Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Το σαπιοκάραβο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» έφερε τον καρκίνο


Η συμφορά στο Σαρωνικό είναι διπλή. Μια από την ολιγωρία του κρατικούς μηχανισμού και δεύτερον από την παντελή αδιαφορία όσο αφορά τις ενέργειες από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας τη Ρούλα-Ισιδώρα μας. Προφανώς έχοντας άγνοια του υψίστου κινδύνου μολύνσεως της θάλασσας μας από 3.200 τόνους από το πετρέλαιο που πλημύρισε τη θάλασσά μας.
Στη Βουλή που συζητήθηκε εκτάκτως το όλο ρυπογόνο θέμα η κ. Ρούλα-Ισιδώρα μας εκθειάζει τον χορευταρά, ζεϊμπεκάκια, τυφλό, ανοιχτομάτη Κουρουμπλή, που την προηγούμενη ημέρα γλένταγε με τον φίλο του, ιδιοκτήτη του πετρελαιοφόρου θανατηφόρου σκάφους που μετέτρεψε το Σαρωνικό σε μια απέραντη πετρελαιοκηλίδα. Είπε λοιπόν, η Δήμαρχός μας, πόσο καλός είναι ο κ. Κουρουμπλής και που την βοήθησε στο μνημόνιο!!! Εξεμάνησαν οι πάντες γνωρίζοντας την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Την είδα να περιδιαβαίνει την παραλία Σεληνίων, ανέκφραστη και μάλλον αδιάφορη. Λες και από περιέργεια έβλεπε μαύρη την παραλία. Ίσως να μην πήγαινε καθόλου, αλλά αυτή την ημέρα, είχε έρθει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης. Έπρεπε η κ. Δήμαρχος να κινήσει γη και ουρανό να έρθουν αυτοστιγμής απορρυπαντικά σκάφη, ειδικές βάρκες με έμπειρο προσωπικό για την απορρύπανση.
Ολιγώρησαν Δήμος και οι ανάγωγοι πολιτικοί φορείς. Τώρα είναι αργά γιατί το μαζούτ, βυθίστηκε και κάθισε στο βυθό. Συγχρόνως αποσυντίθενται, διασπώνται σε μικρομόρια που διαλύονται μέσα στο νερό και γίνονται διάφορες ενώσεις που είναι καρκινογόνες που προκαλούν αλλεργίες, δερματοπάθειες, καρκίνο.
Αυτή η ολιγωρία της Ρούλας-Ισιδώρας και του κράτους θα κρατήσει τη θάλασσα μας για είκοσι χρόνια περίπου, ώσπου η φύση να διασπάσει τελείως το μαζούτ που επικάθησε στο βυθό. Κι αν ακόμη δεν κάνουμε μπάνιο, μπορεί να φάμε ψάρια που ασύδοτοι ψαράδες θα ψαρέψουν από τη μολυσμένη περιοχή κι ας υπάρχει
απαγόρευση. Μήπως το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνα έχει κάποια ευθύνη για τον καθαρισμό του παραθαλάσσιου χώρου των ακρογιαλιών της Σαλαμίνας;