Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Σύσκεψη Δημάρχου με Διοικητές Ναυστάθμου και Πυροσβεστικής

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την Πολιτική Προστασία, ενόψει της θερινής περιόδου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχο κ. Αναστάσιο Μιχάλαρο, τον Υποδιευθυντή Δ.Ν. κ. Χρήστο Παπαδημητρίου και τον Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Σαλαμίνας  Πυραγό κ. Σταύρο Καλιάμη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι κκ Ευάγγελος Αστράκος και Γρηγόρης Καπετανάκης.
Εθίγησαν θέματα συντονισμού  όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και δυνάμεων του νησιού, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Αναφέρθηκαν επίσης οι ελλείψεις που υπάρχουν, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε τεχνικό δυναμικό, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη αποτελεσματικού συντονισμού.
Ο Διοικητής του Ναυστάθμου κ. Μιχάλαρος δήλωσε ότι θα συμβάλλει, με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα του νησιού στα υπό συζήτηση θέματα.
Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία επίσης στον τρόπο συντονισμού της επίκλησης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σε τυχόν έκτακτες περιπτώσεις.
Ο Δήμαρχος, που προΐσταται της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη  στο έργο της πρόληψης και της αντιμετώπισης κρισίμων καταστάσεων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Σύλλογός μας σας καλεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιεί ο Δήμος Σαλαμίνας την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωϊ στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας, εν όψει της επικείμενης ανάρτησης των δασικών χαρτών.
Για πρώτη φορά ο Δήμος Σαλαμίνας μετά από πολλά χρόνια ευαισθητοποιείται στο μεγάλο δασικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες και το κατατάσσει σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού.
Για πρώτη φορά οι πολίτες της Σαλαμίνας που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται από την μη επίλυση του δασικού προβλήματος, αισθάνονται την Δημοτική αρχή δίπλα τους.
Καλούμε όλους τους πολίτες πέρα και έξω από κόμματα να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση, αφ’ ενός μεν για να ενημερωθούν για τους δασικούς  χάρτες  και την επικείμενη βοήθεια του Δήμου, αφ’ ετέρου με την παρουσία τους να δώσουν μήνυμα προς την  πολιτική ηγεσία, ότι «δεν πάει άλλο, το πρόβλημα  πρέπει να λυθεί, η ομηρία και η εκμετάλλευση των πολιτών πρέπει να σταματήσει.»
 


Ο Πρόεδρος

Μάνος Δερτούζος
Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμόπουλος