Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΙΔΩΡΕ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ

Η αλήθεια είναι πως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούνε να σου τύχουνε σαν άνθρωπο ,σαν ύπαρξη.
Δεν θα μπορούσα με τίποτα να φανταστώ τον εαυτό μου να χάνει κανένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Ο λόγος είναι γιατί υπάρχουνε άνθρωποι και άνθρωποι στην ζωή μας...
Άνθρωποι που μας γεμίζουνε και άνθρωποι που απλά γνωρίζουμε. Για τους δεύτερους θα στεναχωρηθούμε μεν με τον θάνατο τους αλλά δεν θα πονέσει τόσο η απώλεια τους όσο αυτή των πρώτων....
Για τους πρώτους είναι πάντα πιο δύσκολο .Ποιό άτομο δεν πόνεσε όταν έχασε τον λόγο ύπαρξης του? Το να χάνεις κάτι πολύτιμο πονά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο .Γιατί απλά είναι πολύτιμο. Γιατί απλά σε γεμίζει. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς το βράδυ όταν θα πέσεις για ύπνο και το πρώτο το πρωί που θα ξυπνήσεις.
Απορροφά οτιδήποτε περικλείει την ύπαρξη σου ,τα θέλω σου και τις πιο κρυφές σου επιθυμίες.
Είναι δύσκολη η απώλεια του προσώπου αυτού .Ποτέ δεν έχει σημασία η σχέση που έχουμε μαζί του απόλυτα .Ο σημαντικότερος παράγοντας που μετρά περισσότερο είναι οτι ήταν κάτι που αγαπούσαμε τόσο πολύ που θα δίναμε και την ψυχή μας για αυτό.
Το πιο τραγικό σίγουρα είναι αν σκεφτούμε ότι το άτομο που πέθανε είναι κάποιος νέος που ασχολία του ήταν να αγαπά τον τόπο που ‘έμενε .
Τότε η τραγικότητα αγγίζει τα ύψη! Η αιτία αυτού είναι το γεγονός πως το άτομο που χάθηκε ήτανε νέο και είχε όλη την ζωή μπροστά του .Μια τέτοια σκέψη σίγουρα δεν βοηθάει και τόσο τα οικογενειακά άτομα. Αντίθετα τους δίνει περισσότερη τροφή για πένθος .Η σφοδρή αίσθηση της αδικίας κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται από τον πόνο.
Έτσι μετά νιώθουνε πώς έχουνε δίκιο, γιατί ο Ισίδωρος ήταν και θα είναι παρών όχι στην οικογένειά του αλλά και σε εμένα που τον γνώρισα μα και σε όλους τους κατοίκους. Ένας άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του και κατάθεσε την ψυχή του στο νησί. Καλό ταξίδι Ισίδωρε. Ο Θεός να δώσει την δύναμη στην οικογένειά του να αντέξει την άδικη αποχώρησή του.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυμα Κοινωνικής τΑλαιπωρίας

Στο ΙΚΑ της Σαλαμίνας τρεις ειδικότητες γιατρών του μικροβιολόγου, χειρούργου, και δερματολόγου λόγω λήξεως των συμβάσεων τους πλέον δεν υπάρχουν. Η  ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς είναι μεγάλη. Αναγκάζονται να κλείνουν ραντεβού σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ εκτός νησιού. Τα ραντεβού είναι τουλάχιστον σε ένα μήνα από την ημέρα που τα χρειάζονται. Η κατάσταση είναι απελπιστική, και πολλές φορές τραγική. Η αδιαφορία του Υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου με συνεργάτη τον διοικητή του ΙΚΑ είναι εγκληματική. Το τοπικό υποκατάστημα δεν διαθέτει δεύτερο οφθαλμίατρο και γυναικολόγο. Όλο το νησί «εξυπηρετείται» με υπερβολική δυσκολία ή πολλές φορές και καθόλου .Οι εναπομείναντες γιατροί κάνουν ότι μπορούν, μα αυτό δεν φτάνει.  Είναι τραγικό να χρειάζεσαι άμεσα φάρμακα κάποιας τέτοιας ειδικότητας και να περιμένεις 40 ημέρες!!! Δυστυχώς έχουμε ένα ακρωτηριασμένο Κέντρο Υγείας και ένα Τοπικό ΙΚΑ που ταλαιπωρεί τον άρρωστο κόσμο χωρίς κανέναν σεβασμό. Αναρωτιέμαι μόνο εάν ο Δήμαρχος έχει πάρει θέση, εάν έχει στείλει κάποια επιστολή διαμαρτυρίας στους ομοϊδεάτες του καρεκλοκενταύρους Υπουργούς αφού αγαπάει τους πολίτες του νησιού. Εάν όμως είναι η ίδια στάση που έχει κρατήσει για το Κέντρο Υγείας τότε θεός να μας συγχωρέσει.     

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΕΙ

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι η σωτηρία της οικονομίας περνάει υποχρεωτικά από το δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την μείωση των μισθών , των συντάξεων, και την μείωση των απασχολούμενων στον Δημόσιο τομέα. Χρεώνει δεινά και φτώχια στον Έλληνα πολίτη, ενώ εκείνος ταυτόχρονα δημιουργεί ένα εξαιρετικά πολύπλοκο Κυβερνητικό σχήμα. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 48, συμπληρώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου με ατελείωτους Έλληνες και Ξένους Συμβούλους, που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι μόνο με την «εργασία» τους αλλά με την πλούσια και προκλητική διαβίωσή τους. Και όχι μόνο αυτοί, το ίδιο και ο Παπανδρέου, που περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με ειδικό αεροσκάφος, και τον πολυτελή συνεδριακό τουρισμό που αυτός χρεώνετε μέσω Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ στον Κρατικό προϋπολογισμό. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι άλλη πολιτική εφαρμόζει η Κυβερνητική Ηγεσία για τον Λαό και άλλη για τον εαυτό της. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ. Το ηγεμονικό στυλ του κ. Παπανδρέου τον εκθέτει πολιτικά και προετοιμάζει την κλιμάκωση της εκλογικής φθοράς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Εάν κρίνουμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Παπανδρέου έχει αποχτήσει την κακιά συνήθεια του πατέρα του ο οποίος ποτέ δεν αισθάνθηκε δεσμευμένος πολιτικά από τις δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις που έδινε στον λαό. Έτσι λοιπόν και ο Παπανδρέου έλεγε στον λαό ότι δεν θα πειράξει κανένα δικαίωμα εργαζόμενου  Έλληνα και όταν βγήκε στην εξουσία τα εξόντωσε και τα ισοπέδωσε όλα εκτός από τις δικές του απολαύσεις.      

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πακιστανοί παράνομοι μικροπωλητές απειλούν καταστηματάρχες του Πειραιά ότι θα καταστρέψουν τα μαγαζιά τους

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον Πειραιά οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή του ελληνικού κράτους. Μετά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, οι Ελληνες έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές των λαθρομεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από τα καταστήματά τους πουλώντας παράνομα εμπορεύματα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ομάδα Πακιστανών εκτόξευσε απειλές κατά Ελλήνων καταστηματαρχών στην οδό Ναυαρίνου, με αφορμή τη σύλληψη ομοεθνή τους για παραεμπόριο. Μετά από καταγγελίες των εμπόρων επί της οδού Ναυαρίνου για την παρουσία παράνομων μικροπωλητών πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού του Πειραιά, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Πακιστανό ο οποίος πωλούσε cd - μαϊμού. Λίγη ώρα μετά, εξαγριωμένοι συμπατριώτες τους κινήθηκαν απειλητικά κατά των καταστηματαρχών της περιοχής εκβιάζοντάς τους ότι αν δεν δώσουν ο καθένας τους το ποσό των 200 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ ώστε να αποφυλακιστεί ο ομοεθνής τους, τότε θα προκαλέσουν ζημιές στα καταστήματά τους.
Ωστόσο, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πειραιά κκ. Μανώλης Τσακαλάκος και Τάσος Τσορούλιας δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Την επόμενη κιόλας μέρα με επιστολή τους (την οποία δημοσιεύει η Εν Πειραιεί) προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που κοινοποιήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ζήτησαν την προστασία της Αστυνομίας σε μόνιμη βάση, διότι όπως προειδοποιούν, «αν τα λόγια των θρασύτατων Πακιστανών υλοποιηθούν, θα θρηνήσουμε θύματα»
.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εν πειραιει