Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Το λένε και press conference !)

Για να γίνει μια ενημέρωση δημοσιογράφων, πρέπει να υπάρχει κάποιος αποχρών λόγος. Κάτι να έχει γίνει από το Δήμο και που πρέπει να ενημερωθεί ο Τύπος, ο οποίος με τη σειρά του θα το καταγράψει.
Τρεις ώρες πήγαν χαμένες με ένα ποτήρι νερό και μια πορτοκαλάδα με το μικρό καλαμάκι. Φαίνεται πως τα μεγάλα καλάμια τα κράτησαν ιδιοτελώς.
Ο πρώτος λόγος της «ενημέρωσης» ήταν για δωρεάν είσοδο στο internet του Δήμου, κατ’ αρχήν μόνο στο κέντρο της πόλης, με δυνατότητα επέκτασης. Δεν νομίζω πως ήταν τόσο σοβαρό θέμα για μια «press conference»!
«Εκόμισαν γλαύκας εις Αθήνας»!
Παλαιά η Αθήνα είχε πολλές κουκουβάγιες. Αν κανένας επισκέπτης έφερνε από την επαρχία σε Αθηναίο δώρο, αυγά, κότες κ.λπ. μπορεί να έφερνε και κουκουβάγια στον τόπο που είχαν ήδη πληθώρα! Έτσι η όλη ενημέρωση ήταν περιττή και μπορούσε να καλυφθεί με μια απλή ανακοίνωση μέσα από ένα δελτίο τύπου. Μόνο στα site να το έστελνε, σε λίγο όλοι οι χρήστες internet θα είχαν ενημερωθεί! Δεν προλαβαίνεις να στείλεις κάτι και το διαβάζουν! Πολλοί δε σχολιάζουν θετικά ή αρνητικά. Η καρδιά της Σαλαμίνας κοινωνικά, πολιτικά και δημοτικά χτυπά στα site. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έκαναν, ως μαθητές, ερωτήσεις στο τόσο απλό αυτό θέμα! Σε όλη τη συζήτηση-ενημέρωση, αν υπήρχαν μαθητές του Δημοτικού στην αίθουσα, θα έπλητταν με την πεζότητα του θέματος αυτά τα προχωρημένα παιδιά...
Όταν ήρθε η σειρά μου να εκφράσω την άποψή μου ή ερώτηση, το θεώρησα γελοίο και δεν πήρα το λόγο.
Ενώ περίμενα πως είχε τελειώσει ο Γολγοθάς μας, προέκυψαν τα υποτιθέμενα έργα που έκανε ή θα κάνει ο Δήμος. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα που καλείται ο δημοσιογράφος να ξεδιαλύνει, αν αυτά που ακούγονται είναι ψέματα που εμπεριέχουν αλήθειες, ή αλήθειες που εμπεριέχουν ψέματα, ή εσκεμμένα δεν λένε όλη την αλήθεια παραλείποντας μέρος αυτής.
Ακούσαμε για έργα, αλλά εγώ τουλάχιστον, δεν είδα κανένα τελειωμένο, κανένα προγραμματισμένο από την τωρινή Δημοτική Αρχή!
Η κυρία Ρούλα Νάννου έδωσε άρθρο σε όλες τις εφημερίδες, εκτός της Σαλαμινιακής Πρωτοπορίας! Μας θεωρεί υποστηρικτές της τωρινής Δημοτικής Αρχής. Κρίμα που θέλει να γίνει και Δήμαρχος! Οι αρχές του εκδότη είναι πάγιες υπέρ του συμφέροντος των Δημοτών και του νησιού. Τώρα πλέον γράφουμε όταν μας προπληρώνουν, γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμαρχοι αποποιούνται τα χρέη τους προς την εφημερίδα, ακόμα και δικαστικά! Οποία μικρότητα! Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας ήταν απο χρέος οφειλόμενο σε αυτήν από πρώην Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Συμβούλους κ.α. Ένας ακόμα χρωστάει 5 ευρώ!.. Οποία ξεφτίλα! Η μόνη που πλήρωνε και μάλιστα αμέσως ήταν η κ. Ρούλα Νάννου. Δεν βγήκε Δήμαρχος από κακές επιλογές σε συμβούλους και «σίγουρους» Δημ. Συμβούλους οι οποίοι την «άραξαν» και οι Σαλαμίνιοι τους αγνόησαν. Άλλοι υποψήφιοι τότε Δήμαρχοι έδωσαν, αγόρασαν ως λέγεται, υποψηφίους Συμβούλους έναντι 25, 55, 75 χιλ. ευρώ και τελικά τους βγήκαν μάλλον ασύμφοροι και μειοδότες. Στην εφημερίδα «30 ημέρες» διαβάζω για 7 εκ. φέσι στον Δήμο από την ΕΥΔΑΠ! Χρέωσε στο Δήμο 2,5 εκ. ευρώ που κατανάλωσε, ενώ εισέπραξε 3,5 εκ ευρώ! Που πήγαν αυτά τα χρήματα;
Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς λακκούβες! Δρόμοι θεοσκότεινοι ή με λίγα φώτα αναμμένα ως πυγολαμπίδες... Λέω να μη συνεχίσω...
Προς τι λοιπόν η «ενημέρωση»; Χαμένος χρόνος μεσημεριάτικα...
Α.Θ.