τις άλλες δράσεις… είσαστε ΠΡΩΤΟΙ στην Ελλάδα και σας βγάζω το καπέλο!!!
Όπως πχ οι απευθείας αναθέσεις που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, αφού ο αριθμός τους αλλά και ο συνολικός προϋπολογισμός τους καταρρίπτει κάθε Πανελλήνιο ρεκόρ κατά την διάρκεια της θητείας σας.
ΥΓ: Ακόμα περιμένω την απάντηση σας στο έγγραφό που σας υπέβαλλα για τον αριθμό των απευθείας αναθέσεων που έχετε κάνει από 1.9.2014 έως και σήμερα.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας