Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Η Περιφέρεια Αττικής «αιχμή του δόρατος» για το αυτοδιοικητικό κίνημα και «ατμομηχανή της ανάπτυξης» για τη μισή Ελλάδα»



O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μιλώντας χθες στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον απολογισμό,ως ειδικός αγορητής της πλειοψηφίας, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:
Κάθε απολογισμός είναι κορυφαία στιγμή για κάθε συλλογικότητα και κάθε θεσμική έκφραση. Πριν δύο χρόνια που ξεκινήσαμε, εδώ, δεσμευτήκαμε «με έργο να πάμε μπροστά» και πιστεύω ότι το τηρήσαμε, ανταποκριθήκαμε.
Υπάρχει ένα σημαντικό έργο σε εκτέλεση, παντού. Έρχεται ένα ακόμα πιο πλούσιο έργο, είναι προγραμματισμένο και δίνονται καθημερινές μάχες… εμπροσθοφυλακής για να«τρέξει», με μεγάλα εμπόδια γραφειοκρατικά και άλλα.
Μίλησε ο Περιφερειάρχης για το συνολικό και τη γενικότερη πορεία και το πολυσήμαντο έργο που γίνεται.
Επισημαίνω και εγώ ότι στα Νησιά, για πρώτη φορά, γίνεται μια διαφορετική προσπάθεια, με σχέδιο,συνέργειες και ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχουν αυτές οι μικρές πατρίδες, που εγώ ονομάζω «Μπαλκόνι της Αττικής»…
Θα μου επιτρέψετε να παρουσιάσω τα βασικά στοιχεία του απολογισμού αυτού και στη συνέχεια να μοιραστώ μαζί σας κάποιες γενικότερες σκέψεις και εκτιμήσεις για τη δράση, το έργο και τη στρατηγική της Περιφερειακής αρχής:
Δώσαμε βάση στις υποδομές. Αυτές λείπουν από τα Νησιά μας, μετά από τόσα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και εκεί επικεντρωθήκαμε, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα που είχαμε προεκλογικά προαναγγείλει και το οποίο είναι… ευαγγέλιο για εμάς: Παρεμβάσεις ανά νησί:ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στην κεντρική Σαλαμίνα, προϋπολογισμού 10.600.000 ευρώ. (Δημοπρατήθηκε).
  • Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στα Παλούκια, προϋπολογισμού 7.300.000 ευρώ.(Δημοπρατήθηκε).
  • Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στην Φανερωμένη, προϋπολογισμού 1.940.000 ευρώ. (Δημοπρατήθηκε).
  • Επέκταση φωτισμού στον οδικό άξονα Φανερωμένης- Πορθμείο, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ. (Ξεκινάει η εκτέλεση)
Για να διαβάσετε ολόκληρο τον απολογισμό νήσων2012 ΕΔΩ