Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το ΑΣΠΡΟ και το ΜΑΥΡΟ


  • Ο Αντιδήμαρχος Αμπελακίων, ο πολύς Πέτρος Παπαθεοχάρης είναι μπορώ να πω ο καλύτερος ως τώρα της περιοχής Αμπελακίων. Κι όμως οι λασπολόγοι δεν μένουν άνεργοι. Όσοι δεν μπορούν να τον φτάσουν τον λασπολογούν. Φίλε Πέτρο άσε τους νεκρούς να προχωρούν...
  • Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Καπετανάκης, ακούραστος, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα είναι στο Δήμο. Έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους. Ξαφνικά βρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων να παίρνει φόρα κατά του Αντιδημάρχου για τον τάφο των γονιών του, τη στιγμή που δεν υπάρχει χώρος για όσους μετοικούν εκεί. Όσο ήταν Δήμαρχος γιατί δεν φρόντιζε να αγοράσει τον χώρο; Να μας πει επιπροσθέτως αν έχει πληρώσει ως τώρα το νόμημα του χώρου.
  • Αν κόπτεται για την Δημοκρατία θα πρέπει να γνωρίζει πως απέναντι των νόμων είμαστε όλοι ίσοι και κανείς πάνω απ’ αυτόν. Θα μου πεις πως έχεις κάνει δωρεές! Ε, και; Ο Δήμος θα πρέπει, για αυτή την προσφορά, να κάνει τη διαφορά και να τον τιμήσει. Αυτό λέγεται διάκριση, τιμητική διάκριση. Η διάκριση όμως έναντι των νόμων είναι αξιοκατάκριτη. Τους νεκρούς μας τους τιμούμε όταν είναι εν ζωή και φροντίζουμε για την υστεροφημία τους συνεχώς και όχι σε βάθος χρόνου. Έχω ιδίαν αντίληψη για τον πρώην Δήμαρχο, που με κάλεσε στο εντός του δάσους σπίτι του με την πισίνα. Με απείλησε να πω πού βρήκα αυτά που είχα γράψει για τις ενέργειες κατά του αδόμητου χώρου του Τύμβου των Σαλαμινοναυμάχων, ενεχόμενος και ο τότε Νομάρχης Πειραιά.
  • Τα δημοτικά συμβούλια είναι μια από τα ίδια...Ξαναζεσταμένο φαγητό. Ο μόνος πρόεδρος που μπόρεσε να τα κρατήσει σε υποφερτό επίπεδο ήταν ο κ. Γιώργος Κουτσιλαίος. Ο τωρινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δίνει σε κάθε συνεδρίαση εξετάσεις και αποτυγχάνει. Δεν μπορεί να κρατήσει σε κάποιο επίπεδο τους δημοτικούς συμβούλους. Όποιος θέλει επεμβαίνει! Είναι δε κατά κανόνα εκτός του θέματος που συζητείται!
  • Η ασχολία τους είναι περί όνου σκιάς. Κωλυσιεργούν εκτός θέματος ή αναφέρονται στο ΕΓΩ. Μόνο αυτοί κάνουν το σωστό!.. Αφήστε αυτό να το δούμε εμείς που υποφέρουμε από την ανικανότητά σας! Κάποια δημοτική σύμβουλος, εκλεγείσα στον χώρο των Αμπελακίων, στρίγγλιζε, ωρύετο μάλλον! Ήταν εκτός εαυτού! Τρεις φορές σταμάτησαν τη διεξαγωγή του δημ. συμβουλίου! Η εν λόγω λαλίστατη ανοολόγος είχε ένα έγγραφο αλλά δεν το έδινε για φωτοτύπηση! Αυτό λοιπόν είναι το ενδιαφέρον της για το λαό αποκρύπτοντας στοιχεία υπέρ του λαού; Έφυγα με βαρύ στομάχι και πονοκέφαλο στις 01:30 ακούγοντας τα φληναφήματα των επίδοξων αεροφιλόσοφων...
  • Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρεκτράπηκαν πάρα πολύ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Αστράκος ομιλούσε ωρυόμενος δίκην σατράπη! Ξέφυγε από τον κακό εαυτό του εις τον χείριστο, αφού ένας άλλος Αντιδήμαρχος τον έβγαλε έξω κι απ’ ότι έμαθα του έδωσαν υπογλώσσιο. Έβρισε τα θεία και ήταν πολλοί αυτήκοοι και αυτοόπτες που άκουσαν και είδαν τον «φευγάτο» Αντιδήμαρχο διαλαλημένο που τα έβαζε με τα Θεία! Υπήρχε κι ένας άλλος πρώην πρόεδρος δημ. συμβουλίου και μάλιστα θεολόγος, που εξεμάνη και έβρισε δημ. σύμβουλο. Αυτόν τον αντικατέστησε ο δήμαρχος Ε. Αγαπίου. Ο Αστράκος, θα έλεγα κύριος, αλλά είχε χάσει την κυριότητά του, έκανε και τον ελεγκτή εφοριακό αλλά και τον δικαστή! Ποιός αγόρασε τους σωλήνες; Να δω το τιμολόγιο! Απορώ γιατί δεν του το έδειξαν! Ίσως να το κρατούσε και ανάποδα, γιατί, όπως συζητείται περιπαιχτικά με γελάκια, δεν ξέρει να διαβάζει. Ήξερε όμως να πει πως το έργο θα κοστίσει 30.000 ευρώ, ενώ ο Σύλλογος είχε προσφορά από μηχανικό για 10.000 ευρώ! Προς τι αυτή η υψηλή διαφορά; Το έργο μπορεί να στοιχίσει πολύ λιγότερο, αν με μια μπουλντόζα χαμήλωναν 30-40 πόντους  μέρος του δρόμου δημιουργώντας έτσι φυσική ροή. Ο Σύλλογος είχε πει πως θα κάνει το έργο. Εξεμάνη ο Αντιδήμαρχος! Απαγορεύεται αυτό! Δώστε μου τα χρήματα να το κάνω εγώ! Το «εγώ» ήταν προσωπικό ή αφορούσε στο Δήμο; Επιπροσθέτως είπε «...γιατί αγοράσατε εκεί στη γούβα τα οικόπεδα; Είσαστε όλοι παράνομοι και εκτός σχεδίου»... Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Ο ίδιος έπαιρνε εργολαβικά την κατασκευή σπιτιών. Ή μήπως έχτιζε νόμιμα σε απαγορευμένες περιοχές ή χαρακτηρισμένες ως δασικές; Αν αυτοί οι δύστυχοι που κακόπεσαν στην δικαιοδοσία σου ευθύνονται που έχτιζαν, τότε και ο Δήμος είναι συνυπεύθυνος που τους τροφοδότησε με ρεύμα και νερό. Επιπροσθέτως ο Δήμος εισπράττει υπέρογκα ποσά μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτά τα έργα είναι ανταποδοτικά για έργα υποδομής. Αποχέτευση, όμβρια, δρόμοι, πεζοδρόμια. Τα χρήματα αυτά πού πάνε; Εκ χειρών αδίκων άρξασθαι πρώτος. Μήπως η Δικαιοσύνη διαλευκάνει την κακή σας συμπεριφορά και τις ύβρεις σας προς τα Θεία; Ίσως βέβαια να μην έχεις ιερό και όσιο!
  • Φαίνεται πως οι εκάστοτε Αντιδήμαρχοι εκμεταλλευόμενοι την ξένη δύναμη που τους παρέχει η θέση τους, παρεκτρέπονται ανεπανόρθωτα και ομιλούν από καθέδρας, λησμονώντας πως εκλέχτηκαν από αυτούς τους ανθρώπους για να τους εξυπηρετούν καλυτερεύοντας τη ζωή των οικιστών. Λησμονούν ότι πλησιάζουν οι δημ. εκλογές και ενδέχεται να μην ξαναδούν το χώρο του Δήμου ούτε με καλαμάκι. «Έστιν δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά»!
  • Είχα πει να μην ασχοληθώ με αυτή την Δημοτική Αρχή. Ένας λόγος που έκλεισα την εφημερίδα ήταν και αυτός. Όμως με τα τόσα στραβά κι ανάποδα, οσονούπω θα επανακυκλοφορήσει. «Κάθε αρνάκι πιάνεται από το ποδαράκι». Λοιπόν...καλάμου αφιππεύσατε! Δεν υπάρχουν λεφτά για καλάμια! Εκτός και αν καβαλάτε...αέρα και αεροβατείτε! Από εκεί ψηλά μας βλέπετε σαν ενοχλητικά κουνούπια. Όμως αυτά τα κουνούπια τσιμπούν άγρια στις εκλογές. Προσέχετε όμως, αν πέσετε τον πάταγο που θα κάνετε...
  • Άδικος ο διωγμός των συμπαθέστατων ταξιτζήδων, που λόγω της κρίσης δεν σταυρώνουν πελάτη. Επιπλέον, άνωθεν εντολής, τους κάνει εξονυχιστικό έλεγχο η Τροχαία, με υπεροπτικό ύφος, αδιαφορώντας αν ο πελάτης βιάζεται να πάει στη δουλειά του. Εξάλλου γι’ αυτό πληρώνει ταξί. Ο άνθρωπος διαφέρει από το κτήνος από την ευαισθησία του, την ανθρωπιά του, από την ευγένεια και προ πάντων από την τιμιότητα. Ας ελπίσουμε πως ήταν ένα ατυχές φαινόμενο. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί.
  • Οι διακρίσεις στον αθλητισμό δίνουν και παίρνουν! Ο Σαλαμίνιος Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής από τη Λήμνο πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κωπηλασίας. Λίγο πιο μπροστά, πρώτοι οι Άγγλοι και μετά από εμάς οι Ιταλοί που ήταν και παγκόσμιοι πρωταθλητές.