Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έκανε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό Τύπο στα γραφεία της «Ενωτικής Κίνησης Σαλαμίνας» ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας Μάριος Τραυλός. 
Ο κ. Τραυλός, αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στη δημοτική σκηνή.
«Μια ομάδα αξιόλογων συμπολιτών μας με παρότρυναν να ηγηθώ Ενωτικού ψηφοδελτίου με όραμα και προοπτική την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Μετά από πολλή σκέψη, γνωρίζοντας και σταθμίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, τελικά το αποφασίσαμε».
Ο κ. Τραυλός στην ανακοίνωσή του, απέφυγε, κατά την πάγια τακτική του, να μπει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και  επικεντρώθηκε σε 6 άξονες συμπεριφοράς και λειτουργίας από τη στιγμή που θα αναδεικνύετο δήμαρχος:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας μονοθέσιου σκάφους Ολυμπιακού τύπου Laser Radial από 12 έως 15 Ιουλίου στο Βουρκάρι, μπροστά στον Άγιο Νικόλα


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα τεκταινόμενα στα πορθμεία Σαλαμίνας


Φωτό από Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α
Δήμαρχος  = πλοιοκτήτες = μηδέν
Ο ήχος και ο θόρυβος της εξουσίας θαμπώνουν και κουφαίνουν. Στην TV βγαίνουν κάτι μανταρίνοι σαν γλάστρες είναι ξερόλες κι έχουν γνώση επί παντός επιστητού. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας αναλογιζόμενος την κατρακύλα του, προσπάθησε να γίνει υπουργός στην θέση του υπουργού και πλοιοκτήτης στην θέση των πλοιοκτητών. Το αποτέλεσμα ολέθριο!
Ο υπουργός μετά τις σφοδρές φραστικές επιθέσεις του, τον αγνόησε παντελώς και στην συνάντηση των πλοιοκτητών εξάλλου δεν υπήρχε αποχρών λόγος.
Κάθε δήμαρχος έχει συμβουλάτορες για κάθε περίπτωση. Εν προκειμένου θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με ειδικούς για θέματα ασφάλισης πλοίων έναντι τρίτων. Ως αλαζόν, δεν έπραξε τα δέοντα. Θεώρησε τον εαυτό του σοφό Σολομώντα ενδιαφερόμενος για το συμφέρον των πλοιοκτητών. Την απερισκεψία του αυτή πλήρωσαν όσοι χρησιμοποιούν τα F/B και οι περίπου 200 εργαζόμενοι σ’ αυτά.
Αδιάφορος λοιπόν ο δήμαρχος προφανώς για λίγα ψηφαλάκια. Ο νόμος είναι νόμος του κράτους από το 2008 κι εφαρμόζεται παγκοσμίως. Τα άλλα πορθμεία έχουν συμμορφωθεί κι ασφάλισαν τα πλοία τους προς όφελος επιβατών και προσωπικού. Προς τι το ενδιαφέρον του για τους πλοιοκτήτες και τα συμφέροντα τους; Δεν ήξερε; δεν ρώταγε; Δεν γνωρίζει πως ασφάλεια έχουν ακόμα κι οι ψαρόβαρκες; Το κέρδος του προς άγραν ψήφων ήταν ολέθριο. Ζημιά και ταλαιπωρία των επιβατών για 40 μέρες και τον ναυτεργατών που έχασαν τόσα μεροκάματα.
Ο δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για τα συμφέροντα των πλοιοκτητών αδιαφορώντας τραγικά για τους χρήστες των F/B και ναυτεργατών. Επιπροσθέτως κακίζω και επισυνάπτω μομφή κατά των πλοιοκτητών που τα θέλουν όλα δικά τους. Είναι συνυπεύθυνοι για την κατάληψη του λιμανιού των Παλουκίων που είναι μονίμως εκεί δεμένα. Η παραλία ανήκει στους κατοίκους που πλήρωσαν το οικόπεδο με γνώμονα την απόσταση από την θάλασσα. Θάλασσα «πλήρωσαν» και θάλασσα δεν βλέπουνε ούτε προκυμαία να πιούν ένα καφέ αδελφέ Γιάννη, άσε την δυσωδία από τα απόβλητα των F/B και των λιμναζόντων υδάτων.
F/B Φανερωμένης – Ν. Περάμου
Σ’ αυτό το πορθμείο λειτουργούν μόνο 3 πλοία εκ των οποίων οι εργαζόμενοι κακοπληρώνονται επιπροσθέτως εργάζονται ή μάλλον δουλεύουν γύρω στις 16 ώρες ημερησίως με πενιχρό μισθό κατώτερο του 8ώρου σ’ ένα απ’ αυτά. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν φοβούμενοι την απόλυση, όταν οι μισοί Έλληνες, έχουν χάσει εδώ και 3 χρόνια την δουλειά τους. Ιδού δήμαρχε πεδίον δράσης. Φρόντισε για καλύτερες συνθήκες εργασίας μισθού και κανονικής βάρδιας. Ίσως πετύχεις κάτι εκτός κι αν το πήρες απόφαση πως τέλειωσες σαν δήμαρχος.
Περιοχή Φοίνικα
Όλη η Σαλαμίνα είναι από την αρχή της θητείας σας εγκαταλελειμμένη. Η δημοτική σύμβουλος κα Αθηνά Μεαγκώφ σας πιέζει συνεχώς για την βελτίωση της κατάστασης κι οι προσπάθειες της πέφτουν στο κενό με την παντελή αδιαφορία σας για την Σαλαμίνα πολύ δε περισσότερο για την περιοχή του Φοίνικα. Πήγαν περίπατο οι προεκλογικές υποσχέσεις βλέπεις! Την θέση τους κατέλαβαν η αδιαφορία και η εγκατάλειψη!
Σαν τούτο τον μήνα ‘γίναν οι διωγμοί των Ελλήνων της Μικρά Ασίας. Η περιοχή του Φοίνικα  κατοικείται ως επί το πλείστον από πρόσφυγες της μεγάλης Ελλάδας, η εκκλησία τους (Αγ. Φωτεινή) είναι πιστό αντίγραφο της μητρόπολης της Σμύρνης. Εσείς κ δήμαρχε αδιαφορήσατε πως είναι κατατρεγμένοι πρόσφυγες κι αντί να τους βοηθήσετε τους αγνοήσατε παντελώς.
Πολύ θα θελες να σε ξαναψηφίσουν!!!
Όνειρα παιδικά… όνειρα απατηλά…
Αποστόλου Θεόφιλος

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τα παρατράγουδα μιας εκλογής


Είδε κι έπαθε ο σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας να συνέλθει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα ανάξιων προέδρων. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος Κρητών είδε ευημερία αύξηση μελών τώρα θα πρέπει να συσπειρωθούν κάτω από την πρόεδρο κα Άννα Νουφράκη γιατί στους συλλόγους δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ούτε εγώ, ούτε εσύ, όλοι για το καλό του συνόλου.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ο κ Γιουρτζάκης άρχισε κάτι ασύστολα ψεύδη με αυτά που είπε δημιούργησε μια μικρή σύγχυση προς στιγμή. Δεν υπολόγισε πως οι Κρήτες έχουν μυαλό αλλά και ευγένεια και δεν τον έλαβαν υπ’ όψιν τους.

Κρήτες και Κρητικοπούλες κλείστε τα αυτιά σας σ’ αυτού του είδους την μουσική γιατί δεν πατούν καλά στις νότες της λίρας.