Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ 3,5 ΕΤΩΝ


Έμοιαζε σαν απολογία κατηγορουμένου, για κακούργημα, που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον ευφυή λαό της Σαλαμίνας, ο οποίος σχεδόν από την αρχή , άρχισε να αποχωρεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας , επειδή τον θεωρούσε βλάκα να πειστεί για έργα τρέχοντα του δήμου και άμεσα εκτελεστέα. Εξάλλου αυτές είναι οι υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής. Δεχόμαστε την αγανάκτηση των δημοτών, αλλά εμείς δεν φέραμε τον δήμο σε αυτή την κατάσταση. Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι παρέλαβαν "καμμένη γη" , το ίδιο λέγατε κι εσείς Ρούλα μας, τότε, αφού ξέρατε σε τι οικονομική κατάσταση ευρίσκετο η δημοτική αρχή. Εσείς Ρούλα μας γιατί βάλατε υποψηφιότητα για δήμαρχος και μάλιστα δεχτήκατε και τη συνδρομή και των άλλων αποτυχημένων δημάρχων που χρέωσαν τον δήμο και ανέβηκαν μαζί σου στο παλκοσάνιδο ως τάχα υποστηρικτές σου; Μάλλον με το αζημίωτο, διότι μάθαμε πως προσλάβατε την κόρη του πρώην δημάρχου στον δήμο.Τίποτε δεν γίνεται χωρίς αλισβερίσι. Στις επόμενες εκλογές που οσονούπω καταφτάνουν, θα γράψω τον βίο και την πολιτεία ενός έκαστον εξ αυτών. Βεβαίως -βεβαίως  και για εσάς, ως την πιο αρνητική δημαρχεύουσα αρχή. Ο χρόνος εγγύς. Λέτε πως παραλάβατε χρέος 35.000.000 ευρώ, αλλά δεν αναφέρατε πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε προηγούμενους δημάρχους. Γνωρίζατε πολύ καλά πως υπήρχε κακοδιαχείριση, ενώ επί των ημερών σας ευδοκιμούμε, γ'αυτό μας χώσατε στο Δ.Ν.Τ. προς εξυγίανση, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι ήταν χρεωμένοι με απείρως πολλαπλάσια ποσά, αλλά δεν κατέφυγαν στην εξυγίανση.

Λέτε πως κάνατε ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ αλλά έχετε κατά νου να χαρίσετε το δίκτυο ύδρευσης που ανήκει σε μας τους οικιστές που πληρώνουμε το όλο έργο και ως ιδιωτικό έργο. Πώς θα το χαρίσετε;
Μιλάμε για κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτια...μα αυτά προϋπήρχαν. Εξάλλου όλοι η δήμοι φροντίζουν για τα πιο πάνω ως έργα ανάγκης. Εσείς δηλαδή θα μπορούσατε να μην τα συνεχίσετε εφόσον προϋπήρχαν;
Αυτές οι υπηρεσίες που προϋπήρχαν, υπήρχε περίπτωση να τις καταργήσετε; Τότε γιατί τις αναφέρετε, εφόσον είναι έργα άλλων; Είσαστε λοιπόν υποχρεωμένοι για τα πιο πάνω, φροντίζοντας ακαταπαύστως για τη συντήρηση και την τροφοδοσία αυτών. Δεν θεωρείται κάθε ενέργεια επ' αυτών ως έργο προσωπικό, αλλά έργο καθημερινής ρουτίνας, φροντίδας υπέρ των αναξιοπαθούντων δημοτών.
Γι' αυτό υπάρχει ο Δήμαρχος, για να φροντίζειτα του δήμου και των δημοτών, ενώ εσείς τα θεωρείτε επιτεύγματα. Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει. Το άκρον άωτον του ψεύδους και της αναισχυντίας ήταν που είπατε στη συγκέντρωση που αφορούσε την απομάκρυνση της ΔΕΗ να διαλυθεί η διαμαρτυρία διότι έρχονται τα ΜΑΤ. Ρωτήσαμε σχετικούς της τροχαίας-αστυνομίας Σαλαμίνας και τις ανάλογες υπηρεσίες της περιφέρειας και είχαν άγνοια. Έτσι δεν εμφανίστηκαν ποτέ αστυνομικοί! Τώρα λέτε πως φροντίζετε για την επαναφορά της ΔΕΗ. Τι κάνετε για το ΙΚΑ, την εφορία, το Κέντρο Υγείας, ε, τι κάνετε;;; Μας φλομώσατε στα ψέματα και έργα από άλλους δήμους. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά της δημοτικής αρχής. Να φροντίζει αδιαλείπτως για το συμφέρον των δημοτών.
Καθαρίσατε λέτε φρεάτια, δεξαμενές νερού, επισκευάσατε κράσπεδα πεζοδρομίων. Γιατί τα γράφετε; Υπάρχει άλλη περιφερειακή υπηρεσία γι' αυτά τα έργα; Δεν είναι υποχρέωση του δήμου;
Κατεδαφίσατε ένα μικρό χώρο κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Μήπως δεν ήσασταν υποχρεωμένοι, αφού υπήρχε απόφαση γι΄αυτό; Όμως δεν κατεδαφίσατε το ισόγειο οίκημα μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο που χρησιμοποιείτε ως αποθήκη αρχαιοτήτων! Βάφτηκαν τα δημαρχεία Σαλαμίνας- Αμπελακίων! Γιατί, ποιος έπρεπε να τα βάψει;
Τοποθετήσατε φανάρια στη Θέμιδος, επισκευάσατε σχάρες στην ακτή Καραϊσκάκη. Καθαρίσατετη θάλασσα από ναυπηγεία, τις βλάβες δικτύου νερού στο Σατερλί- Κανάκια. Γιατί όλα αυτά ποιος άλλος θα τα φρόντιζε εκτός από τον δήμο; Γιατί γράφετε τις ανειλημμένες υποχρεώσεις σας;
Ακολούθως γράφετε για έργα στα σχολεία. Μα ποιος θα τα έκανε αυτά; Οι γονείς; Τότε γιατί τα γράφετε; Βάλατε πετρέλαιο στα σχολεία. Γιατί, τα καλοριφέρ λειτουργούν με νερό; Θα αφήνατε τα παιδιά να κρυώνουν;
Τι φροντίσατε για τη Βιβλιοθήκη- Λαογραφικό; Αγοράσατε δύο βιβλιοθήκες! Μωρέ τί κάνατε! Κακαρίζετε σαν μια νανόκοτα... Όταν μια μεγάλη κότα είδε το αυγό που γέννησε είπε:- "Μωρή γι' αυτό το αυγουλάκι κακαρίζεις;" - "Ναι" απαντάει η άλλη "γιατί νομίζεις θα ξεκολοθώ να κάνω μεγαλύτερο για δυο δεκάρες παραπάνω;" Αγοράσατε δύο βιβλιοστάσια. Ε, και τι έγινε;;;
Αχ, κυρία Ρούλα μας! Είσαι αγνώμων, αχάριστη και επιλήσμων. Όλα αυτά τα βιβλία τα συγκέντρωσε ο κ. Καπαραλιώτης μαζί με τον κ. Αχιλλέα Μπιθυζή. Μάλιστα εγώ κουβάλησα πάνω από 1000 βιβλία τούτον τον χρόνο , αλλά οι επιτετραμμένοι τησ βιβλιοθήκης, εμήνυσαν στον κ. Αχιλλέα Μπιθυζή , πως δεν θέλουν άλλα βιβλία. Όλες οι βιβλιοθήκες και ντουλάπες για το λαογραφικό που συντηρούνται τα ενδύματα των αρβανιτών είναι έργα συλλογής κοπιαστικά τουκ. Καπαραλιώτη. Πολλά από αυτά έγιναν με χρήματα δικά του. Εκτός άλλων επί 18 χρόνια ο κ. Φ. Καπαραλιώτης  συντηρούσε την βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο εξ ιδίων πόρων και ήταν καθημερινώς εκεί, αμισθί.  Είχε πολλές φορές τη βοήθειά μου, του κ. Μπιθυζή και άλλων.
Έχετε παντελή άγνοια από βιβλιοθήκες και λαογραφικά. Ο χώρος αυτός είναι πάρα πολύ μικρός και ακατάλληλος. Πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία χωρίς ξηρασία ή υγρασία. Αναγνωστήρια, καταχώρηση σε είδος ή σε αύξοντα αριθμό. Όπως είναι τώρα, είναι δύσκολο να βρεις ένα βιβλίο.
Μην κακαρίζεις δίκην νανόκοτας όταν αυτό το έργο είναι άλλων. Θα έπρεπε να είχατε τιμήσει εγκαίρως τον κ. Καπαραλιώτη, αλλά η προσωπική σας εμπάθεια τον απομάκρυνε χωρίς καμία αιτιολογία, αλλάζοντας την κλειδαριά της βιβλιοθήκης. "Αιδώς Ρούλα μας"!!! Εξέλειπεν εις το πρόσωπόν σου η τιμή, η ευαισθησία εφόσον κατεκλύσθη ο χώρος από εμπάθεια. Κάνατε , λέτε, διήμερη έκθεση Βιβλίου- Ζωγραφικής χωρίς να ανακοινωθεί στους δημότες και σε πολλούς συγγραφείς σαλαμινίους όπως στον κ. Μπιθυζή Αχιλλέα, στον εκδότη μας κ. Θεόφιλο Αποστόλου και τόσους άλλους. Τί οργάνωση ήταν αυτή;
Το σπίτι του Σικελιανού λέτε πως επισκευάστηκε. Λάθος! απλώς  το συντηρήσατε. Είχε επισκευαστεί τότε που έδιωξαν οι γερόντισσες κακήν κακώς τις τρεις ενοίκους (γιαγιά , μαμά, κοριτσάκι) που μετά πήγαν στα κοντινά χαλάσματα και πέθαναν από ασφυξία. Ντροπή στις καλόγριες κάποιου άλλου Θεού, τους εκάστοτε Δημάρχους.
Αλλά απ' ότι ξέρω, είχε πάλι συντηρηθεί από τον προηγούμενο δήμαρχο. Μάλιστα είχε βάλει και κολώνες με ρεύμα. Τι κάνατε λοιπόν στο σπίτι και κακαρίζετε; Βέβαια θα δικαιολογήσατε υπέρογκα ποσά. Παρεμπιπτόντως κομίζετε γλαύκαν εις Αθήνας όταν λέτε για το θεατράκι Σεληνίων. Επίσης προϋπήρχε η χορωδία Απόλλωνα.
Ο κόσμος δεν άντεξε την κοροϊδία και αποχώρησε σιγά σιγά με ελαφρά πηδηματάκια μη σου χάλασει το παραμύθι που τους παραμύθιαζες.
Κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις για την νίκη των ηρώων στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Δηλαδή ταρατατζούμ και περιττά έξοδα. Θα μπορούσατε να εξαφανίσετε το ανακόλουθο έργο του τύμβου και να κατασκευάσετε σε αυτή τη θέση πυλώνα δίκη ΟΤΕ Θεσσαλονίκης. Στα 30 μέτρα μια αίθουσα 50 επί 50 , γυρώ γύρω τζαμαρία χρήση καφέ,εστιατορίου,και επάνω πλάκα. Πάνω από την πλάκα μια τριήρη ή πεντικοπήρη περσική επανδρωμένη και αυτή σε τζαμαρία. Ασανσέρ και  σκάλες να ανεβαίνουν οι τουρίστες.
Θα μπορούσατε να διαμορφώσετε τον χώρο στους ανεμόμυλους. Να επισκευαστούν οι ανεμόμυλοι, να φυτευτούν δέντρα, να σχηματιστεί πάρκο, παγκάκια, νερά. καφέ εστιατόριο κ.α. Να αναδασωθεί όλος ο λοφίσκος ακόμα, που πάλι φέτος πήρε φωτιά.
Πάση θυσία να ξαναπάρουμε την νήσο Αγ. Γεώργιος έστω το μισό νησί. Να αναμορφωθεί ως πάρκο και να μπαζωθεί η παραλία ως 50 μέτρα, ότι τα νερά είναι ρηχά.
Να διεκδικηθεί η Ψυττάλεια καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ παρανόμως οικειοποιήθηκε το νησί το 1940.
Αυτά που γράψατε για τη Ρεβυθούσα αποκρύπτουν την αλήθεια. Είχαν κινήσει δικαστικούς αγώνες προηγούμενοι δήμαρχοι, με κύριο μάρτυρα και συντελεστή της δικαίωσης επαναπόκτησης της νήσου Ρεβυθούσας χάριν των ενεργειών του Φάνη Καπαραλιώτη. Ότι γράψατε είαναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.
Φωτισμός στην περιφέρεια δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως βουνά από σκουπίδια, δρόμοι με λακκούβες και χωματόδρομοι. Τίποτα δεν κάνατε ούτε έχετε δυνατότητα για προαπαιτούμενα έργα λογω της ζεύξης Περάματος - Σαλαμίνας -Λεωφόρος Φανερωμένης- ζεύξη Φανερωμένης.
Δρόμοι, φανάρια, αστυνομία, τροχαία , πεζόδρομοι. Δεύτερος δρόμος παράλληλος της Λ. Αιγαίου.
Τι να σας πω.... Σας λυπάμαι γιατί δεν θα ξαναδείτε δημαρχείο ούτε σαν όνειρο.
Η περιφέρεια είχε δώσει στην προηγούμενη δημοτική αρχή - κατόπιν ενεργειών-  80 εκ. ευρώ που θα σας το αναφέρω αν κατά λάθος ή εν αγνοία θέσετε υποψηφιότητα. Απ' ότι ξέρω σας έδωσαν μόνο 2,5 εκ. ευρώ και κακαρίζετε ως όρνιθα μαινόμενη.
Α.Θ.