Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ντροπή σας Κύριε απερχόμενοι Δήμαρχε κ’ ΣΙΑ Σαλαμίνας

Μας έγινε καταγγελία ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος της Σαλαμίνας εχει αφήσει απλήρωτα 8 ατομα του Δήμου χρωστώντας  τους 4 μισθούς!!!! Ο εν λόγω Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του  από την  ημέρα των εκλογών που δεν επανεκλέχθηκε εχουν αφήσει στο έλεος  του θεού τους εργαζόμενους του δήμου. Η κατάσταση είναι τραγική για 8 οικογένειες που εν μέσω οικονομικής κρίσης και χριστουγέννων δανείζονται για να κάνουν γιορτές. Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για υπερωρίες σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν να δουν σχεδόν από το καλοκαίρι. Σε επικοινωνία που είχαν οι εργαζόμενοι με τον αντιδήμαρχο η απάντηση του ήταν ‘’ είμαι στο εξωτερικό δεν μπορώ να σχοληθώ΄΄. Και βέβαια η απάντηση του απερχόμενου Δημάρχου Σοφρά που είναι μια γλάστρα μόνο στο δημαρχείο, ήταν όλα τα λεφτά ‘’  Καλά να πάθετε να έβγαινα να να παίρνατε τώρα ζητήστετα από τον άλλον’’. Οι εργαζόμενοι μας είπαν ότι αν δεν εχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους μέχρι την Δευτέρα θα προβούν σε κατάληψη του δημαρχείου.  Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια και για τα 10 άτομα που δουλεύουν με μάυρη εργασία στον δήμο χωρίς ένσημα και ασφάλεια(ε ρε εισαγγελέα που θέλετε). Αλλά ξέρουμε κύριε Σοφρά αν γίνει κάτι πάλι οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν όπως και σε άλλες δύο περιπτώσεις που 3 οδηγοί πέρασαν 2 βραδιές στο αυτόφορο υπο τις διαταγές σας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΤΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΙΤΑΡΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ!!!!!!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, η διέλευση του πορθμείου Παλούκια–Πέραμα, για τους κατοίκους και εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
-        Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
-        Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, η διέλευση του πορθμείου Παλούκια–Πέραμα, για τους κατοίκους και εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής.

Σοβαρά οικονομικά, αναπτυξιακά, και κοινωνικά προβλήματα για τους κατοίκους  και εργαζόμενους των ευρύτερων περιοχών Παλούκια - Πέραμα, εξ`αιτίας των υπέρμετρων ναύλων και των συνθηκών μεταφοράς στο πορθμείο Παλούκια-Πέραμα.
Χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι των ευρύτερων περιοχών χρησιμοποιούν καθημερινά την πορθμειακή γραμμή για μετάβαση στο χώρο δουλειάς και άλλες ενασχολήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ, το 2009 μεταφέρθηκαν από την πορθμειακή γραμμή Παλούκια – Πέραμα 8.773.709 επιβάτες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «αστική» συγκοινωνία που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες(στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι) για τη μετάβαση τους στο χώρο δουλειάς και επιστροφής στα σπίτια τους.
Το κόστος των εισιτηρίων όμως είναι δυσβάσταχτο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι μισθοί των εργαζομένων περικόπτονται και συμπιέζονται. Ενδεικτικά ένας (καθημερινά εργαζόμενος) επιβάτης με δίκυκλο πληρώνει το λιγότερο 80€ το μήνα, ενώ για τη μεταφορά με αυτοκίνητο το κόστος εκτοξεύεται στα 300€ και παραπάνω.
Επίσης οι συνθήκες μεταφοράς παραμένουν στα επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω έλλειψης κενών θέσεων στα λιμάνια, ανυπαρξία ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ – ηλικιωμένους κ.λ.π.
Επειδή οι δύο κοινοπραξίες(¨κοινοπραξία επιβατοχηματαγωγών Σαλαμίνος¨ και ¨κοινοπραξία επιβατοχηματαγωγών Αγ. Νικόλαος¨)  κινούνται στη λογική της υπέρμετρης κερδοσκοπικής επιβολής ναύλων, εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία εναλλακτικού τρόπου μετάβασης.
Επειδή είναι αδιανόητο να καταβάλλεται αυτό το υπερβολικό ναύλο από κατοίκους-εργαζόμενους και  ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ΑΜΕΑ, άνεργους, φοιτητές, μαθητές, στρατεύσιμους κ.α), προκειμένου να μεταβαίνουν καθημερινά στις εργασίες τους.

                                                Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

1.      Τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να μειωθεί το υπερβολικά ναύλο που εισπράττουν στο πορθμείο Παλούκια – Πέραμα  οι δύο κοινοπραξίες;
2.      Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν, ώστε να καθιερωθεί μηνιαία κάρτα με έκπτωση 30% για επιβάτη και όχημα, στο ναύλο του πορθμείου για τους καθημερινούς επιβάτες, όπως συμβαίνει σε όλες τις «αστικές» συγκοινωνίες; Σε ποιες εκπτώσεις θα προχωρήσουν για τις ευπαθείς ομάδες π.χ Ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, μαθητές, στρατεύσιμους κ.α ;
3.      Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταφοράς; Προτίθενται να προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης των επιβατών στο πορθμείο Πέραμα – Παλούκια, ώστε οι επιβάτες να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης των δύο κοινοπραξιών;

Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης


Ευχές χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς απο τον δήμαρχο Γ.Τσαβαρή

 

Εύχομαι η γέννηση του Θεανθρώπου να μας βρει όλους δυνατούς, αισιόδοξους και ενωμένους, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Το 2011 να είναι χρονιά ανανέωσης και προόδου για την πατρίδα μας, όπως να είστε βέβαιοι ότι θα είναι και για το νησί μας. Ένας νέος ούριος άνεμος πνέει στον τόπο μας και ατενίζουμε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία.
 
Γιάννης Τσαβαρής
Δήμαρχος Σαλαμίνας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αίσχος ντροπή δεν ξέρω πια αν θα ζήσουμε αύριο, εάν θα ζητιανέψουμε για να φάμε, εάν μείνουμε χωρίς ρεύμα, εάν η τράπεζα μας πάρει το σπίτι. Ζούμε με μια συνεχή αβεβαιότητα. Ζούμε χωρίς πρόγραμμα, και χωρίς να ξέρουμε πόσο θα παλέψουμε. Χάνουμε τις εργασίες μας κόβονται τα επιδόματα που μας ανήκουν, και όσοι εργάζονται δεν πληρώνονται. Οι αλήτες οι παράνομοι, οι τεμπέληδες αποφασίζουν ποιοι θα πεινάσουν, ποιοι θα δουλέψουν, και ποιοι θα ζήσουν. Απελπισμένοι όλοι οι έλληνες πληρώνουν και πληρώνουν αυτούς που τα έκλεψαν, μας υποχρεώνουν να δώσουμε τον κόπο μας δεν αναρωτιούνται πως θα κάνουμε γιορτές. Αυτοί μόνο, αποφασίζουν. Πήγα στην εφορία για ένα παράβολο των 15 ευρώ και ο ταμίας μου ζήτησε 18. Του είπα ότι το παράβολο έχει 15 γιατί να πληρώσω τα 3ευρώ παραπάνω; Με απάθεια αυτός είπε ότι το υπουργείο επειδή έκανε μειώσεις μισθών  σε κάθε παράβολο επιπλέον δίνεις ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΙ 3 ευρώ. Του ζήτησα στην συνέχεια απόδειξη και ο ταμίας είπε ότι θα φωνάξει την ασφάλεια για να απομακρυνθώ. Δηλαδή ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ. ΕΡΕ τανκ που σας χρειάζεται. Πήρα τηλέφωνο στο 184 για να κλείσω ραντεβού με χειρούργο άλλος εξευτελισμός και αυτό το ΙΚΑ, μου απάντησαν γεμάτοι στόμφο « δεν υπάρχει χειρούργος στο ΙΚΑ Σαλαμίνας εδώ και 4 περίπου μήνες» Τομάρια όταν εσείς έχετε ανάγκη από ιατρό πηγαίνετε ιδιωτικά γιατί σας περισσευόσουν από τα κλεμμένα. Εάν αναφερθώ και στο επίδομα του αστρονομικού ποσού των 45ευρώ του μήνα που παίρνω σαν τρίτεκνη που και αυτό το φάγατε και απορώ πως δεν σκάσατε ακόμη, η οργή μου ξεχειλίζει. Τα παιδιά μας είναι άνεργα, απλήρωτα και εσείς τον χαβά σας με τίποτα δεν ιδρώνει το αυτί σας, δεν κάνετε καν τον κόπο να υποκριθείτε ότι μας λυπάστε. Εγώ εάν με είχαν ανακαλύψει ότι έκλεβα από την ντροπή μου θα έσκαβα με τα χέρια μου τον λάκκο μου και θα σκεπαζόμουνα μόνη μου. Εσείς δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε ήθος. Είστε επαγγελματίες κλέφτες. Ο λαός στενάζει. Οι αυτοκτονίες είναι καθημερινά φαινόμενα. Άνθρωποι που χρωστάν στις τράπεζες πηδάν από τα μπαλκόνια. Άνθρωποι άρρωστοι σταματάν τις θεραπείες τους γιατί  είναι εκτός λίστας και τα ταμεία δεν τα χορηγούν πια. Άνθρωποι παίρνουν όλο και περισσότερα αντικαταθλιπτικά. Λογαριασμοί  έρχονται καθημερινά τέλη, δόσεις, ημι- υπαίθριοι, κάρτες ΔΕΗ, ΟΤΕ, εφορίες, περαίωση… Και εμείς απλά τους κοιτάμε, όχι από θαυμασμό αλλά γιατί πολύ απλά θέλουμε όταν τους χτυπήσουμε να βρούμε τον στόχο μας. Και ύστερα φταίνε οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Μα την αλήθεια θα ήθελα πολύ να γινόμουν ο χρηματοδότης τους, παρά να τα ακουμπάω στους κλέφτες πολιτικούς. Πιστεύω και όχι μόνο εγώ…… 
                                                    ΓΟΥΡΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ''ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ''

ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΨΗΦΟΙ: 103. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε. Με συνδυασμό την αγάπη σας και την ψήφο σας με ορίσατε τον πρώτο κατά την τάξη δημοτικό σύμβουλο.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΛΑ ΨΗΦΟΙ: 885 Η στήριξη σας με συγκίνησε και σας ευχαριστώ. Η υπόσχεση μου για την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού από τις 1-1- 2011 θα αρχίσει να υλοποιείται. 
MΠΙΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΗΦΟΙ: 662 Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις φετινές Δημοτικές Εκλογές, και να σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σε όλους τους Δημότες
ΚΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΨΗΦΟΙ: 526.  Θεωρώ ότι κάναμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα με σεβασμό στον ψηφοφόρο και τον αντίπαλο. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.
ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΜΑΝΟΣ ΨΗΦΟΙ:519  Σας ευχαριστώ όλους. Το αύριο σίγουρα θα είναι καλύτερο από το χθες. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ενωμένοι  για το καλό του τόπου μας χωρίς διαχωριστικές γραμμές.
ΜΠΕΓΝΗ ΤΙΝΑ ΨΗΦΟΙ: 505  Ο αγώνας ήταν κοινός και η νίκη κοινή. Χάρις στην υποστήριξη σας το μέλλον του νησιού φαίνεται ποιο λαμπερό. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας.
ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΔΗΜ ΨΗΦΟΙ:446.  Αυτόν τον ωραίο αγώνα που κάναμε θα εξακολουθήσουμε σαν συνδυασμός και σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ που με στηρίξατε.
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓ.ΨΗΦΟΙ:428 Η εκλογή μου στο ΔΣ της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι επιτυχία όλων των κατοίκων του Νησιού. Μαζί θα προχωρήσουμε για ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ  ΙΩΑΝΝ. ψήφοι 406  Η επιλογή σας προς το πρόσωπό μου, μου δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσω με περισσότερη δύναμη το καλύτερο μέλλον για την Σαλαμίνα .Τις ευχαριστίες μου σε όλους στους Δημότες.
ΜΠΕΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΨΗΦΟΙ:391 Η υποστήριξή σας ήταν καθοριστική στην εκλογή μου. Θα υλοποιήσω την υπόσχεσή μου για ένα καλύτερο αύριο του νησιού. Σας ευχαριστώ.
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝ. ΨΗΦΟΙ:355 Η αγάπη σας και η στήριξη σας ήταν για εμένα καταλυτική. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες του Νησιού ανεξαρτήτως προτιμήσεως.
ΣΓΟΥΡΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΗΦΟΙ:319 Η Νέα Αρχή εκλέχτηκε χάρις την υποστήριξη σας. Σας ευχαριστώ μέσα απο τα βάθυ της καρδιάς μου.
ΤΣΑΛΙΑΓΚΟΣ ΨΗΦΟΙ 314 Eυχαριστώ τους κατοίκους του Αιαντείου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για τα 24 χρόνια προσφοράς στην Κοιν. Διαμ.Αιαντείου. Επίσης και τους κατοίκους της Ν Σαλαμίνας που με επέλεξαν για μια ακόμη τετραετία. Για όσους με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν τους ευχαριστώ όλους. 
ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΨΗΦΟΙ:315  Η νίκη είναι για όλους μας. Σας υπόσχομαι, για άλλη μια φορά, ότι τα όνειρα για το νησί μας θα γίνουν πραγματικότητα.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ ΨΗΦΟΙ:314 Όλοι γνωρίζουν ότι για να επιτύχει μια τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ΑΞΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ μαζί με ικανό και σοβαρό Δημ. Συμβούλιο. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την δυνατότητα με την ψήφο σας να συμβάλλω και εγώ στα δρώμενα του νησιού
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝ. ΨΗΦΟΙ:295  Η ψήφος προς το πρόσωπό μου ήταν μια δικαίωση, για την επιλογή μου στον συνδυασμό “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” σας ευχαριστώ που την υποστηρίξατε.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ Π.795 σταυροί Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους με υποστήριξαν για να επιτύχω το αποτέλεσμα των 795 σταυρών.Υπόσχομαι να εργαστώ και να βοηθήσω το νησί μας, με όλες μου τις δυνάμεις.
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΑΝΝ  661 σταυροί. Σας ευχαριστώ που με τις ψήφους σας μου δώσατε το δικαίωμα να ενισχύσω την προσπάθεια του συνδυασμού ‘Πρωτοβουλία Πολιτών” για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας.
ΜΙΧΑ ΜΑΡΙΑ  658 σταυροί .  Το όνειρο και το όραμα που έχουμε για την Σαλαμίνα έγινε πράξη με την εκλογή του Ι. Τσαβαρή ατην θέση του Δημάρχου . Η συμμετοχή μου στην Νέα Δημοτική Αρχή με γεμίζει ευθύνες μα και χαρά. Eυχαριστώ όλους εσάς που με στηρίξατε                                                                        
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΠΥΡ 647 σταυροί  Η απόφασή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” με δικαίωσε η στήριξή σας. Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
ΤΣΕΝΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 375 σταυροί Ευχαριστώ τους πολίτες του Αιαντείου που με τίμησαν με την ψήφο τους και με έφεραν πρώτη σύμβουλο στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου  Οι ευθύνες αυτής της πρωτιάς είναι πολύ μεγάλες. Να είστε σίγουροι ότι με κάθε τρόπο θα ανταποκριθώ στην αγάπη και εμπιστοσύνη που μου δείξατε για το μέλλον του Αιαντείου, που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε απομόνωση
ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 322 σταυροί Η υποστήριξή σας και η στήριξη ήταν αυτή που με γέμισε χαρά, μα και ευθύνες. Ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μου. Ευχαριστώ χωρίς διάκριση όλους τους Σαλαμίνιους και υπόσχομαι ότι θα προσφέρω το καλύτερο για τον τόπο που αγαπώ.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   143 σταυροί Αξιολογώντας τα πολιτικά δρώμενα και στο πρόσωπό μου την τιμιότητα, τον ντόμπρο χαρακτήρα μου και το όραμα του συνδυασμού, μου δώσατε το δικαίωμα να σας εκπροσωπήσω και γι αυτό σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου