Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Για τις καταγγελίες, τα παράπονά και τις απόψεις σας στείλτε μήνυμα στο NEO E-Mail: theofilosproto@gmail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στη Μικρασιατική καταστροφή...

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στη Μικρασιατική καταστροφή... Ο εβραίος Ελ. Βενιζέλος, χρόνια πριν τα γεγονότα αυτά, προσπαθούσε να απομακρύνει τους Έλληνες από τη Μ. Ασία πάση θυσία. Είχε πολλούς συνεργάτες όπως τον κολλητό του Σεργιάδη, ο οποίος έλεγε πως ούτε ένα κεφάλι γκιαούρικο να μη φτάσει στην Αθήνα! Ο Ελ. Βενιζέλος διαπραγματεύτηκε την απελευθέρωση των Ελληνικών περιοχών.
Οι Αγγλογάλλοι  είπαν στον Βενιζέλο(Μπένιζελ)... Έχεις στρατό; - Έχω... Θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τη Μ. Ασία. Ξεσήκωσε το στρατό και πήρε δρόμο!
Οι διοικητές του στρατού που πήγαιναν; Μπορούσαν να φυλάξουν τόσο μεγάλες εκτάσεις; Ο Θεσσαλονικιός Κεμάλ Ατατούρκ ήρθε σε συμφωνία με τους Άγγλους...

Γιατί μας πολεμάτε; -Για τα πετρέλαια της Μοσούλης. Πληρώστε και πάρτε τα!
Γάλλοι γιατί μας πολεμάτε; - Θέλουμε τον ορυκτό πλούτο. Πληρώστε και σκάφτε! Υπό τους όρους ότι θα αφήσετε τους Έλληνες, δεν θα τους βοηθήσετε, θα αφήσετε και όλο το πολεμικό υλικό. Έκλεισαν τη συμφωνία και οι (φίλοι μας) Αγγλογάλλοι απεχώρησαν. Γνωστά τα επακόλουθα...
Ο Καρδιτσιώτης Πλαστήρας προσπάθησε να σταματήσει από την άτακτο υποχώρηση-φυγή αρκετούς. Έβαλε κάθε 50-100 μέτρα ένα όπλο γεμάτο στην κορυφογραμμή. Τη νύχτα ορισμένοι στρατιώτες έριχναν με τα όπλα, έτσι οι Τούρκοι νόμισαν ότι οι Έλληνες ανασυντάχθηκαν. Έτσι κέρδισε χρόνο ο Πλαστήρας να ανασυνταχθεί και παρέταξε το στρατό όπως ο Κολοκοτρώνης. Είπε να μη ρίξει κανείς, αν δεν ρίξει εκείνος πρώτα...
Στο μεταξύ, πολλοί πρόλαβαν και επιβιβάστηκαν στα καράβια που τους περίμεναν στα κοντινά νησιά. Οι Τούρκοι προχωρούσαν μέσα στα στενά που τους είχε καρτέρι ο Πλαστήρας. Όμως ίσως κάποιος να τα ‘χασε ή να ήταν βαλτός και πυροβόλησε! Έτσι οι Τούρκοι πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν. Αν δεν πυροβολούσε αυτός ο χέστης, η έκβαση του πολέμου θα ήταν διαφορετική...
Τις όμως πταίει για την Μικρασιατική καταστροφή; Ο Βασιλιάς, ο Βενιζέλος και οι έξι αρχηγοί του στρατού.
Ο Βασιλιάς θα έπρεπε, αφού καταλάμβανε μια περιοχή, ας πούμε την Κωνσταντινούπολη, να την οχυρώσει και να διώξει τους αλλοεθνείς και να ζητήσει από τους Αγγλογάλλους να αναγνωρίσουν τον κατεχόμενο χώρο ως Ελληνικό. Αφού ανασυντάσσονταν, τότε ας προχωρούσε στη Σμύρνη. Όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο. Ο Βασιλιάς είχε προβλήματα με τον Βενιζέλο. Ένα βιβλίο που διάβασα ρίχνει το βάρος στον Βενιζέλο. Ένα άλλο ρίχνει το βάρος στον Βασιλιά. Συνυπεύθυνοι ήταν και οι δυο τους μαζί με τους διοικητές της εκστρατείας. Αυτοί πρώτοι έπρεπε να τουφεκιστούν.
Ο, Στρατηγός πια, Πλαστήρας στασίασε για τα τεκταινόμενα. Συναντιέται με τους Στρατηγούς Πάγκαλο και Οθωναίο. Εμείς θα καταδικάσουμε τους έξι κι εσύ θα τους αθωώσεις; τον ρώτησαν. - Όχι, δίνω το λόγο μου. Βλέπετε ο Πλαστήρας δεν ήταν πολιτικός και κράτησε το λόγο του... Το δικαστήριο αποφάσισε...εις θάνατον!
Ο Πλαστήρας γνώριζε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις από τους Αγγλογάλλους. Άγρια διαβήματα, απειλές από Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Σουηδία, όλα είχαν απορριφθεί. Να το ξέρετε, τα πιο πάνω κράτη, καθώς και η Γερμανία επιβουλεύονται με κάθε τρόπο  την άλωση της Ελλάδας.
(Καλό θα είναι να αγοράζετε μόνοι Ελληνικά προϊόντα)
Ο Πλαστήρας απαντούσε ότι η δίκη θα γίνει και ότι η απόφαση θα είναι σεβαστή. Ο Ζαβιτσιάνος (υπεράσπιση) είπε...εξαρτώμεθα από τους Αγγλογάλλους...
Κάποιος έπρεπε να πληρώσει, έτσι για να κατευνάσει η αγανάκτηση, το μίσος των προσφύγων και όσων έχασαν δικούς τους στρατιώτες. Δεν ξέρω αν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, αλλά επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα! Ο φόβος ίσως και η καταδίκη μαλάκωσαν τον κόσμο και δεν είχαμε εμφύλιο.
Ο Άγγλος πρέσβης απειλεί πως, σε περίπτωση καταδίκης, θα φύγει από την Ελλάδα! Στα γκρεμοτσακίσματα, κοπριά!
Ο Υπουργός Εξωτερικών Πολίτης πιέζει τον Πλαστήρα. Ο Πλαστήρας αρνήθηκε. -Τότε θα παραιτηθώ απείλησε ο Πολίτης... Άει στον γεροδιάολο πιόνια των Αγγλογάλλων...
Πλαστήρας : Δεν υποχωρώ!
-Θα παραιτηθεί και η κυβέρνηση, συνεχίζει τις απειλές το πιόνι!
-Να παραιτηθεί! Φανταστείτε την Αγγλογαλλική λύσσα! Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!
Νέα κυβέρνηση με τον Γονατά...
Ο Άγγλος πρεσβευτής επισκέπτεται τον νέο Υπουργό Εξωτερικών και τον Πλαστήρα. Ο μαύρος καβαλάρης, ο Πλαστήρας, δεν υποχωρεί. Εν ονόματι του Βασιλέως, τους καταδικάζει στην ποινή του θανάτου. Όταν έφεραν στον Πλαστήρα την απόφαση διόρθωσε... «Εν ονόματι της Επαναστατικής Επιτροπής» και όχι του Βασιλέως!
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ή γιός του ραβίνου Ζετκίν, που ήρθε από την Πολωνία στα Ιωάννινα, οι οβριοί τον χειροτόνησαν παπά και τον τοποθέτησαν στο Καλέντζι Πατρών με το επίθετο Σταυρόπουλος. Σιγά-σιγά ο παπα-Ανδρέας-Σταυρόπουλος έγινε παπΑνδρέας...Παπανδρέου. Το γράφουν στα χαρτιά και ως Παπανδρέου αποσπάται στην Πάτρα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε στον Πλαστήρα να μη γίνουν οι εκτελέσεις  και ρώτησε αν έχει  έλθει τηλεγράφημα από τον Βενιζέλο. Πάλι αρνείται ο Πλαστήρας λέγοντας πως δεν ήλθε τηλεγράφημα.
Να κι Πάγκαλος φουριόζος λέει να οδηγηθούν στο απόσπασμα. Αιτία ήταν ότι ερχόταν ολοταχώς το αντιτορπιλικό, πρόσω οι μηχανές με τον Άγγλο πλοίαρχο Τάλμποτ, με αυστηρό μήνυμα του Άγγλου Υπουργού Εξωτερικών, απαιτώντας χάρη.
Μωρ’ τι μας λέτε τυχοδιώκτες, αποικιοκράτες, ανώμαλοι! Η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει προτεκτοράτο κανενός!
Μόλις άραξε το αντιτορπιλικό, που ξεκίνησε από τη Γένοβα μέσα σε φουρτούνα ως τον Πειραιά, ο Τάλμποτ κρατάει το τελεσίγραφο.
«Η κυβέρνησή μου με εξουσιοδότησε. Ούτε πεντάρα δεν θα δείτε από το δάνειο που έχετε ανάγκη αν τους εκτελέσετε και στη Λοζάνη δεν θα σας υποστηρίξουμε κατά των Τούρκων».
Ο Βασιλιάς Γεώργιος είχε κανονίσει με τους Άγγλους, σε περίπτωση ανάγκης να τον προστατέψουν. Είδατε πως συνεννοούνται Άγγλοι-Γερμανοί;
Εκβιάζουν τον Πλαστήρα. Ο Βασιλιάς τα μαζεύει και φεύγει... Το να φύγεις είναι εύκολο. Η επιστροφή όμως; Εκβιάζουν τον Πλαστήρα να παραιτηθεί. Στις 10:30 δυο φορτηγά παίρνουν τους μελλοθάνατους για το Γουδί πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Συγχρόνως φθάνει το αντιτορπιλικό στο Φάληρο. Φουριόζος ο Τάλμποτ πάει στην πρεσβεία τους και ζητά να συναντήσει τον Πλαστήρα... -Συνταγματάρχα, η κυβέρνηση κι εγώ θέλουμε να μην εκτελεστούν.
-Δυστυχώς ήρθες αργά. Πριν από λίγο εκτελέστηκαν...
Δεν είναι δυνατόν να μάθει κανείς την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι κρυμμένη μέσα στο ψέμα και στα παραμύθια. Αν πάλι πουν αλήθεια, θα εμπεριέχει ψέμα. Εξάλλου υπάρχουν τα κατά συνθήκη ψεύδη ή αναλήθειες για αλήθειες... Ακόμα μπορεί να αποκρύπτουν μέρος της αλήθειας ή του ψέματος αλλοιώνοντας τα γεγονότα.
Αλλού διάβασα πως ο Πλαστήρας, γνωρίζοντας τις επερχόμενες πιέσεις, δεν εμφανιζόταν στους ξένους. Από το γραφείο του έλεγαν ότι δεν ξέρουν που είναι. Ο Πλαστήρας έδωσε εντολή σε δικό του άνθρωπο να επισπεύσει την εκτέλεση, την χαριστική βολή και γυρίζοντας τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα.
Ο Άγγλος πρέσβης την κοπάνησε. Στο καλό και να μην ξανάρθετε... Τα σχόλια, ή μάλλον τα υποκριτικά σχόλια, δίνουν και παίρνουν. Ο Άγγλος πρωθυπουργός καταδικάζει την εκτέλεση.(Σιγά μη στάξει η ουρά του αλόγου!) Εσείς τι έχετε κάνει στις αποικίες σας στην Κύπρο; Α, να χαθείτε ανώμαλοι!
Η Γαλλική κυβέρνηση αποδοκιμάζει με αγανάκτηση.
Ο Καζαντζάκης: Έπρεπε να σκοτωθούν από το λαό!
Ο Πλαστήρας : Καλύτερα να χαθούμε παίζοντας τραγωδία, παρά να παίζουμε οπερέτα!  Μάλιστα, επί των ημερών μας παίζουν οι πολιτικοί μας οπερέτα και σε μας την παρουσιάζουν ως τραγωδία, κινδυνολογώντας πως αν δεν ψηφίσουμε τα εναπομείναντα κομματάκια των πρώην κομμάτων ΝΔ και ΠΑ-ΣΟΚ θα καταστραφούμε!
Μην ακούτε τις κακόηχες και φάλτσες σειρήνες. Ο καβγάς γίνεται για την πολυθρόνα του πρωθυπουργού και τα εκατομμύρια που θα αρπάξουν από το δημόσιο και θα επιβάλλουν στους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους να πληρώσουν.
Μείνετε στο παραβάν. Βάλτε στο φάκελο το πολύτιμο χαρτάκι που έχεις προαποφασίσει... ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!!!
Μη λυγίσεις την τελευταία στιγμή. Κάνε το καθήκον σου για σένα, την οικογένειά σου, για τα παιδιά σου, για την ανόρθωση της Πατρίδας μας ρε γαμώτο!
Έστω για μια στιγμή είσαι ο κυρίαρχος του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας!
Αμέσως μετά θα βάλουμε μπρος τα ειδικά δικαστήρια, την αλλαγή του νόμου και την επαναφορά της θανατικής ποινής με σκισίματα κι αλάτι..
Όλα αυτά στο Γουδί...στο Γουδί...στο δασάκι πίσω από το «Σωτηρία»!
Ο συνασπισμός των συμμοριών ΠΑ-ΣΟΚ - ΝΔ  γέννησαν το ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή
και κράτησαν για τον εαυτό τους τη χρεοκοπία!!! 
Α.Θ.