Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο κ. Τσαβαρής στερείται ειλικρίνειας και γενναιότητας

Λίγα λόγια σχετικά με την απάντηση του κ.Τσαβαρή στην ανακοίνωσή μου με τίτλο «Φουρνέλα ξανά στην Τούρλα;».
1. Είναι κατανοητή η προσπάθεια που καταβάλλει για να περισώσει ό,τι μπορεί από την χαμένη αξιοπιστία του.
2. Τον συνοδεύουν οι φτηνές λαϊκίστικες κορώνες εποχής ΄80.
3. Προκειμένου να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, θα ήταν πιο γενναίο να υπερασπιζόταν ανοικτά και με ειλικρίνεια την σφοδρή επιθυμία του να εξορύξει και να ισοπεδώσει το νταμάρι της Τούρλας, όπως ακριβώς το ίδιο επιθυμούσε και ο αείμνηστος Μαστρογιώργος.
4. Αν είναι ήδη εξορυγμένος και διαμορφωμένος (όπως τώρα λέει) ο χώρος των 209 στρεμ. (170 έλεγε μέχρι χθες), τότε γιατί ζητάει από τον ΟΛΠ να το δη-μι-ου-ργή-σει ; 
5. Η σημερινή επίπεδη έκταση είναι μόνο 69 στρεμ. και για να γίνουν 209, πρέπει να βάλει φουρνέλα στα άλλα 140. 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …”

 
Προσπαθώντας να απαντήσει στις σοβαρότατες αιτιάσεις της πρόσφατης ανοιχτής επιστολής μου, για την απόφαση που εκμαίευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής τελών στον ΟΛΠ, για το λατομείο της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής, εκτέθηκε, ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά.
Στο Δελτίο Τύπου, που ήρθε σαν απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μου, και που ο κ. Τσαβαρής δεν έχει ούτε το θάρρος να το υπογράψει, βάζοντας τεχνηέντως το … Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου να υπογράψει ένα κείμενο που υποτίθεται ότι με καταγγέλλει, ο κ. Τσαβαρής επιδίδεται στο … αγαπημένο του σπορ. Για μια ακόμη φορά παραποιεί την αμείλικτη -γι΄αυτόν- πραγματικότητα και μάλιστα με τρόπο βάναυσο.
Ανασύρει και χρησιμοποιεί “προϊστορικά” έγγραφα και τα χρησιμοποιεί όπως, μόνο τον ίδιο βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Νέα έργα στην περιοχή Τροιζηνίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»

Μετά από προετοιμασία και εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Ενότητας δύο σημαντικών έργων, ενώ ομόφωνα αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Τροιζηνίας και Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου στην περιοχή. Συγκεκριμένα:
Στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους τα παρακάτω:
1.            «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά - Λεμονοδάσος προς  Μετόχι Ερμιόνης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
2.            «Κατασκευή του ιστορικού Κήπου της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα», προϋπολογισμού 225.000 ευρώ.
Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Παρέμβαση Ρούλας Νάννου στο Περιφ/κό Συμβούλιο

 
Κύριε Πρόεδρε,
Σχετικά με τη Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προσθήκη δραστηριότητας διάλυσης πλοίων της επιχείρησης ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. που βρίσκεται εγκατεστημένη στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, άκουσα τον κ. Προμπονά και θα ήθελα κατ΄ αρχάς να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αρνητική εισήγησή του προς το Συμβούλιο, έστω και για το συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεται σ΄αυτήν.
Όμως, επιτρέψτε μου να σας προβληματίσω λίγο, μεταφέροντας την ανησυχία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την καινούργια δραστηριότητα από την οποία επαπειλείται το νησί.
Κύριε Πρόεδρε,  το νησί μας βάλλεται από πολλές μεριές.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)
Παγιδεύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, στην τελευταία συνεδρίαση του, με το εκβιαστικό δίλλημα «θέλετε έσοδα για τον Δήμο ή όχι», ο κ. Τσαβαρής κατόρθωσε και εκμαίευσε μια έωλη και νομικά αστήρικτη απόφαση του Συμβουλίου, που θα … προσπαθήσει να επιβάλλει αναδρομικά λατομικά τέλη στον ΟΛΠ, για το νταμάρι της Τούρλας.
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ο ίδιος, στο ζήτημα της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής προσπάθησε με ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ να εξασφαλίσει μια ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Ο στόχος του είναι προφανής. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες που τον περιμένουν για το θέμα αυτό.
Πέρα από την πλήρη ανυπαρξία νόμιμης δυνατότητας για την είσπραξη οποιουδήποτε είδους τέλους από τον ΟΛΠ, κάτι που το γνωρίζουν και οι … πέτρες,