Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 
Σήμερα  στις 9:30 π.μ. την  5η  Νοεμβρίου  2013,  οι  Εθελοντές  του  Κοινωνικού  Ιατρείου – Φαρμακείου  Αλληλεγγύης  του  Δήμου  Σαλαμίνας  βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωινή δυσάρεστη έκπληξη.
Πριν  ξεκλειδώσουμε  το   Ιατρείο  είδαμε  το  μεγάλο  παράθυρο – τζαμαρία  με  ανεβασμένα  ακανόνιστα  τα  στόρια  όπου  φαίνονταν  ανοιγμένες  όλες  οι  βιβλιοθήκες  του  χώρου  που  περιέχουν  φαρμακευτικά  σκευάσματα…
Αφού ξεκλειδώσαμε την εξωτερική  πόρτα του  Ιατρείου  και  προχωρήσαμε   μέσα,  μας περίμενε κάτι το ανέλπιδο.   Μπαίνοντας   συνειδητοποιήσαμε ότι το  Κοινωνικό  Ιατρείο  Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  είχε διαρρηχθεί.  

Perivos Πότε αξιολογούμε μία δενδροφύτευση-αναδάσωση

 
Με τις βροχές του φθινοπώρου, ολοκληρώνεται η άνυδρη περίοδος, (αν και εφέτος μάλλον δείχνει να παρατείνεται ) που για τα μεσογειακά οικοσυστήματα αποτελεί μια δύσκολη φάση για την επιβίωσή τους.
Όσες ανθρώπινες δράσεις σχετίζονται με αναδασώσεις/δενδροφυτεύσεις αξιολογούνται λοιπόν τώρα και όχι τη στιγμή των φυτεύσεων, όπου βγαίνουν οι φωτογραφίες και τα δελτία τύπου.
Έρχεται λοιπόν η στιγμή να κριθεί: η επιλογή των φυτών, η μελέτη, η όλη διαδικασία και φυσικά ο βασικότερος παράγοντας, που είναι τα ποτίσματα του πρώτου καλοκαιριού.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

 
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, καθορίζεται η λειτουργία των καταστημάτων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ως εξής:
1.       Στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και όλες τις άλλες Κυριακές πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του ιδίου άρθρου.
2.       Στο Δήμο Τροιζηνίας δεν επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων καμία άλλη Κυριακή πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013.
Εξαιρείται η λουτρόπολη των Μεθάνων, στην οποία επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και όλες τις άλλες Κυριακές πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του ιδίου άρθρου.