Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα κατά της άδικης επίθεσης κατά των διαχειριστών των τοπικών Bloggers

Οι διαχειριστές των τοπικών διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης της Σαλαμίνας υπό οιανδήποτε μορφή, Blogs, site, εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή, τίτλο και επωνυμία, με ομό­φωνη απόφαση τους καταδικάζουν την απαράδεκτη και εκτός οιασδήποτε δεοντολογίας, προκλητική έγγραφη όσο και φραστική επίθεση με κάθε ευκαιρία και συμπεριφορά κατά των τοπικών Bloggers του ίδιου του δημάρχου όσο και των στελεχών του εκλεγμένων και μη.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εγώ δεν έβαλα «κουκούλα» ούτε αποκριάτικα, για να βάλω στα αυτοκίνητα δική μου διαφίμηση

Κύριε Μάνο
    Στο τηλέφωνο που με πήρατε, δεν με αφήσατε να απαντήσω στις κατηγορίες που μου απαγγείλατε γιατί δεν είχατε το θάρρος, αλλά και την πολιτική ικανότητα να με ακούσετε. Εγώ δεν έβαλα «κουκούλα» ούτε αποκριάτικα, για να βάλω στα αυτοκίνητα δική μου διαφίμηση. Είχα το θάρρος όπως λέει, αυτός ο εξέρετος κόσμος της Σαλαμίνας να είμαι γνώστης της Τοπικής Αυτυοδιοίκησης.
    Κύριε Μάνο, εγώ δεν έκανα τίποτε παραπάνω από αυτά που έγραψες εσύ στην εφημερίδα σου. Ασέβεια στο δασικό πρόβλημα. Απάντηση κ. Δερτπύζου στους κκ. Αλαίσκα, Τζαβαρή και Σαρέλλα (ΕΝΟΤΗΤΑ Φ. 20 = 2001)
     Βέβαια, ντρέπεσαι γι’αυτά, όταν δεν ξέρεις τι γράφεις, εγώ δεν φταίω κύριε Μάνο. Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που είχες στο Δημαρχείο, λυπάμαι ο Λαός της Σαλαμίνας θα σε τιμωρήσει στις 18.05.2014.

Ρούλα Νάννου, κε Τσαβαρή, οφείλετε μια μεγάλη συγγνώμη στο λαό της Σαλαμίνας

Η χθεσινή ανακοίνωση του κ.Τσαβαρή είναι αξιοθρήνητη. Φαίνεται ότι ωραίνει Κύριος όν βούλεται –πολιτικά- απολέσαι".
Αντί απαντήσεως στο ερώτημα μου γιατί εξαπατά τον κόσμο λέγοντας ψέματα ότι το φυσικό αέριο έρχεται στη Σαλαμίνα, αναλώνεται με ένα συνονθύλευμα άσχετων πραγμάτων που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μπερδεύει τα όμβρια και τα λύματα με τον Αρχιεπίσκοπο, τα Σαλαμίνια και την Αδελφοποίηση. Ένας σκέτος…αχταρμάς.
Να φταίει άραγε η ιδιαίτερη θλίψη που, όπως λέει, τον διακατέχει;
Μπορεί, γιατί και … το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Μολονότι λοιπόν τετριμμένα, απαντώ επιγραμματικά και μόνο:

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η “Νέα Πορεία Σαλαμίνας” καταγγέλλει απερίφραστα την επέκταση του ναυπηγείου “Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία” στην Πούντα των Αμπελακίων

Η Νέα Πορεία Σαλαμίνας καταγγέλει απερίφραστα την εκ πλαγίου μεθόδευση επέκτασης του ναυπηγείου «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία» για την δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην πούντα των Αμπελακίων με την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η επιχείρηση αυτή και υπέγραψε ο υπουργός πολιτισμού κ.Π. Παναγιωτόπουλος, εναντιωνόμενος ουσιαστικά στην βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε στο ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 15 Φεβρουαρίου 2013 αλλά και την απόρριψη της σχετικής προμελέτης από την Περιφέρεια Αττικής.
Η έγκριση της αίτησης θεραπείας είναι ζήτημα:

Οίηση και μεγάλες υπογραφές σε παχιά λόγια…

Είναι αλήθεια χωρίς τέλος η έκπτωση στοιχειωδών αξιών πολιτικής πρακτικής και η απαξίωση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου από τον σημερινό Δήμαρχο Σαλαμίνας. Μια απαξίωση που είναι καθολική απέναντι σε όλη τη Σαλαμίνα, ακόμα και στον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου…
Προσφάτως, ο κύριος Τσαβαρής «ανακάλυψε» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα το Facebook. Από τη στιγμή της… συγκλονιστικής αυτής ανακάλυψης, δείχνοντας για πολλοστή φορά προτιμήσεις και ποιότητες, υποκατέστησε τη δημοκρατική λειτουργία της επίσημης ενημέρωσης των δημοτών, αυτών που πριν λίγα χρόνια του έκαναν την τεράστια τιμή να τον περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους, με… αναρτήσεις στο κοινωνικό αυτό δίκτυο! Πού ακούστηκε ένας Δήμαρχος να απαντά στον… «τοίχο» του (!) σε ζητήματα που αφορούν τον Δήμο του;

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε συζήτηση Σαλαμίνιων Bloggers την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:00

Μετά την αναίτια επίθεση του δημάρχου Σαλαμίνας στον ηλεκτρονικό τύπο του νησιού όπου σε ανακοίνωση του απ’ την μια μας αποκαλεί συλλήβδην ηλεκτρονικούς κουκουλοφόρους κι απ’ την άλλη, ζητά την συνδρομή μας στην ενημέρωση των συντοπιτών μας,
καλούμε όλους τους Σαλαμίνιους Bloggers
την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:00
για να συζητήσουμε το φαινόμενο της αήθης επίθεσης από την δημοτική πλειοψηφία κι όχι μόνον του ίδιου του δημάρχου και λήψη αποφάσεων κοινής αντιμετώπισης.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια Woodys στην παραλία Βασιλικών και θα είναι ΜΟΝΟ για Bloggers
Συντονιστές οι διαχειριστές των blogs,
Ψιλή Άμμος Σαλαμίνας / SALAMIS NEWS / Δημοτική Καραμούζα

Η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του Κ.Κ.Ε. στηρίζει για Επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και υποψήφιο Δήμαρχο το ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του Κ.Κ.Ε. στηρίζει για Επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και υποψήφιο Δήμαρχο το ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟ. Γεννήθηκε στη Νίκαια, Πειραιά και μεγάλωσε στο Φοίνικα, στο Αμπελάκι.
Είναι 52 ετών, έγγαμος, με ένα παιδί. Είναι μεταλλεργάτης στη Ναυπηγο-επισκευαστική Ζώνη. Γεν. Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος. Πρόεδρος του Παραρτήματος Σαλαμίνας του Συνδικάτου. Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.
Μέλος της Επιτροπής ανέργων του Π.Α.Μ.Ε.
ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΙΣΧΥΡΟ Κ.Κ.Ε. ΠΑΝΤΟΥ

Κύριε Τσαβαρή, είναι ντροπή να εξαπατάς τον κόσμο !!

Φαίνεται ότι το ξεπούλημα του Δήμου δεν έχει τελειωμό.
Μετά την χαριστική παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ ΑΕ, μαθαίνουμε από ανακοίνωση του Δημάρχου με τίτλο «Το φυσικό αέριο έρχεται στη Σαλαμίνα» ότι μία άλλη ιδιωτικοποιημένη εταιρία η ΔΕΣΦΑ ΑΕ υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με το Δήμο μας που προβλέπει (δήθεν) τη σύνδεση του νησιού με την παροχή φυσικού αερίου.
Από το ηχητικό ντοκουμέντο όμως της ανάγνωσης του κειμένου από τον ίδιο τον Δήμαρχο, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Γιατί λοιπόν εξαπατάς τον κόσμο, κε Τσαβαρή;
Δημοσίευσε αμέσως το κείμενο του συμφωνητικού, 5 γραμμές είναι όλο κι όλο, για να γελάσει …..και το παρδαλό κατσίκι ! 
Θέλει αρετή και τόλμη η άσκηση της εξουσίας κε Τσαβαρή.
Αναμένω και θα επανέλθω.
Σαλαμίνα 24/2/2014
Ρούλα Νάννου
Υποψ, Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Ύδρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Ύδρα, όπου έλαβε μέρος στη θεσμική διαδικασία του απολογισμού του έργου στο Δήμου και επιθεώρησε τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο νησί, όπως την ανακατασκευή του γηπέδου που προχωράει κανονικά και τις εργασίες στο νηπιαγωγείο που περατώθηκαν επιτυχώς.
Μιλώντας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του απολογισμού, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: