Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηματοδότηση της κατασκευής των συλλεκτήρων ομβρίων στη Σαλαμίνα

Με την απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού με αρ. πρωτ. 1459, 29/8/12,  με κωδικό MIS 383618 χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το μεγάλο έργο της κατασκευής των συλλεκτήρων Ομβρίων στη Σαλαμίνα και ξεκινούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Νήσων.
Ο προϋπολογισμός του έργου μαζί με τις δαπάνες αρχαιολογίας και μετακίνησης των δικτύων, ανέρχεται σε 21.824.000 ευρώ και αντικείμενό του είναι η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της αποχέτευσης ομβρίων του Δήμου Σαλαμίνας. Με το έργο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της Λεωφόρου Φανερωμένης και της γύρω περιοχής, της περιοχής γύρω από το Δημαρχείο και της περιοχής Παλουκίων. Επειδή το έργο λόγω των χρονικών περιθωρίων που τίθενται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί μέχρι 31/12/2015, αποφασίστηκε να γίνει με τα παρακάτω τρία συγκεκριμένα υποέργα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μετά τον τεράστιο «πόλεμο» στην τότε διοίκηση Σοφρά, έρχεται ο τότε αντιπολιτευόμενος και πράττει το χειροτερότερο...


Μετά τον τεράστιο «πόλεμο» στην τότε διοίκηση Σοφρά, έρχεται ο τότε αντιπολιτευόμενος και πράττει το χειροτερότερο, ξεπουλά με προσύμφωνο την ύδρευση προς όφελος της ΕΥΔΑΠ. Ήταν μέσα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις; Όχι βέβαια αντιθέτως οι τότε απόψεις του γνωστές.  

Δάσκαλε που Δίδασκες
Για μια ακόμη φορά έπεσε στη παγίδα, που ο ίδιος είχε στήσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεται ανακόλουθος, σε αυτά που έλεγε και παραπληροφορούσε του κατοίκους, ιδιαίτερα αυτούς της περιφέρειας, αναφερόμενος τότε στο θέμα του χρέους προς την  ΕΥΔΑΠ και τον τρόπο που προσπαθήσαμε εμείς  να αντιμετωπίσουμε και σε αυτά που ο ίδιος πράττει σήμερα.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΠΟ 28-07-2012 ΕΩΣ 29-08-2012


-ΤΗΝ 29-07-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 01.10΄  ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΟΥΛΑΠΙ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΞΗΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ(1) ΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΙΑ (3) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑ(7) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
-ΤΗΝ 30-07-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 02.02΄ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΗΝΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΞΗΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ(3) ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΙΚΙΑΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΙΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ(4)  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, (12)ΔΩΔΕΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2ΔΑΚ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Το πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας και ο υποθαλάσσιος αγωγός

Σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας και τις προοπτικές κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε και πάλι με την υδροδότηση της Αίγινας είναι ουσιαστικά αναιτιολόγητη και έχει υπερβεί κάθε όριο, με αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πολίτες σε βασανιστική ομηρία στο πιο κρίσιμο σημείο της τουριστικής περιόδου.
Για την αλήθεια και την πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, οφείλουμε να πληροφορήσουμε ότι η επιχορήγηση του Δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία τα δύο τελευταία ήταν απρόσκοπτη και σημαντική:

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ - Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσιμες ενέργειες του για την αποτροπή της λειτουργίας του λατομείου της τούρλας

Ο π. Δήμαρχος Μάριος Τραυλός κοινοποίησε σήμερα τις «ανακοινώσιμες» όπως τις χαρακτήρισε ενέργειες του για την αποτροπή της λειτουργίας του λατομείου της τούρλας από τον κ. Τσαβαρή.
Φαίνεται πως ακολουθούν κι άλλες ενέργειες προς κοινοποίηση μελλοντικά. Η βεβαιωμένη και πάνδηλη εμπειρία του πολιτικού Μάριου Τραυλού, δεν του επιτρέπει προς το παρόν να ανοίξει όλα τα χαρτιά του.
Είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα ‘χουμε και συνέχεια στο στόρι της Τούρλας που ενδέχεται να ‘ναι και το κύκνειο άσμα του απερχόμενου δημάρχου κ Τσαβαρή που τσαλάκωσε ο ίδιος την πολιτική του εικόνα απ την εμμονή του για την επαναλειτουργία του νταμαριού της Τούρλας κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «Νταμαροδημάρχου».

Για την ανάγνωση των εγγράφων του π. Δημάρχου ΕΔΩ