Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ρούλα Νάννου, Νταμάρι: Υποστολή της σημαίας

Μετά από 2 άκαρπες προσπάθειές μου να συζητηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Λατομείου ( και τούτο εξαιτίας της αδικαιολόγητης άρνησης και του προέδρου κ.Κόγια και του δημάρχου κ.Τσαβαρή ), τελικά το θέμα συζητήθηκε υποχρεωτικά πλέον στο Δημ. Συμβούλιο της 26/6/2012. 
Η Επιθεώρηση Μεταλλείων του ΥΠΕΚΑ, μετά από έκθεση αυτοψίας των μηχανικών της, επέβαλε την Προσωρινή απαγόρευση εξορυκτικών εργασιών στο λατομείο για σοβαρές παραβάσεις τόσο της Τεχνικής μελέτης όσο και των περιβαλλοντικών όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε).

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

O Δήμος Σαλαμίνας ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις προχωρά σε εγκατάσταση συστήματος ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο (Wi –Fi).
Το εν λόγω σύστημα προβλέπει στην αρχική του φάση  την εγκατάσταση έξι (06) σημείων διανομής Internet καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα εντός της πόλεως  της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα: 1. Δημαρχιακό Μέγαρο 2.Παλιό Δημαρχείο 3. Παραλία Σαλαμίνας 2 σημεία ("Μεγάλη Σκάλα" και μέσο διαδρομής προς εκκλησία Αγ. Νικολάου) 5. Λόφος Πατρίς, ενώ στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του νησιού.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έκθετος ο δήμαρχος Σαλαμίνας γι’ άλλη μια φορά, ανικανότητα ή παλαιοπολιτική μιας άλλης εποχής;

ΑΠΟ:
Ε.Σ.Σ.Α.Κ. (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών)
ΠΡΟΣ:
Δήμο Σαλαμίνας (κ. δήμαρχο, Δ.Σ.)
KΟΙΝ.:
Νομαρχία Πειραιά κ. Κατσικάρη, Π.Σ. Σαλαμίνας, κα. Νάννου, κ. Σοφρά, ΜΜΕ Σαλαμίνας    
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
25 Ιουνίου 2012

ΘΕΜΑ:
Επιστολή διαμαρτυρίας προς δήμο Σαλαμίνας-Άρνηση υποστήριξης
Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Καταρχήν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σεβόμεθα τόσο εσάς κ. δήμαρχε όσο και τους άλλους συνεργάτες σας, αλλά τόσο ακόμα και τον θεσμό της δημοκρατίας και της τοπικής αρχής, αλλά όλα έχουν κάποιο όριο ανοχής.

Προτάσεις της ΕΣΣΑΚ άνευ απαντήσεως, ο εθελοντισμός απαξιώνεται

Προτάσεις ΕΣΣΑΚ
1.   Σωστή διαχείριση του χρηματικού κονδυλίου από την ΓΓΠΠ.
2.   Καθαρισμός:
 Πρανών, δρόμων, χόρτων στις κολώνες υψηλής τάσεως – ΔΕΗ, οικοπέδων & αποκομιδή σκουπιδιών, αποψίλωση περιοχών υψηλής επικινδυνότητας.

Εγκληματικά Αδιάφορη-Ανίκανη η Δημοτική Αρχή


Είναι διαφορετικό να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση, όπου ο λαός σε ενέταξε και πολύ πιο δυσάρεστο και δύσκολο, ακόμα και για τον αντιπολιτευόμενο, να πρέπει να επισημάνει την ανικανότητα του διοικείν των τοπικών μας αρχόντων.
Αυτό συμβαίνει και τώρα, μια και αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και φέτος με το θέμα οργάνωσης – πρόβλεψης πυρκαγιών και πολιτικής προστασίας, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ήταν ενημερωμένοι.
Όταν ο στόχος σου, ο σκοπός σου δεν είναι η προστασία του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος, η τοπικής κληρονομιάς, τότε ο χαρακτηρισμός ως επικίνδυνης και πρόχειρης  δημοτικής  αρχής ίσως είναι επιεικής.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Το λένε και press conference !)

Για να γίνει μια ενημέρωση δημοσιογράφων, πρέπει να υπάρχει κάποιος αποχρών λόγος. Κάτι να έχει γίνει από το Δήμο και που πρέπει να ενημερωθεί ο Τύπος, ο οποίος με τη σειρά του θα το καταγράψει.
Τρεις ώρες πήγαν χαμένες με ένα ποτήρι νερό και μια πορτοκαλάδα με το μικρό καλαμάκι. Φαίνεται πως τα μεγάλα καλάμια τα κράτησαν ιδιοτελώς.
Ο πρώτος λόγος της «ενημέρωσης» ήταν για δωρεάν είσοδο στο internet του Δήμου, κατ’ αρχήν μόνο στο κέντρο της πόλης, με δυνατότητα επέκτασης. Δεν νομίζω πως ήταν τόσο σοβαρό θέμα για μια «press conference»!
«Εκόμισαν γλαύκας εις Αθήνας»!

ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ

Δυο ξεροπόταμα, η Νέα Τρομοκρατία και το ΠΑ-ΣΟΚ, εκμεταλλευόμενοι τα πολιτικά πρωτοβρόχια, σέρνουν στο ρέμα τους χαλίκια, πέτρες, φελλούς, ψοφίμια και ψόφια πολιτικά ψάρια ψηφοφόρους. Νόμισαν ότι, μετά την πολιτική ανομβρία, θα δροσιστούν με το ρεύμα του φόβου από το ρέμα των δυο αποκομμάτων!
Τώρα θα περιμένουν λίγο έως ότου παραλάβουν τις οικονομικές φιλοφρονήσεις από αυτούς που συνεχίζουν να βυθίζουν στο οικονομικό χάος κάθε πολίτη.