Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου, για τις παιδικές χαρές της Σαλαμίνας

Σχετικά με τις παιδικές χαρές, θέλω να ενημερώσω το κοινό τα εξής:
Κατ’ αρχάς όταν μιλάμε για παιδική χαρά εννοούμε έναν οριοθετημένο δημοτικό υπαίθριο χώρο που προορίζεται για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών μέχρι 14 ετών, χωρίς την επίβλεψη προσωπικού.
Με αφορμή κάποιο ατυχές συμβάν, τον Μάϊο του 2009 βγήκε μια Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 931 B’) που αφορούσε τον καθορισμό των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων, τα όργανα και τη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΒΟΣ Νομικές ενέργειες του ΠΕΡΙΒΟΣ σε σχέση με τις παράνομες Υπουργικές Αποφάσεις στην Κυνόσουρα

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά (και όχι μόνο) προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαλαμίνα αυτή τη στιγμή, είναι το μέλλον της Κυνόσουρας. Ο ΠΕΡΙΒΟΣ ιεραρχώντας τις καταστάσεις, θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με όλα τα μέσα.

Είναι γνωστό ότι στις 2-3-2013 εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 68) στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει την περιοχή ναυπηγοεπισκευαστική, ορίζοντας και συντελεστές δόμησης, κάλυψης αλλά και ύψη κτισμάτων που κυριολεκτικά τρομάζουν. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό το προς πώληση «φιλέτο» του ΟΛΠ.

Η εν λόγω Υ.Α είναι εξόφθαλμα προκλητική, αλλά παράλληλα έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του 2001 (ΦΕΚ 1459) που χαρακτηρίζει την περιοχή ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο ζώνης Α, που ρητά απαγορεύει την δόμηση μεταξύ άλλων.