Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

¨ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ¨

Την Παρασκευή 1/6 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καματερού.
Λύθηκε έτσι ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η μεταφορά του σχολείου κρίθηκε αναγκαία διότι οι υπάρχουσες αίθουσες ήταν λιγοστές και μη λειτουργικές ώστε να αποδώσουν τα παιδιά που φοιτούν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους, παρά τις άοκνες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού που δυσκολευόταν το έργο τους.
Ευχαριστούμε θερμά την θεραπευτική κοινότητα ¨Νόστος¨, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την συμβολή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και η άμεση λειτουργία του σχολείου.

ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ

Από την Ελλάδα ξεκίνησε η άμιλλα και ο ανταγωνισμός, με διάκριση τον «κότινο», ένα δάφνινο στεφάνι.
Η Megan Vogel, μαθήτρια Λυκείου από το Οχάιο, πρέπει να έχει αίμα Ελληνικό ή να έχει διδαχθεί Ελληνικά.
Κέρδισε το χρυσό στα 1.600μ. Το υψηλό ήθος και φρόνημα ήταν όταν, στο δρόμο των 3.200μ είδε μια μαθήτρια, αγωνίστρια άλλου σχολείου, να παραπαίει. Αδιαφόρησε για μια ακόμα πρωτιά. Πέρασε το χέρι της παραπαίουσας αθλήτριας στους ώμους της κρατώντας την έτσι ως τον τερματισμό! Ποιός νίκησε; Νίκησε ο ανθρωπισμός, η άμιλλα, ο συναγωνισμός! Τι αξία να έχουν άραγε τα πρόσκαιρα χρυσά ή αργυρά βραβεία; Ένα είναι το βραβείο που μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή...Η διάκριση της ανιδιοτέλειας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
Στα δημοτικά συμβούλια της Σαλαμίνας υπάρχει η άμιλλα και ο πνιγμός. Σχεδόν όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι χρηματίσαντες Δήμαρχοι και Σύμβουλοι εκατέρωθεν, δίνουν χείρα «βοηθείας» περνώντας το χέρι (δια του λόγου) στον άλλο, με σκοπό να τον βοηθήσουν να πνιγεί. Έτσι δεν μπορεί να πάει μπροστά το όμορφο νησί μας...
ΑΘ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Όπως λέει, ο -πάντα- σοφός λαός μας δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Τσαβαρή, εσείς στραβά αρμενίζεται.

Πηγή: Salamis News
Είναι εκπληκτικό το πνεύμα του εγγράφου που έπεσε στα χέρια μας μετά την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Αιαντείου το οποίο ξεχειλίζει από αγανάκτηση για τον δήμαρχο Τσαβαρή και τις αναίτιες μεθοδεύσεις του ιδίου και των πραιτοριανών του (Δερτούζος / Γαρυφαλλάκης / Τσενόγλου) όπως το ίδιο έγγραφο τους καταγγέλλει.
Αξίζει όμως να διαβάσετε το ίδιο το έγγραφο (ΕΔΩ) για να έχετε προσωπική άποψη για το τι συνέβη τα δυο τελευταία χρόνια στο Αιάντειο με εντολή του ίδιου του δημάρχου κι αν αυτό είναι δημοκρατική διαδικασία αν αυτό είναι ήθος τότε εμείς τι να πούμε;
Και να σκεφτείς φίλε αναγνώστη, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της δημ. Κοιν. Αιαντείου κ. Γιάννης Μπούτσης, είναι του συνδυασμού του δημάρχου και μάλιστα εκ των στενότερων συνεργατών του, ο άνθρωπος που προεκλογικά έπαιρνε μέρος στον σχεδιασμό και εκτέλεση όλων των πολιτικών κινήσεων, είναι ο άνθρωπος που έβαλε στο ντόπιο στοιχείο του Αιαντείου τον τότε ανύπαρκτο υπ. δήμαρχο, ίσως για ανταμοιβή και για ευχαριστώ, του επιφύλαξε τέτοια συμπεριφορά όπως άλλωστε και σε άλλους στενούς συνεργάτες του που έφυγαν και τον κατήγγειλαν.
Ευτυχώς οι εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά και το Αιάντειο για να μην σας πω όλη η Σαλαμίνα είναι εδώ και θα θυμούνται τα όσα έζησαν αυτά τα 3 ½ χρόνια και με την ψήφο τους θα αποδώσουν τα του Κάισαρος τω Καίσαρι.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κρείττον του Λαλείν το Σιγάν κ.Τσαβαρή

Όταν ένας επώνυμος άνδρας στην προσπάθεια του να πείσει δια του λόγου, επικαλείται αρχαία ρητά, οφείλει αν μη τι άλλο από σεβασμό και μόνο και να τα τηρεί, για να μην είναι ανακόλουθος και χαμηλά στην εκτίμηση των αναγνωστών του. O κ. Τσαβαρής για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεται ανακόλουθος.
Είναι χαρακτηριστικό του ανδρός, δεν κατάφερε να αποβάλει από πάνω του το σύνδρομο της έπαρσης, η αλαζονεία στο μεγαλείο της, πρόσφατα προκλήθηκα από έναν φίλο να μπω στο διαδίκτυο και να διαβάσω την απάντηση με τίτλο “μάθετε να ακούτε ώστε ακούγοντας να μαθαίνετε” του κ. Τσαβαρή σε δελτίο τύπου της κας Νάννου, για να ενημερωθώ και να σχολιάσω τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει ο κ. Τσαβαρής σχετικά με την κίνηση λογαριασμών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ.
Έμεινα εμβρόντητος με το ύφος της “απάντησης”

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΙ, ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ


Νύχτα ξάγρυπνους άφησες να λάμπουν στα στενά,
ο Αυγερινός εφάνη, ο ήλιος τρεχάτος τους Έλληνες ξυπνά.
Ο Άρης το δοξάρι αρχινά, βοή, αντιβοή ακούγεται παιδιά...
Σάλπιγγες φλογίζουν τον αέρα, αντιλαλούν και τρέμουν τα βουνά!
***
Πλατάγιασμα κουπιών στη θάλασσα τους Πέρσες τρομοκρατούν...
Αντιβουίζουν γη, θάλασσα, βουνά, νέοι Έλληνες τραγουδιστά ορμούν!
Εμπρός γενναίοι, γενιάς Ελλήνων παιδιά!
Νάτοι, νάτοι ορμούν και τρομάζουν τα περσικά κορμιά...
***
Όχι, δεν φεύγουν καθώς είπαν... για πόλεμο ακάθεκτοι ορμούν,
λίγοι είναι, σε κίνδυνο για την ελευθερία μπήκαν και χτυπούν...
Παρα με πολλούς υπήκοους να κινδυνεύεις μη χάσεις τη σκλαβιά.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών και ξεπερνούν τους προγόνους σε ανδρειά!
***
Γιατί οι άνδρες δεν γίνονται γυναίκες, αλλού είναι ταγμένες αυτές,
οι εμβολισμοί τα περσικά καράβια βουλιάζουν, με ρεσάλτο τους σφάζουν...
Ως το βράδυ μήτε νερό, μήτε φαΐ, το αίμα κυλάει από την κουβέρτα στο γιαλό...
Πτώματα, πτώματα, ναυάγια στα στενά της Σαλαμίνας ένα σωρό...
***
Ο ήλιος βιάστηκε να δύσει, μην αντέχοντας το σκοτωμό.
Το φεγγάρι κίτρινο, ώσπου η Θεά Νίκη κατέβηκε απ’ τον ουρανό
να στεφανώσει τους Σαλαμινομάχους που τον θάνατο αψηφούν
κι οι ήρωες της κόψαν τα φτερά γιατί οι Έλληνες μόνο νικούν.
***
Από τον Κροίσο ως τον Σόλωνα,
από την Ιωνία, τον Πόντο, τη Μικρά Ασία,
από τον Μαραθώνα ως τις Θερμοπύλες,
από τις Θερμοπύλες ως τη Σαλαμίνα,
από τη Σαλαμίνα ως τις Πλαταιές,
από τις Πλαταιές ως τη Μυκάλη,
από τη Βεργίνα ως το Μέγα Αλέξανδρο,
από το Μέγα Αλέξανδρο ως το ΟΧΙ του Οκτώβρη,
από τους Γερμανούς, στους Αγγλογάλλους, Αμερικανούς,
από τον Τσέφρυ στην οικονομική καταστροφή από οβριούς...
Όχι οι Έλληνες δεν προσκυνούν, μήτε το γόνυ λυγούν...
Λίγο μονάχα ξαποσταίνουν και τους εχθρούς χτυπούν!
*****  
Α.Θ.

Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στη Μικρασιατική καταστροφή...

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στη Μικρασιατική καταστροφή... Ο εβραίος Ελ. Βενιζέλος, χρόνια πριν τα γεγονότα αυτά, προσπαθούσε να απομακρύνει τους Έλληνες από τη Μ. Ασία πάση θυσία. Είχε πολλούς συνεργάτες όπως τον κολλητό του Σεργιάδη, ο οποίος έλεγε πως ούτε ένα κεφάλι γκιαούρικο να μη φτάσει στην Αθήνα! Ο Ελ. Βενιζέλος διαπραγματεύτηκε την απελευθέρωση των Ελληνικών περιοχών.
Οι Αγγλογάλλοι  είπαν στον Βενιζέλο(Μπένιζελ)... Έχεις στρατό; - Έχω... Θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τη Μ. Ασία. Ξεσήκωσε το στρατό και πήρε δρόμο!
Οι διοικητές του στρατού που πήγαιναν; Μπορούσαν να φυλάξουν τόσο μεγάλες εκτάσεις; Ο Θεσσαλονικιός Κεμάλ Ατατούρκ ήρθε σε συμφωνία με τους Άγγλους...

Έλληνες γρηγορείτε! Μάθετε πως για 50 χρόνια δεν θα έχουμε ούτε ψωμί!

Έλληνες γρηγορείτε! Μάθετε πως για 50 χρόνια δεν θα έχουμε ούτε ψωμί! Δείτε που είναι οι εχθροί μας! Οι τριακόσιοι, ο Τσέφρυ, ο Παπαδήμιος, το ΔΝΤ, η ΕΕ, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι οβριοί!
Έλληνα  τώρα ξέρεις και μπορείς να νικήσεις το φόβο. Δεν έχει πια άγνοια! Οι τοκογλύφοι μας κοροϊδεύουν με τη βοήθεια δοσίλογων-προδοτών. Αφού λοιπόν νικήσαμε το φόβο, μάθαμε τους εχθρούς μας…
Για σηκωθείτε και βγείτε στους δρόμους με όπλα το κοντάρι της σημαίας, αξίνες, στειλιάρια, γροθιές και μούντζες!
Αντισταθείτε καταρχήν αγοράζοντας μόνο ελληνικά προιόντα. Αποφεύγετε προϊόντα των δεδηλωμένων εχθρών μας, ακόμα και ολλανδικό γάλα και τυριά. 
Όταν ενίοτε κάποιοι καταφέρονται κατά της αξιαγάπητης πατρίδας μας αποφεύγετε να ψωνίζετε προϊόντα του κράτους τους. Αυτό μπορείς να το κάνεις.