Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: "Ο μεγάλος ασθενής"


Αγαπητοί συνδημότες
Σε συνέχεια της ανάρτησης για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας  Σαλαμίνας από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παναγόπουλο Γεώργιο έχω να τονίσω τα εξής:
Α. Η υφιστάμενη κατάσταση του Κέντρου Υγείας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά (δηλαδή "απαιτεί νυστέρι") στον τρόπο λειτουργίας του,
α) ως προς τον τύπο, αφού πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Κέντρο Υγείας Aστικού Tύπου,
β) ως προς την κτιριακή δομή του ( επέκταση των εγκαταστάσεών του),
γ) ως προς στην επαύξηση του μηχανολογικού- ιατρικού εξοπλισμού του.
Επιπλέον βέβαια, αναγκαίο και άμεσο μέτρο και συνακόλουθο των ανωτέρω είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και όχι η συνεχής αποψίλωση αυτού,  που γίνεται από διοικητικούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και αναγκαιότητες που έχουν οι κάτοικοι του νησιού σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Όσο  αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου  (01-01-2011 έως  και  31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την  κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...
Β. Εξυπακούεται ότι οι οχλήσεις μας στην Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων για περαιτέρω στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ήταν συνεχείς, βρίσκοντας δυστυχώς τις περισσότερες φορές "ώτα μη ακούοντα".
Όμως το πρόβλημα πράγματι παραμένει μεγάλο και γι' αυτό θα χρειαστεί από την πρώτη μέρα της όποιας νέας διοίκησης του δήμου, η ιεράρχηση της ένταξης της προαναφερόμενης μελέτης που εκπονήσαμε και καταθέσαμε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, σε όποιο Περιφερειακό, Εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  θα"τρέξει" την επόμενη περίοδο,  για ανάλογες δράσεις.
Επίσης όσο μας αφορά, οι πρόνοιες για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας, δεν σταματούν μόνο στα προαναφερθέντα, αλλά δεσμευόμαστε ότι σε πρώτο χρόνο θα ιδρύσουμε δύο δημοτικά ιατρεία -με παθολόγο και παιδίατρο- για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων κι έτσι μαζί με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που εμείς ιδρύσαμε κατά την περίοδο που διοικήσαμε τον δήμο (κοινωνικό ιατρείο- κοινωνικό φαρμακείο) ενισχύουμε έτι περαιτέρω το υφιστάμενο κοινωνικό δίχτυ προστασίας ιδιαίτερα για τους πάσχοντες, άνεργους και οικονομικά ασθενέστερους.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας